filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

The Ides of March

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

The Ides of March, George Clooney, Kamæleonen, film, plakat, poster, artwork

© Cross Creek Pictures

Af 24. mar. 2012

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til The Ides of March - KamæleonenThe Ides of March on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer The Ides of March Trailer

Politisk thriller imponerer med sine simple virkemidler, stærke plot og interessante (og skræmmende!) realisme.

George Clooney er en mand med mange talenter. Hans evner som skuespiller er efterhånden blevet bevist i adskillige sammenhænge, senest i filmen "The Descendants", der sikrede ham en Oscar-nominering. Han evner at spille både sjove og seriøse roller, og han evner både dramaet og actiondelen.Med sit klassiske all american good looks, har han været førestevalget i mange Hollywoodfilm de seneste 10 år, og han har i de seneste år også vist, at han er en habil instruktør.På mange måder minder Clooney om Robert Redford, en anden skuespiller der er både alsidig og talentfuld, og som oveni en særdeles stærk skuespilskarriere, tillige også er en god instruktør. Også Redford havde et "all american good look", og en af hans stærkeste performances var i den politiske thriller "Alle Præsidentens Mænd" fra 1976, hvor han sammen med Dustin Hoffmann bragte det betændte "Watergate" frem i lyset og afslørede amerikansk politiks skyggesider."Kamæleonen" har ikke så lidt tilfælles med netop denne film. "Kamæleonen" er en af den slags film, der begynder langsomt, sikkert og som filmen skrider frem afdækker og eksponerer et plot, hvor man som tilskuer åndeløst må sidde og holde fast i stolen, fordi spændingen simpelthen stiger og stiger.

...Filmen mister aldrig sin troværdighed, og elementer som biljagter og skyderier er den lykkeligvis blottet helt for, til fordel for et meget realistisk og (formentlig desværre!) nøgternt portræt af USAs politiske system, der i den grad udstilles som både sygt, kynisk og rent ud sagt manipulerende.
Filmens plot skal vi ikke dvæle længe ved, men kort fortalt handler "Kamæleonen" om en ung ambitiøs konsulent, der finder en ny form for arbejdsglæde, da han begynder at arbejde for den stærke, erfarne, dygtige og mest af alt ærlige politiker, spillet af George Clooney. Den unge mand spilles intenst af Ryan Gosling, der endnu engang cementerer, at han er en af de stærkeste "nye" kort i Hollywood, og filmens omdrejningspunkt, primærvalget blandt demokratiske kandidater til præsidentposten, vækkes til live set gennem øjnene hos især Goslings ambitiøse og (til at begynde med!) idealistiske mand.Clooney har instrueret, og han sørger for, at pacing og fremdrift i filmen føles helt naturlig. FIlmen er naturligt spændende, og klædeligt nok forsøger Clooney ikke at hæve spændingen med urealistiske elementer eller forcerede plotdevices. Filmens tempo er faktisk lige tilpas, og det er en både spændende og uhyggelig rejse ind i en verden, de færreste af os formentlig har meget kendskab til.Uanset om den er 100% realistisk, så taler det til filmens fordel, at man som tilskuer i hvert fald TROR på, at det er realistisk, og man føler sig bestemt ikke manipuleret eller lignende.Det er sjældent, at Hollywood formår at komme med en film som dette, uden at den på en eller anden måde er maret af klassiske Hollywood-elementer som action eller overskruet dramatik, men Clooney formår at holde skruen i vandet, fuld hammer, uden at miste fokus, nemlig at fortælle en klassisk, gammeldags politisk historie.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

The Ides of March


Produktionsår: 2011
Alternativ titel: Kamæleonen
Instruktion: George Clooney
Manuskript:
Komponist: Alexandre Desplat
Fotograf: Phedon Papamichael
Skuespillere: Ryan Gosling, George Clooney, Philip Seymour Hoffman, Paul Giamatti, Evan Rachel Wood, Marisa Tomei, Jeffrey Wright, Max Minghella, Jennifer Ehle, Gregory Itzin, Michael Mantell, Yuri Sardarov, Bella Ivory, Hayley Meyers, Maya Sayre.
Spilletid: 101 min
Filmstudie: Cross Creek Pictures

Detaljeret info om The Ides of March på IMDBTilladt over 7

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'The Ides of March'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019