filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

The Hunger Games

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

The Hunger Games, Gary Ross, film, plakat, poster, artwork

© Color Force

Af 3. apr. 2012

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til The Hunger GamesThe Hunger Games on IMDb

1 kommentarer | Info om filmen | Trailer The Hunger Games Trailer

Tankevækkende og underholdende.

Alle sejl har været sat til. Hypet som arvtager til Twilight-filmenes succes, og baseret på en bestseller-bog. Det kan næsten kun gå galt.

Men nej, "The Hunger Games" er blevet en bragende succes både økonomisk og blandt anmelderne - og i modsætning til Twilight-serien har den rent faktisk fortjent det.

Som afløser for Twilight-seriens frigide emo-hætte (ja ja, jeg ved godt hun får så hatten passer i seneste film) er hovedpersonen i "The Hunger Games" et menneske af kød og blod, som hverken er irriterende, emotionelt ustabil eller ude af stand til at tage en beslutning. En urealistisk teenager siger du? Nej, for Jennifer Lawrence evner at gøre Katniss Everdeen både troværdig og elskværdig. Det skyldes dels hendes evner som skuespiller, men også et ordentligt manuskript, der indenfor genren giver karakteren luft til at udvikle sig.

Efter en fornuftig opbygning, hvor man i større eller mindre grad introduceres for de 24 kombetanter kommer filmen op i action-gear. De udvalgte børn slippes løs i en kontrolleret skov, hvor de går i flæsket på hinanden på overraskende brutal vis.

Børnenes strabadser transmitteres direkte på tv, hvor samfundets elite følger med og har mulighed for at sponsorere deres favoritter.

Som moderne gladiatorer er børnene fra de 12 distrikter nemlig undværlige brikker i et større puslespil, hvor det specifikke distrikts resourcer spiller en vigtig rolle i de riges jagt på materielle goder og fossile brændstoffer. Der burde være nogle klokker, der ringer!

Når først man har ædt præmissen for det årligt tilbagevendende "Hunger Games", der lidt vagt forsøges forklaret, men ikke helt giver mening, er filmen både spændende og stemningsfuld.

...Perfekt balanceret fra start til slut med ikke så få satiriske prik til verdenssamfundet i dag, hvor de rige bestemmer og de fattige holdes i ave, så deres arbejdskraft og naturressourcer kan udnyttes.
Filmen tager afstand fra vold som underholdning, men falder lidt i samme grøft, da man som publikum jo netop underholdes af at se børnene kæmpe mod hinanden.

Langt mere skarp er filmen, når der gøres tykt grin med talkshows, hvor publikum uden nogen form for filter æder det de præsenteres for, og nærmest griner og græder på kommando. Eller det allestedsnærværende reality-tv, hvor virkelige mennesker udstiller sig selv, gøres til grin, heppes på og hurtigt er glemt, hvis ikke de som en anden Susan Boyle - imod alle odds - får folk til at tabe kæben.

Seneca: "I mean, everyone loves a good underdog!"
President Snow: "I don't."

Tankevækkende underholdning til masserne. Se det er en sjældenhed!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

The Hunger Games


Produktionsår: 2012
Instruktion: Gary Ross
Manuskript:
Komponist: T-Bone Burnett, James Newton Howard
Fotograf: Tom Stern
Skuespillere: Stanley Tucci, Wes Bentley, Jennifer Lawrence, Willow Shields, Liam Hemsworth, Elizabeth Banks, Sandra Ellis Lafferty, Paula Malcomson, Rhoda Griffis, Sandino Moya, Josh Hutcherson, Raiko Bowman, Dwayne Boyd, Anthony Reynolds, Judd Lormand.
Spilletid: 142 min
Filmstudie: Color Force

Detaljeret info om The Hunger Games på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'The Hunger Games'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
The Predator
The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork
Der skal en vis portion selvtillid til for at bygge videre på en franchise, som begyndte med to gode film i henholdsvis 1987 og 1 ...
Læs anmeldelsen
The Equalizer 2
The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork
Den gamle 80er serie ligner ikke de indtil videre to film i Equalizer-serien. Den første film var intens og effektiv, og denne op ...
Læs anmeldelsen
The Meg
The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork
Film om hajer har af en eller anden grund altid fascineret filmgængere, naturligvis med Spielberg’s klassiker Jaws (1975) som y ...
Læs anmeldelsen
Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork Sicario: Day of the Soldado, Sicario 2: Soldado, Stefano Sollima, film, plakat, poster, artwork Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork Hereditary, Ondskabens hus, Ari Aster, film, plakat, poster, artwork Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (26 film)

2018