filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

The Hunger Games: Mockingjay - Part 2

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

The Hunger Games: Mockingjay - Part 2, Francis Lawrence, film, plakat, poster, artwork

© Color Force

Af 21. nov. 2015

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til The Hunger Games: Mockingjay - Part 2The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 Trailer

Intens og melankolsk afslutning.

Da jeg jeg læste tredie og sidste bog i Hunger Games-serien var min første tanke, at det bliver spændende og se, om Hollywood tør følge bogens kompromisløse afslutning til dørs.Ingen grund til bekymring.Med Suzanne Collins med på sidelinien er afslutningen blødgjort en anelse, men uden at det på nogen måde har ødelagt den tredie bogs klare antikrigsbudskab, der i lyset af de seneste terrorhandlinger på Europæisk jord synes yderst aktuel.De to første film holdt sig til den samme skabelon, men med Mockingjay - Part 1 begyndte alvoren at trænge igennem. De overlevende karakterer fra de to første Hunger Games-film begyndte at vise tegn på de følger som unægteligt må komme efter så voldsomme begivenheder.

Fra at være deltagere i et spil til ære for eliten i præsident Snows Capitol er Peeta, Katniss, Finnick og alle de andre - nu ødelagte sjæle - blevet brikker i et endnu større spil, der handler om distrikternes frihed og om en fælles kamp mod en skånselsløs diktator.

Katniss er i kraft af sin status som Mockingjay blevet modstandsbevægelsens ansigt udadtil. Det er hende, der via veltilrettelagte propagandavideoer skal samle distrikterne en gang for alle og tage kampen op mod præsident Snow og hans terrorregime. En hård opgave da Katniss efterhånden kun er en skygge af sig selv.

... Som med Mockingjay - Part 1 er stemningen melankolsk. Væk er platformsspillets simple og underholdende struktur fra de to første film, hvor det handlede om at overleve opfindsomme forhindringer og dødelige modstandere, og tilbage er det kaos som unægteligt følger med krig.


Samfundsopbygningen i Hunger Games-universet er en klar parallel til den vestlige verdens udnyttelse af fattige landes råmaterialer og billig arbejdskraft, og denne kritik nuanceres yderligere i de to sidste film i serien, hvor også (især) USA's udenrigspolitik får en på skrinet pga. deres involvering i diverse uheldige statskup gennem tiderne.

Collins trækker stadigvæk paralleller til det store skel der er mellem rige og fattige overalt på jorden, hvor Capitol er det åbenlyse symbol på de 1% rigeste, der tilsammen ejer og styrer mere end de resterende 99%, men tegner også et billede af de mekanismer, hvad enten det er religion, ideologier eller diverse -ismer, der kan skabe det sammenhold og den selvtillid hos en befolkning eller gruppe af mennesker, som leder til modstand og kamp for det man mener er rigtigt.

Ikke hverdagskost i en Hollywood-film.

På sin vis en modig tilgang til et alvorligt emne, hvor man via en klassisk Hollywood blockbuster har fået sneget lidt substans ind, som har overrasket - men også skuffet - både læsere af bøgerne og nu også mange biografgængere, der måske har forventet en mere traditionel afslutning på de to første films mere rendyrkede tilgang til underholdningsmediet.

Og inden du tror, at Mockingjay - Part 2 er belærende antikrigspropaganda uden nogen form for underholdningsværdi, så kan jeg berolige dig med, at sidste del i serien stadigvæk er storslået underholdning. En kampscene i kloakkerne under Capitol er blot en af mange fremragende og super intense scener, og det er stadigvæk en fryd at se Donald Sutherland brillere som den onde præsident og mesterstrateg, Snow. I det hele taget spilles der fremragende på alle pladser, og med en oprigtig følelse af at ingen er sikre, holder filmen et utroligt højt spændingsniveau i stort set hele dens spillelængde.

Jeg er alt for ofte blevet skuffet over store filmseriers afslutninger, der for det meste er skåret over samme læst, og som trætter med deres forudsigelige endelige opgør, der som regel ender ubetinget lykkeligt. Det gælder ikke Hunger Games, som har et væsentligt mere realistisk bud på konsekvenserne af en krig.

Selv om den aller sidste scene kan virke Hollywood-agtig og påklistret er den taget direkte fra bogen. Tidsspandet er ganske vist udvasket i filmen og giver ikke helt samme forståelse af, hvor ødelæggende krig er for selv de stærkeste, men pointerne er de samme, og den samlede oplevelse er fuldt ud tilfredsstillende og danner forhåbentlig skole, så vi kan slippe for Hollywoods fabelagtige evne til at bygge op og op uden at kunne levere en ordentlig afslutning.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

The Hunger Games: Mockingjay - Part 2


Produktionsår: 2015
Instruktion: Francis Lawrence
Manuskript:
Komponist: James Newton Howard
Fotograf: Jo Willems
Skuespillere: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Donald Sutherland, Philip Seymour Hoffman, Julianne Moore, Willow Shields, Sam Claflin, Elizabeth Banks, Mahershala Ali, Jena Malone, Jeffrey Wright, Paula Malcomson, Stanley Tucci.
Spilletid: 137 min
Filmstudie: Color Force

Detaljeret info om The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'The Hunger Games: Mockingjay - Part 2'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019