filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

The Hateful Eight

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

The Hateful Eight, Quentin Tarantino, film, plakat, poster, artwork

© Weinstein Company, The

Af 10. jan. 2016

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til The Hateful EightThe Hateful Eight on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer The Hateful Eight Trailer

Tarantino vender tilbage til (stor)form efter et par relativt svage film.

Tarantino er - om noget - helt sin egen, og han laver aldrig den samme film to gange, og hans film er altid decideret “tarantinoske” med lige dele særpræg, galskab og underholdningsværdi i en eller anden form.

Jeg kunne ikke lide “Django Unchained”, fordi den virkede træt og uoplagt, ligesom den flere steder virkede som en parodi på Tarantino. Man kunne ikke rigtig mærke galskaben, og særpræget var nærmest væk, den lignede simpelthen meget andet, alt for meget.

Med denne film viser han igen, hvorfor han er en af de største instruktører gennem filmhistorien, og hvorfor hans film ofte generelt betragtes som mesterværker i deres egen ret.

Med et særdeles veloplagt manuskript, der strækker sig over mere end tre timer med både overture, intermission og prelude er en klar homage til de gamle klassiske film.

Et andet særpræg ved filmen er den måde, den er filmet, da den er filmet i 70mm, og denne anmelder så den i præcis dette format i Imperial, en af 4 biografer i Europa, der er i stand til at vise filmen i dens storhed og originale form.

Formatet bidrager til filmens homage til 50’ernes og 60’ernes store klassiskere, og selve billedsiden er emminent med fantastiske dystopiske snelandskaber, der strækker sig dybt ind i det uendelige.

Filmens omdrejningspunkt er dog langt simplere og en lækker pakke af fremragende manuskript, der nærmest er et kammerspil med teateragtige undertoner, idet filmen udspiller sig stort set i samme setting, en hyggelig kro/hostel i midten af det sneklædte ingenting.

... Filmens plot er uforudsigeligt og stærkt underholdende, og Tarantino får igen det bedste ud af sit stjernecast, hvor alle skuespillere virker særdeles veloplagte og perfekt castede i deres roller.


Tarantino har med denne film skabt et stærkt bud på en moderne western, hvor homage går hånd i hånd med Tarantinos særlige galskab, og hvor begge dele går op i en højere enhed.

Tarantinos brug af masser af teaterblod, masser af vold og brutale voldsudøvelser er stadig en massiv del af festen, men det tager ikke som i “Django” overhånd, men er derimod et klart instruktionsmæssigt og fortællemæssigt værktøj til at underbygge den brutale historie i den endnu mere brutale og kolde setting i Wyoming USA.

Filmens første del er klart den bedste, og i anden halvdel benytter Tarantino lidt fortællemæssige kneb på en måde, der virker lidt ude af trit med resten af historien, men alt i alt virker det perfekt og filmen er ikke et minut for lang, tværtimod.

The Hateful Eight er tæt på et mesterværk og klart en af Tarantinos bedste film længe, og en film der viser, hvorfor han har det ry, han har.

Man skal elske masser af vold, masser af skarp og vittig dialog, brutalitet og masser af galskab, men hvis man er indstillet på dette kan jeg garantere, at man ender med en biografoplevelse af de helt store med denne film.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

The Hateful Eight


Produktionsår: 2015
Instruktion: Quentin Tarantino
Manuskript:
Komponist: Ennio Morricone
Fotograf: Robert Richardson
Skuespillere: Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Walton Goggins, Demián Bichir, Tim Roth, Michael Madsen, Bruce Dern, James Parks, Dana Gourrier, Zoë Bell, Lee Horsley, Gene Jones, Keith Jefferson, Craig Stark.
Spilletid: 167 min (digital) | 187 min (70 mm version) | USA:175 min (70 mm version, omitting intermission)
Filmstudie: Weinstein Company, The

Detaljeret info om The Hateful Eight på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'The Hateful Eight'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019