filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

The Grey

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

The Grey, Joe Carnahan, film, plakat, poster, artwork

© 1984 Private Defense Contractors

Af 21. mar. 2012

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til The GreyThe Grey on IMDb

2 kommentarer | Info om filmen | Trailer The Grey Trailer

Solid overlevelsesfilm med frygtindgydende ulve og bidende kulde.

Liam Neeson har en evne til at vælge filmprojekter, der trods plothuller og utroværdigheder er både underholdende og intense. "Taken" og "Unknown" fulgte denne opskrift og fik med det professionelle håndværk og Neesons solide spil to utrolige historier til at glide ubesværet ned. Det gør sig også gældende for "The Grey".

"The Grey" handler om syv oliearbejderes kamp for at overleve i Alaskas ubarmhjertige ødemark, hvor de jages af blodtørstige ulve, hvis territorie de er havnet i efter et flystyrt.

... Fra det frygtindgydende flystyrt i starten af filmen til de mange scener med (ikke helt overbevisende) computergenerede ulve var jeg naglet til biografsædet.
Jeg ønskede oprigtigt, at de overlevede fra flystyrtet også skulle overleve de barske vilkår i Alaskas ødemark. Ikke fordi historien fremstiller dem som sympatiske, heltemodige mænd, men fordi de er så tilpas nuancerede, at man på den ene eller den anden måde kan sætte sig i deres sted, mens de kæmper mod ulve, hinanden, og om at holde varmen. En vigtig faktor i denne genre, hvor nok så spændende historier ofte falder til jorden, fordi man er fløjtende ligeglad med de personer som medvirker.

Nogen vil sikkert grine hånligt af de utrolige scener, som udspiller sig i filmen, men jeg synes de fungerede på filmens egne præmisser.

Jeg åd "The Grey" råt for usødet, fordi den emmer af godt håndværk og lysten til at fortælle en spændende historie, der ikke giver sig ud for mere end den er, men som alligevel formår at tilføje genren en snert af dybde, da de pressede mænd gør sig flere eksistentielle overvejelser undervejs.

Jeg har ingen ide om ulve i virkeligheden opfører sig som de gør i filmen, men det er heller ikke nødvendigt at vide, for mødet mellem ulv og mand er så intenst og skræmmende, at man glemmer alt om logik og fornuft mens det står på.

Med en rå billedside, en skræmmende lydside og godt skuespil fra alle sider er "The Grey" en kompromisløs og intens overlevelsesfilm, der er spændende fra start til slut. Hverken mere eller mindre.

NB. Husk at blive siddende til efter slutteksterne.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

The Grey


Produktionsår: 2011
Instruktion: Joe Carnahan
Manuskript:
Komponist: Marc Streitenfeld
Fotograf: Masanobu Takayanagi
Skuespillere: Liam Neeson, Frank Grillo, Dermot Mulroney, Dallas Roberts, Joe Anderson, Nonso Anozie, James Badge Dale, Ben Bray, Anne Openshaw, Peter Girges, Jonathan Bitonti, James Bitonti, Ella Kosor, Jacob Blair, Lani Gelera.
Spilletid: 117 min
Filmstudie: 1984 Private Defense Contractors

Detaljeret info om The Grey på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'The Grey'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
The Predator
The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork
Der skal en vis portion selvtillid til for at bygge videre på en franchise, som begyndte med to gode film i henholdsvis 1987 og 1 ...
Læs anmeldelsen
The Equalizer 2
The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork
Den gamle 80er serie ligner ikke de indtil videre to film i Equalizer-serien. Den første film var intens og effektiv, og denne op ...
Læs anmeldelsen
The Meg
The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork
Film om hajer har af en eller anden grund altid fascineret filmgængere, naturligvis med Spielberg’s klassiker Jaws (1975) som y ...
Læs anmeldelsen
Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork Sicario: Day of the Soldado, Sicario 2: Soldado, Stefano Sollima, film, plakat, poster, artwork Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork Hereditary, Ondskabens hus, Ari Aster, film, plakat, poster, artwork Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (26 film)

2018