filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

The Godfather - 40th Anniversary Collection

filmkorn.dk grafik kolonBOKSSÆT-ANMELDELSE

The Godfather - 40th Anniversary Collection, , film, plakat, poster, artwork

© Paramount Pictures

Af 22. okt. 2012

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til The Godfather - 40th Anniversary CollectionThe Godfather - 40th Anniversary Collection on IMDb

Skriv kommentar

Gammel vin på nye flasker, men ikke helt værst.

Paramount Pictures fylder 100 år i år, men mig bekendt er de gået lidt stille med dørene, hvad angår jubilæumsudgivelser. Jeg har i hvert fald ikke kendskab til specialudgaver på niveau med dem som Universal Pictures, der også fylder 100 år, har udgivet.Men lidt godter er det dog blevet til med ”The Godfather - 40th Anniversary Collection”, der dog godt kan opfattes som gammel vin på nye flasker, i hvert fald hvad angår selve filmene, for de er præsenteret som i ”The Coppola Restoration”-bokssættet fra 2007 (alm. Blu-ray cases i en papæske) indeholdende de tre film og en bonusdisc fyldt med langt over 4 timers lækkert ekstramateriale. Der er ingen forskel på billede og audio specs i forhold til udgaven fra 2007, og der er danske tekster på både film og ekstramaterialet.Hvis man ejer ”The Coppola Restoration” boksen i forvejen skal man nok være mere end almindeligt glad for The Godfather før man investerer i denne ret store og 2,9 kg tunge boks, som er udformet som en bog. Men er man hardcore fan vil man med garanti sætte pris på boksens fysiske ekstramateriale, som består af følgende:

The Godfather – 40th Anniversary Collection bokssæt

© Paramount Pictures


  • 10 flotte sort/hvide fotos fra filmindspilningerne af de tre film (12x18 cm.).

  • ”Corleone Family tree” - plakat med info om de enkelte personer i Corleone familien (42x55 cm.).

  • ”Final Shooting Script” som er intet mindre end 3. udkast af det færdige manuskript, til The Godfather, genoptrykt i bogform.
    Manuskriptet er komplet med noter om diverse tekniske detaljer, bl.a. kameravinkler, kameraobjektiver, der er brugt til de forskellige skud, hvilke filmruller scenerne ligger på og deres individuelle varighed, om scenerne var brugbare eller ej og ikke mindst om de mange rettelser og udeladelser i dialogen, der blev foretaget før man startede med at filme scenerne, som dermed blev anderledes i forhold til oplægget.

Alle rettelser og notater er nedfældet med mere eller mindre læselig håndskrift og selvom det er noget nær umuligt at finde hoved og hale i alle disse noter, så giver det et interessant indblik i at ændringer og rettelser i både handling, dialog og også de tekniske aspekter kan ske i sidste øjeblik på en filmoptagelse.Det er sjovt at starte filmen op og læse lidt med i manuskriptet og selvom det nok aldrig bliver noget man ville sidde og læse fra ende til anden, så er det i hvert fald en ny form for ekstramateriale, at have hele filmens manuskript i bogform.Boksene forhandles landsdækkede kun med DVD udgaverne af filmene, Blockbuster Video sælger dog - som de eneste - boksen med Blu-ray udgaverne (begge udgaver koster 400 kr).Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'The Godfather - 40th Anniversary Collection'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019