filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

The Girl with the Dragon Tattoo

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

The Girl with the Dragon Tattoo, David Fincher, film, plakat, poster, artwork

© Columbia Pictures

Af 23. dec. 2011

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til The Girl with the Dragon TattooThe Girl with the Dragon Tattoo on IMDb

5 kommentarer | Info om filmen | Trailer The Girl with the Dragon Tattoo Trailer

Den er skam god nok.

Jeg var ikke ovenud begejstret for den skandinaviske filmversion af ‘Mænd der hader kvinder'. Mest af alt fordi den er plaget af et alt for stramt plot, der udelukker alle andre handlingsforløb end dem, der driver historien frem.Spændende var det derfor at læse, at Hollywood-rebellen David Fincher, som tidligere har instrueret den overvurderede ‘Seven' og den fremragende ‘Fight Club' skulle instruere en amerikansk version af Stieg Larssons bestseller. Kunne Fincher mon tilføje noget af den kant, som den skandinaviske version mangler?Jeg ville ønske, jeg kunne give et klart svar, men sandheden er, at det er meget svært at vurdere en film, hvor man kender handlingen på forhånd. Overraskelserne står jo ikke ligefrem i kø. Og dog.Fincher formår faktisk at overraske. Ikke ved at ændre på historien, men ved at gribe den mere detaljeret og modigt an.Historien om den forsvundne pige Harriet. Mødet mellem Mikael Blomkvist og Lisbeth Salander. De uhyggelige mord. Det hele fungerer bare bedre. På grund af detaljerne.Og alene det faktum at filmens skurk medvirker i hele filmens spillelængde er modigt. Modsat den skandinaviske version, hvor han efter en kort introduktion hurtigt gemmes væk, så publikum måske glemmer ham indtil finalen. Alt for nemt.

...Forholdet mellem Blomkvist og Salander fungerer. Der er kemi mellem de to skuespillere, og nej, Noomi Rapace er ikke længere den eneste rigtige Salander.
Hvor Noomi Rapace nærmede sig det ufrivilligt komiske, som den uovervindelige Lisbeth Salander, føles Rooney Mara noget mere troværdig i rollen. Som et mere kompliceret og ægte menneske. Sårbar, stærk og intelligent.Og nu vi er ved det med troværdigheden. Salanders hacker-evner er skam stadigvæk tilstede, men misbruges ikke til at drive plottet frem. Hun fremstår således mindre almægtig end i den skandinaviske version, hvor hendes evne til at tilgå Blomkvists computer de mest mærkværdige steder var en torn i øjet på denne anmelder.


Filmen kan måske klandres for at nedtone Larssons fokus på overklasse-sveriges overmagt og for at fokusere mindre på Salander som det stærke køn, der tager kampen op mod mænd, der hader kvinder, men det er ikke noget, der for alvor generer.‘The Girl with the Dragon Tattoo' er solidt håndværk. Det vidner især sidste halvdel af filmen om, hvor jeg trods mit kendskab til historien blev grebet af opklaringsarbejdet, rørt af Salanders kærlighed til Blomkvist og oprigtigt overrasket over den overraskende slutning - som ikke udspiller sig helt på samme måde som i den skandinaviske version.Det er ikke fordi jeg helst vil være foruden den skandinaviske version af ‘Mænd der hader kvinder', men det ville unægteligt gøre det nemmere at vurdere 'The Girl with the Dragon Tattoo', hvis ikke den eksisterede.


'The Girl with the Dragon Tattoo' er en god film, og Fincher sætter sit præg på historien, men hvis du spørger mig, om det var nødvendigt med endnu en filmatisering af, hvad der trods alt må betragtes som populær triviallitteratur, så er svaret nej.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

The Girl with the Dragon Tattoo


Produktionsår: 2011
Instruktion: David Fincher
Manuskript:
Komponist: Trent Reznor, Atticus Ross
Fotograf: Jeff Cronenweth
Skuespillere: Daniel Craig, Rooney Mara, Christopher Plummer, Stellan Skarsgård, Steven Berkoff, Robin Wright, Yorick van Wageningen, Joely Richardson, Geraldine James, Goran Visnjic, Donald Sumpter, Ulf Friberg, Bengt C.W. Carlsson, Tony Way, Per Myrberg.
Spilletid: 158 min
Filmstudie: Columbia Pictures

Detaljeret info om The Girl with the Dragon Tattoo på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'The Girl with the Dragon Tattoo'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019