filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

The Gift (2015)

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

The Gift (2015), Joel Edgerton, film, plakat, poster, artwork

© Blue-Tongue Films

Af 27. sep. 2015

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til The Gift (2015)The Gift (2015) on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer The Gift (2015) Trailer

Underspillet og veldrejet thriller overrasker som et frisk pust i forhold til genren.

Thriller-genren har flere forbi’ere end hits igennem filmhistorien, ikke mindst fordi genren meget tit forfalder til de lette valg som action, vold, sex og ligegyldige chokeffekter. “The Gift” er et af de seneste bud på genren, og den virker på alle tænkelige planer uden at falde i de normale faldgruber, genren muliggør.

"The Gift" handler om et ungt og smukt par, der efter en hård abort fravælger det pulserende og trendy storbyliv til fordel for en frisk start i forstæderne i et lækkert, arkitekttegnet kæmpehus. Alt er idyl på overfladen, men under overfladen lurer problemerne i form af hemmeligheder, fortrængninger og fortidens synder.

Alt dette kommer til overfladen, da parret støder ind i en af den mandlige parts gamle gymnasievenner. Han begynder at efterlade gaver til parret, og meget hurtigt står det klart, at der er tale om en mere farlig relation, end det i starten virkede som.

Mødet mellem parret og den gamle bekendte bliver katalysator for en nærmest “Hitchcock’sk” rejse tilbage gennem fortiden for parret, og filmens plot er hverken forudsigeligt eller kedeligt. Tværtimod!

... Filmen er godt skrevet og instrueret af Joel Edgerton, der selv spiller rollen som den gamle ven, parret møder. Man kan ikke gennemskue, hvor filmen bevæger sig hen. Selv rollerne, god og ond, er perfekt udhviskede i en sådan grad, at der må siges at være tale om en lille genistreg fra manuskriptforfatterens side.
Alle roller i filmen er fint castet, og den underspillede stil går fint igennem på alle pladser. Særligt Edgerton selv skal fremhæves i sin rolle, hvor især hans øjne (brune kontaktlinser) fremstår med usædvanlig dybde og lige dele gru, forundring og trussel.

Jeg blev meget positivt overrasket over filmen, der var spændende og mentalt udfordrende flere gange undervejs.

Sammenligninger giver sjældent mening, men klassikere som “The Usual Suspects”, “North by Northwest” og andet Hitchcock ligger lige for.

Der er tale om en sjældent velfortalt thriller, der virker på alle felter. Et kærkomment bud til en ellers slidt og ofte misbrugt genre, og med et plot, der aldrig forfalder til billig action, chokeffekter eller almindeligt (over)drama.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

The Gift (2015)


Produktionsår: 2015
Instruktion: Joel Edgerton
Manuskript:
Komponist: Danny Bensi, Saunder Jurriaans
Fotograf: Eduard Grau
Skuespillere: Jason Bateman, Rebecca Hall, Joel Edgerton, Allison Tolman, Tim Griffin, Busy Philipps, Adam Lazarre-White, Beau Knapp, Wendell Pierce, Mirrah Foulkes, Nash Edgerton, David Denman, Katie Aselton, David Joseph Craig, Susan May Pratt.
Spilletid: 108 min
Filmstudie: Blue-Tongue Films

Detaljeret info om The Gift (2015) på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'The Gift (2015)'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
The Predator
The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork
Der skal en vis portion selvtillid til for at bygge videre på en franchise, som begyndte med to gode film i henholdsvis 1987 og 1 ...
Læs anmeldelsen
The Equalizer 2
The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork
Den gamle 80er serie ligner ikke de indtil videre to film i Equalizer-serien. Den første film var intens og effektiv, og denne op ...
Læs anmeldelsen
The Meg
The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork
Film om hajer har af en eller anden grund altid fascineret filmgængere, naturligvis med Spielberg’s klassiker Jaws (1975) som y ...
Læs anmeldelsen
Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork Sicario: Day of the Soldado, Sicario 2: Soldado, Stefano Sollima, film, plakat, poster, artwork Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork Hereditary, Ondskabens hus, Ari Aster, film, plakat, poster, artwork Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (26 film)

2018