filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

The Fighter

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

The Fighter, David O. Russell, film, plakat, poster, artwork

© Closest to the Hole Productions

Af 15. feb. 2011

Karakter 3 ud af 6 stjerner (Middelmådig eller kedelig) til The FighterThe Fighter on IMDb

3 kommentarer | Info om filmen | Trailer The Fighter Trailer

Christian Bale leverer Oscar-værdig præstation i middelmådig film.

Hvis der er noget amerikanerne er gode til, så er det at spytte sportsfilm ud på stribe. Allerhelst om et broget sportshold med en afdanket træner, som mod alle odds formår at føre holdet til sejr. Allerbedst er det, når det lille hold vinder over den store, kapitalistiske sportsklub med den nederdrægtige træner, som ikke er bange for at bruge beskidte kneb. Efter et par festlige montager, hvor man ser holdet træne hårdt, ender det hele som regel i en storslået finale, hvor alt er givet på forhånd, men hvor man alligevel tager sig selv i at sidde og heppe på de umage karakterer, som kæmper deres livs kamp på grønsværen.'The Fighter' hører ikke helt til i ovenstående kategori, men den er uhyggeligt tæt på. Denne gang får vi fortalt historien om den lille mand (Mark Wahlberg), der kæmper for at holde hverdagen sammen, og som drømmer om at vinde en titelkamp. Ved sin side har han sin moder (Melissa Leo), der fungerer som promoter og matriark, og sin storebror (Christian Bale), der engang var en fremragende bokser og byens stolthed, men som nu bruger det meste af sin tid på at ryge crack og komme for sent til lillebroderens træning.De to brødre skal ikke overraskende gå grueligt meget igennem, men man frygter aldrig rigtigt for deres skæbne. Dertil er filmen for traditionel, forudsigelig og uden skarpe kanter. Som en historie der som udgangspunkt har haft en masse at byde på, men som for at tilfredstille det brede, amerikanske publikum har været en tur igennem Hollywood-maskinen, og derfor fremstår underligt flad og kedelig.

...Det skorter ellers ikke på indlevelse fra de medvirkende. Især ikke fra Christian Bale, der stjæler hver eneste scene, han er med i. Vel at mærke uden at overskygge sine medskuespillere, der alle som en leverer meget troværdige præstationer.


Det er især tydeligt med Amy Adams, der som bartenderen Charlene Fleming formår at spille ud over sit kønne ansigt og give Charlene den dybde og troværdighed, som gør, at hun føles ægte og som en naturlig del af den lille, søvnige flække, som de to boksebrødre er vokset op i.
'The Fighter' er alt for poleret til at skille sig ud fra lignende film i genren. Det er muligt, at den socialrealistiske historie tager udgangspunkt i virkelige begivenheder, men det ændrer ikke ved, at historien aldrig bliver særligt vedkommende eller for den sags skyld spændende. Tilbage står det glimrende skuespil fra alle kanter og et par veleksekverede boksekampe, der får pulsen i vejret, men det vidst vi jo godt, at amerikanerne kan finde ud af. Jeg havde forventet mere af en film, der er nomineret til en Oscar for bedst film.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

The Fighter


Produktionsår: 2010
Instruktion: David O. Russell
Manuskript:
Komponist: Michael Brook
Fotograf: Hoyte Van Hoytema
Skuespillere: Mark Wahlberg, Christian Bale, Amy Adams, Melissa Leo, Mickey O'Keefe, Jack McGee, Melissa McMeekin, Bianca Hunter, Erica McDermott, Jill Quigg, Dendrie Taylor, Kate B. O'Brien, Jenna Lamia, Frank Renzulli, Paul Campbell.
Spilletid: 115 min
Filmstudie: Closest to the Hole Productions

Detaljeret info om The Fighter på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'The Fighter'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019