filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

The Expendables

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

The Expendables, Sylvester Stallone, film, plakat, poster, artwork

© Millennium Films

Af 17. aug. 2010

Karakter 2 ud af 6 stjerner (Dårlig) til The ExpendablesThe Expendables on IMDb

4 kommentarer | Info om filmen | Trailer The Expendables Trailer

Magien mangler i klichefyldt forsøg på at genoplive actionfilmen anno 1980'erne.

'The Boyz are back in town', Thin Lizzys udødelige klassiker er en rammende afslutning på en film, der der ganske enkelt er et produkt fra en anden æra.I takt med at rulleteksterne ruller over lærredet akkompagneret af Thin Lizzy kan man ikke undgå at tænke, at man lige har været på en rejse tilbage til en tid, hvor publikum ikke krævede meget af film, som medie, hvor en enkelt stor skuespilsstjerne var tilstrækkeligt til at sikre succes, og hvor plot og skuespil trådte i baggrunden til fordel for god gammeldags action og ramasjang.Filmen er en rendyrket 80'er film på alle måder, både hvad angår action, smarte one-liners, setting og plotmekanismer.Filmen er instrueret af Sylvester Stallone, og inden du bryder grædende sammen af grin, så skal du tænke på, at Stallone rent faktisk er betydeligt mere talentfuld end eksempelvis 'Cobra', 'Rambo 3' og 'D-Tox' måtte indikere. 'The Expendables' er ikke nogen dårlig film, og Stallone har både skrevet og instrueret en film, der klart er én lang homage til film anno 1980.

...
Klicheerne står i kø ligesom rækken af mere eller mindre fallerede skuespillere, og selve den gimmick, at både Stallone, Schwarzenegger, Willis og Lundgren spiller med i samme film, ja, den er sjov og underholdende, men kan ikke bære en hel film.

Scenen, hvor ”The Governator” gør sit indtog er ganske underholdende, men dette skyldes mere den kitchede natur og en livslang drengedrøm om at se de to 80'er giganter i samme scene, og ikke så meget scenens drama eller udførelse. Faktisk er scenen både forceret og lidt påtaget, omend en sjov idé.Filmens manuskript kræver ikke meget af tilskueren, og det står altid krystalklart, hvem der er skurk og hvem der er helt. De har ikke sort/hvide hatte på, men de onde er meget onde og de gode er klassiske action arketyper, hvis evner med kniv og pistol kun overgås af deres evne til at kaste smarte one-liners af på de rigtige tidspunkter.Filmen gør et ihærdigt forsøg på at underholde, og det er tydeligt, at skuespillerne har haft det rigtig sjovt ved at være tilbage i de gamle gænger. Det er også tydeligt, at Stallone ikke tager sig selv eller filmen så alvorligt, at det går udover filmen. Det klæder den, at den generelt ikke vil andet end at underholde og (gen)skabe 80'er magien, som vi husker den.Problemet er, at det simpelthen ikke længere er nok. Vi kræver mere, og denne film må siges at være for simpel, forsimplet og simpelthen for lidt!Humoren i filmen er ikke helt i øjet, og actionscenerne flyder ud i hinanden midt i det bulder og brag, der foregår. Alt eksploderer ganske højt og larmende og folk får skudt hoveder og lemmer af til højre og venstre. Det er over-the-top action, og det virker momentvis, ligesom enkelte replikker også er sjove, men samlet set lider Stallones manuskript under, at 80'magien ikke længere er så magisk.Når glæden over skuespilssammensætningen er ophørt, og man har set de første 30-40 minutter, så husker man med al mulig tydelighed, hvorfor 80'ernes klassikere ofte bør huskes med stor glæde og nostalgi, men kun sjældent tåler et decideret gensyn.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

The Expendables


Produktionsår: 2010
Instruktion: Sylvester Stallone
Manuskript:
Komponist: Brian Tyler
Fotograf: Jeffrey L. Kimball
Skuespillere: Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Eric Roberts, Randy Couture, Steve Austin, David Zayas, Giselle Iti.
Spilletid: 103 min
Filmstudie: Millennium Films

Detaljeret info om The Expendables på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'The Expendables'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019