filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

The Expendables 3

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

The Expendables 3, Patrick Hughes, film, plakat, poster, artwork

© Nu Image / Millennium Films

Af 14. aug. 2014

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til The Expendables 3The Expendables 3 on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer The Expendables 3 Trailer

Mel Gibson glimrer som skurk i old school actionfilm, der endnu engang bringer de gamle actionhelte sammen.

“The Expendables 3" blev lækket på nettet 14 dage før verdenspremieren, og som tak for at have set filmen ulovligt og gratis har de formastelige svinet den noget så grusomt til på IMDb, hvor adskillige brugere har kaldt den alt fra elendig til blot kedelig.


I mine øjne er den ingen af delene. Alt er ved det gamle. Som forventet!“The Expendables 3” fungerer netop fordi den ikke tager sig selv alvorligt, og fordi den ikke giver sig ud for mere end den er. To timers effektiv actionramasjang med et glimt i øjet og en ordentlig bunke veloplagte, aldrende actionfilmstjerner, der muligvis har overskredet sidste salgsdato, men som i kombination formår at levere en solid omgang virkelighedsflugt uden så mange dikkedarer. Præcis som i de film de medvirkede i i deres storhedstid i 1980'erne.De gamle gutter virker som om de har haft det sjovt, og det smitter af på lærredet. Jeg var underholdt fra start til slut - også selvom filmen med sine to timers spilletid presser citronen en anelse.Harrison Fords tid på lærredet er begrænset, men han fungerer fint i en rolle han påtog sig i sidste øjeblik, da Bruce Willis sprang fra. Manden er tydeligvis blevet meget gammel, men hans komiske timing fejler intet, som når han med sur mine vrisser af Jason Stathams uldne gloser. “What the hell is that language he is talking?!"Arnold Schwarzenegger taler gebrokkent, som vi er vant til og vel nærmest forventer. Han har fået lov til at bruge nogle af sine gamle one liners, men gør derudover ikke så meget væsen af sig.Det gør Wesley Snipes derimod i åbningscenen, hvor han stjæler billedet fra de andre, og rent faktisk leverer noget der minder om skuespil. Derefter glider han desværre i baggrunden til fordel for bl.a. Antonio Banderas, der er lige så pisse irriterende i filmen, som hans rolle kræver det.

... Filmes helt store stjerne er dog Mel Gibson, der giver os fuld valuta for pengene som skruppelløs skurk. En rolle han styrer 100%, da han på en gang formår at virke både intimiderende, sofistikeret og som en værdig modstander til de seje Expendables. Gibsons karisma minder os om, hvorfor han engang var en af de største stjerner i "Holy Wood”.
Ros er der derimod ikke til Jet Li. Han har to uforståelige linier i filmen og tømmer et par magasiner. That's it! Jeg mistænker hans fesne medvirken for at være et halvhjertet forsøg på at tiltrække biografpublikummet i Kina. Kineserne har på det seneste medvirket til at flere amerikanske filmflops - som f.eks. Del Torros “Pacific Rim” - nu rent faktisk får efterfølgere trods dårligt amerikansk billetsalg. Måske de rent faktisk får brug for kineserne, nu hvor halvdelen af verdens befolkning har set filmen ulovligt.Ros er der heller ikke til filmens aldersrating, der på den amerikanske skala er rykket ned fra R til PG-13. På trods af at de to forrige film tjente kassen er filmproducenterne blevet grådige og vil nu have fat i det yngre publikum også. Så væk er blodet og de allerværste bandeord, som hører genren til. Dødstallet er nu ikke faldet af den grund.Nok om det.Hvis du ser “The Expendables 3" med de forventninger, som man bør have til en rendyrket genrefilm som denne, er der lagt op til to timers hæsblæsende action med en historie, der på ingen måde byder på noget nyt, men som fungerer perfekt som ramme for en lang række flot iscenesatte actionscener, der trods nogle få CGI-svipsere er både overbevisende og medrivende. Og så er den ikke mindst sjov.Med en temmelig kedelig etter, en underholdende toer og nu også treer har “The Expendables” bevæget sig i den rigtige retning. Lad os se om de holder sig til en trilogi eller om der køres videre med det nye unge hold af Expendables, som introduceres i filmen. For min skyld må de gerne blive ved, så længe de har det sjovt, og det smitter af på lærredet.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

The Expendables 3


Produktionsår: 2014
Instruktion: Patrick Hughes
Manuskript:
Komponist: Brian Tyler
Fotograf: Peter Menzies Jr.
Skuespillere: Sylvester Stallone, Jason Statham, Harrison Ford, Arnold Schwarzenegger, Mel Gibson, Wesley Snipes, Dolph Lundgren, Randy Couture, Terry Crews, Kelsey Grammer, Glen Powell, Antonio Banderas, Victor Ortiz, Ronda Rousey, Kellan Lutz.
Spilletid: 126 min
Filmstudie: Nu Image / Millennium Films

Detaljeret info om The Expendables 3 på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'The Expendables 3'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019