filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

The Equalizer

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

The Equalizer, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork

© Comumbia Pictures

Af 7. okt. 2014

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til The EqualizerThe Equalizer on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer The Equalizer Trailer

Denzel Washington ejer lærredet.

Jeg har ikke set et eneste afsnit af "The Equalizer", som kørte på tv fra 1985-1989 med Edward Woodward i hovedrollen. En egentlig sammenligning mellem tv-serien og den aktuelle biograffilm med Denzel Washington er derfor ikke mulig."The Equalizer" anno 2014 genforener instruktør Antoine Fuqua og Denzel Washington, som også arbejdede sammen i den efterhånden halvgamle "Training Day" fra 2001. En film der velfortjent indbragte Washington en Oscar for sit super intense portræt af en korrupt strømer.I "The Equalizer" er tempoet skruet lidt ned, men ikke på bekostning af manglende intensitet. Washington er en mester i at brænde igennem lærredet og få selv de mest langt ude scener til at virke. Man tror på ham, stoler på ham og holder med ham. Og ikke kun fordi han i denne omgang er the good guy, men fordi han udstråler tillid.

... Sammen med Washington - som i filmen hedder Robert McCall - er man i sikre hænder.
Det er et stort plus for en film og en historie, der i mindre kyndige hænder ville virke latterlig og utroværdig. "The Equalizer" er trods sit nedtonede, seriøse ydre nemlig i bund og grund temmelig urealistisk. Som en 80'er-actionhelt er McCall praktisk taget uovervindelig. Skurkene dør som fluer, mens McCall hælder honning i et af de meget få sår han får i kampen mod sine fjender.Og det fedt. Super fedt endda. Actionscenerne er nemlig fermt skruet sammen og ikke så lidt opfindsomme, men det er først og fremmest i flere af filmens mange intense dialogscener, at man sidder på kanten af sæddet. Bedst i McCalls første konfrontation med den russiske mafia, hvor man frydes over den ordveksling, som leder op til alle tiders showdown.Som filmen nærmer sig slutningen begynder dens spilletid på over to timer at plage den lidt. Det endelige opgør trækker i langdrag og McCalls sadistiske aflivningsmetoder sætter hans ellers ganske sympatiske karakter på prøve.Trods anker er "The Equalizer" en bundsolid actionfilm, hvor karaktererne får lov til at ånde, så de føles ægte. En vigtig faktor, hvis man skal interessere sig den mindste smule for deres skæbne.Med en god balance mellem velskrevet dialog og intens action er "The Equalizer" ganske vellykket.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

The Equalizer


Produktionsår: 2014
Instruktion: Antoine Fuqua
Manuskript:
Komponist: Harry Gregson-Williams
Fotograf: Mauro Fiore
Skuespillere: Denzel Washington, Marton Csokas, Chloë Grace Moretz, David Harbour, Haley Bennett, Bill Pullman, Melissa Leo, David Meunier, Johnny Skourtis, Alex Veadov, Vladimir Kulich, E. Roger Mitchell, James Wilcox, Mike O'Dea, Anastasia Sanidopoulos Mousis.
Spilletid: 131 min
Filmstudie: Comumbia Pictures

Detaljeret info om The Equalizer på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'The Equalizer'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019