filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

The Dark Knight Rises

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

The Dark Knight Rises, Christopher Nolan, film, plakat, poster, artwork

© Warner Bros. Pictures

Af 24. jul. 2012

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til The Dark Knight RisesThe Dark Knight Rises on IMDb

12 kommentarer | Info om filmen | Trailer The Dark Knight Rises Trailer

Nolan samler alle tråde i sin Batman-Trilogi på en underholdende, højlydt og til tider undervældende vis!

Da Christopher Nolan i 2005 udsendte den første film i serien – Batman Begins – var det til højlydte klapsalver fra såvel kritikere som publikum. Den meget mørke og dystre film med det voluminøse soundtrack imponerede med sine visuelle virkemidler, voksne superheltehistorie og helt igennem underholdende actionsekvenser. Filmen dannede skole for en ny tilgang til superhelteuniverset, et mere dystert og realistisk koncept, der dog siden er fraveget igen for fest og farver, hvilket i denne anmelders bog faktisk klæder konceptet ”superhelte” allerbedst!Men at Batman Begins var en fremragende actionfilm lader sig ikke fornægte, og filmen indtjente millioner af dollars, hvorfor den blev den første i en trilogi, hvor næste film i serien var den ligeledes kritikerroste ”The Dark Knight” fra 2008. Også denne film blev en kæmpe økonomisk succes, og fans og kritikere var igen begejstrede for filmens visuelle virkemidler. Denne film led dog lidt af, at plottet blev for avanceret til tider, og at der var for mange bolde i luften til, at man for alvor kunne suges ind i filmens univers. En flot og spændende film var det, og derfor var det også ventet med spænding, at Nolan ville afslutte sin trilogi med kronen på værket, ”The Dark Knight Rises”.

...Og lad mig slå fast : Filmen er en fantastisk tour-de-force udi det univers, DC Comics skabte for 70 år siden, og som Nolan har formået at gøre allemandseje.
Den er mørk, humoristisk, fyldt med gode skuespillere, der leverer gode og underholdende præstationer, med masser af action og drama og det sædvanlige ”Nolanske” plotvirvar, der faktisk i denne film fungerer bedre og lander bedre, end ”The Dark Knight” gjorde i sin tid.Filmen indeholder masser af henvisninger til de to forudgående film, der er masser af ramasjang og filmens actionsekvenser virker på de brede linjer rigtig godt. Christian Bale er efterhånden ret hjemmevant i rollen som Bruce Wayne / Batman, selvom hans Batman-stemme stadig fremkalder et ufrivilligt smil hos mig nogle gange, og i de vanlige biroller ses kapaciteter som Michael Caine, Morgan Freeman og Gary Oldman.Som nye tilføjelser er Catwoman i skikkelse af en SUPER lækker Anne Hathaway og Jospeh Gordon-Levitt i skikkelse af ambitiøs og idealistisk politimand, der har et par overraskelser oppe i ærmet! Og især skal fremhæves Tom Hardy, der leverer en skræmmende og dyster præstation som superskurken ”Bane”!Filmen er dog langt fra perfekt!Den er underholdende, den sparker røv, og det dynamiske soundtrack af Hans Zimmer kører for fuld hammer fra første til sidste frame med ganske få afbrydelser. Det giver filmen en rå energi, der ligesom i de to forudgående virker ret godt og som forårsager, at adrenalinen pumper, mens eksplosioner, smarte bemærkninger og slåskampe ruller over lærredet!Men nogle gang er det for meget. Alt for meget! Man sidder flere gange og tager sig i at tænke, at det faktisk er Michael Bay, der har instrueret, og man venter på en slowmotion helikopter eller lignende ”baysk”, når actionsekvenser fortsætter, fortsætter og fortsætter. Nolan er dog en markant bedre instruktør, og han formår at holde filmen på skinnerne, trods kraftige udfald mod siderne undervejs, og filmen mister aldrig fodfæstet helt!
...Det er en underholdende tur, men Nolan burde have arbejdet lidt med devicen ”less is more” i få tilfælde, det ville have klædt en i forvejen ganske habil film!
Udover de til tider lidt generiske og uinteressante actionscener, lider filmen også af flere plothuller, som man dog sagtens kan overse, og enkelte gange anvendes dramaturgiske fejlgreb, så filmens ”sejhed” overtrumfes af ”dumhed”, som de to tidligere film faktisk elegant undgik!Men!Alt i alt er der tale om en flot og tilfredsstillende afslutning på trilogien, det er en film, der underholder og samler alle de tråde, der er startet undervejs i de øvrige film. Filmens plot er godt og solidt, og der er masser af ”wow-scener”, hvor man får den der ”superheltegåsehud”, når helten viser sig og soundtracket svulmer!Som trilogi er der tale om et fuldendt værk, der bestemt fungerer og som filmisk er i toppen af poppen indenfor superheltegenren, selvom jeg igen må påpege, at Marvels film (Avengers, Hulk, Thor osv.) med det mere lyse og frivole univers, er langt hyggeligere bekendtskab. Batman-trilogien startede en trend med mørke, dystre og realistiske superheltefilm, og det er alt sammen meget godt, men man bliver lidt træt, når nu Robert Downey Jr. Som Ironman har bevist, at det er sjovere at have ild i røven, en smart bemærkning på læben og en masse crazyness på plakaten!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

The Dark Knight Rises


Produktionsår: 2012
Instruktion: Christopher Nolan
Manuskript:
Komponist: Hans Zimmer
Fotograf: Wally Pfister
Skuespillere: Christian Bale, Gary Oldman, Tom Hardy, Joseph Gordon-Levitt, Anne Hathaway, Marion Cotillard, Morgan Freeman, Michael Caine, Matthew Modine, Alon Aboutboul, Ben Mendelsohn, Burn Gorman, Daniel Sunjata, Aidan Gillen, Sam Kennard.
Spilletid: 164 min
Filmstudie: Warner Bros. Pictures

Detaljeret info om The Dark Knight Rises på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'The Dark Knight Rises'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019