filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

The Counselor

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

The Counselor, Ridley Scott, film, plakat, poster, artwork

© Chockstone Pictures

Af 15. nov. 2013

Karakter 3 ud af 6 stjerner (Middelmådig eller kedelig) til The CounselorThe Counselor on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer The Counselor Trailer

The Counselor skræmmer og keder.

Hvis du nogensinde har taget stoffer og tænkt, at det ikke kan skade andre end dig selv, så tager du fejl!I Ridley Scotts nihilistiske og totalt kompromisløse "The Counselor" er der ingen lykkelig udgang for de mennesker, som tror de kan tjene nemme penge på narko - hverken for dem som har fingrene helt nede i lortet, eller dem der fra deres dyre designerhjem investerer, som var det i en almindelig aktie."The Counselor" er vores hovedperson. En jurist med uorden i finanserne, der har fundet sit livs kærlighed. Som en hurtig vej til penge kaster han sig ud i narkosmugling, og kan umiddelbart stikke 20 millioner dollars ned i foret uden på noget tidspunkt at have set sneen. Det går naturligvis ikke så let. Narkoen bliver stjålet af konkurrenter og helvede bryder løs.Rollelisten i "The Counselor" er imponerende og alle leverer varen. Som sædvanligt med Scott er persontegningen dog ikke videre dyb, så det er ikke derfor, at filmen får sit budskab igennem.

... Det er turen ned i helvede, der for alvor griber fat i en. Uden barmhjertighed opsluges historiens hovedpersoner af helvedes flammer, da det mexikanske narkokartel - som tror Counselor har røvrendt dem - begynder at trække i trådene.
Det er en kynisk verden, langt væk fra den vi kender, hvor skamferede og hovedløse lig ikke er et udtryk for indestængt vrede, men ren forretning. De mexikanske narkokarteller er en uhyggelig størrelse, hvis magt siver ind i alle rækker og lag af samfundet."The Counselor" er skræmmende fordi den behandler en virkelighed, der om muligt er endnu mere forstyrret end det Scott tør vise os. En syg, syg verden styret af skruppelløse mennesker, hvis eneste mål er profit, og for hvem menneskeliv ingen betydning har overhovedet.Uhyggeligt virkeligt. Og desværre også uhyggeligt kedeligt. Hvor skræmmende en verden Scott end får fremstillet er historien om Counselor meget mindre gennemarbejdet. Flere steder umådeligt langtrukken. Ofte skamferet af manuskriptets insisteren på at filosofere over liv og død i en verden, der ikke bekymrer sig om nogen af delene. Det forstyrrer, når alt fra narkobosser til kroejere begynder at filosofere højlydt, mens Counselors liv er på vej ned i afløbet. Ikke videre raffineret og et tydeligt tegn på et ikke helt gennemarbejdet manuskript.Jeg beundrer filmens kompromisløshed og evne til at styre uden om samtlige klicheer. Virkeligheden rammer hårdt og brutalt, og der er ingen actionhelte til at rydde op i de beskidte rækker. Vores hovedperson forvandler sig således ikke pludseligt til en resourcestærkt overmenneske, der tager affære. Forandringen sker, når den fremmede verden trænger sig på, og Counselor skal bruge al sin energi på at forstå, at hans liv er forandret for evigt.


I modsætning til et forkælet barn, der ikke kan gennemskue konsekvenserne af sine handlinger, men som ofte får mulighed for at lære af sine fejl, er Counselor ude af stand til at vende tilbage til livet før han tog den skæbesvangre beslutning. En fin pointe og en tankevækkende kontrast til hans forlovede, som med katolicismen i baghånden naivt søger frelse i sin religion.


Men Gud er død.


Counselor er trådt ind i en ny verden, hvor han øjeblikkeligt må bøde for sine fejl. Klassisk omend vag Cormac McCarthy.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

The Counselor


Produktionsår: 2013
Instruktion: Ridley Scott
Manuskript:
Komponist: Daniel Pemberton
Fotograf: Dariusz Wolski
Skuespillere: Michael Fassbender, Penélope Cruz, Cameron Diaz, Javier Bardem, Cesar Aguirre, Daniel Holguín, Christopher Obi, Bruno Ganz, Brad Pitt, Paris Jefferson, Dar Dash, Richard Cabral, Rosie Perez, Alex Hafner, Andrea Deck.
Spilletid: 117 min
Filmstudie: Chockstone Pictures

Detaljeret info om The Counselor på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'The Counselor'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019