filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

The Conjuring

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

The Conjuring, James Wan, Nattens dæmoner, film, plakat, poster, artwork

© New Line Cinema

Af 12. sep. 2013

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til The Conjuring - Nattens dæmonerThe Conjuring on IMDb

1 kommentarer | Info om filmen | Trailer The Conjuring Trailer

The Conjuring er uhyggeligt effektiv.

James Wan har udtalt, at han er træt af at lave gysere - dem har han lavet i snart 13 år. Det samme skete for gyserinstruktøren John Carpenter, som helt mistede lysten til at lave film, og hvis seneste film da også har været præget af sløset håndværk og klichefyldte manuskripter.På sin vis er "The Conjuring" også klichefyldt. Historien om det hjemsøgte hus er set utallige gange før og chokeffekter og uhyggesstemning bygges op som vi er vant til. Men hvor det i andre gysere føles fortærsket og forudsigeligt er "The Conjuring" af en helt anden støbning.James Wan tager nemlig genren alvorligt, så filmen ikke føles som en gennemsnitlig forlystelsestur i Spøgelseshuset, hvor man slavisk udsættes for det ene chok efter det andet, og han forfalder heller ikke til splattergys, hvor makabre mord kæmper om at overgå hinanden i sadistisk ækelhed.Alene valget af 1970'erne som setting borger for uhyggen, da tiden føles mere uskyldig og de mennesker historien handler om mere ægte. Der er således ingen smukke, promiskuøse teenagere, som får deres bekomst efter utugtig opførsel. Heldigvis!

... Efter en ganske kort introduktion fatter man sympati for den udsatte familie, men også for de paranormale eksperter Ed og Lorraine Warren, som hjælper familien med at bekæmpe den onde tilstedeværelse i familiens nyindkøbte hus.
Historien er stramt fortalt og drager flere paralleller til gysermesterværket "Poltergeist" fra 1982. I modsætning til "Poltergeist" bruger "The Conjuring" dog ikke tid på nuttede effekter, hvor stole bevæger sig eller fjernsyn laver sjove lyde. Gyset manifesterer sig i mørket, bag døre og i kældre, hvor noget måske gemmer sig, og det er ikke bare uhyggeligt, men decideret frygtindgydende.Dæmonen i "The Conjuring" er nemlig en ondsindet satan, der uden varsel griber fat om struben på familien Perron, og på brutal vis flår dem rundt i manegen, hvor de udsættes for den ene uhyrlighed efter den anden. Der er såmænd masser af klassiske gys i form af knirkende døre og billeder der bevæger sig, men det er meget mere aggressivt og skræmmende end vi er vant til.
James Wan er en dygtig håndværker, hvis mulige farvel til gysergenren på ingen måde afspejler sig i filmen. Sammen med det effektive manuskript, subtil brug af effekter og en ekstremt aktiv lydside skiller "The Conjuring" sig ud fra de gyserfilm den ligner og ser op til, og er trods manglende originalitet en af de mest uhyggelige film jeg har set i årevis.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

The Conjuring


Produktionsår: 2013
Alternativ titel: Nattens dæmoner
Instruktion: James Wan
Manuskript:
Komponist: Joseph Bishara
Fotograf: John R. Leonetti
Skuespillere: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Lili Taylor, Ron Livingston, Shanley Caswell, Hayley McFarland, Joey King, Mackenzie Foy, Kyla Deaver, Shannon Kook, John Brotherton, Sterling Jerins, Marion Guyot, Morganna Bridgers, Amy Tipton.
Spilletid: 112 min
Filmstudie: New Line Cinema

Detaljeret info om The Conjuring på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'The Conjuring'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019