filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

The Conjuring 2

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

The Conjuring 2, James Wan, Nattens dæmoner 2, film, plakat, poster, artwork

© New Line Cinema

Af 16. jun. 2016

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til The Conjuring 2 - Nattens dæmoner 2The Conjuring 2 on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer The Conjuring 2 Trailer

Ualmindeligt ubehagelig og til tider lidt for creepy opfølger til den udmærkede etter.

Gysergenren har de seneste år haft adskillige gode bidrag tilføjet en ellers ret slidt portefølje af middelmådige og ofte horribelt ringe film, der ikke formåede at levere præcis den kerneydelse, gysergenren kræver, nemlig stemningen.

Med James Wans første The Conjuring (2013) viste han, at han formåede at bygge en stemning op, og kun i sekundær grad forfaldt til de ellers slidte chokeffekter. The Conjuring var en ualmindeligt skræmmende gyser.

Og det var åbenbart ikke nok kun at fortælle én historie om de paranormale eksperter Ed og Lorraine Warren, for nu har Wan lavet en opfølger, der er værdig i både stemning og plot, om end den er en anelse for lang.

... The Conjuring 2 er en særdeles creepy film, hvor stemningen langsomt og effektivt bygges op.
I denne anden omgang er handlingen flyttet til England, og det klæder filmen, som pakkes ind i trøstesløse, grå og dystre farver fra det engelske arbejderkvarter i slutningen af 1970'erne.

Selvom den engelske familie der hjemsøges bor I et rækkehus, som er meget tæt på at være nedrivningsværdigt, er familien en sammentømret størrelse, der finder glæde i de små ting trods et mildest talt miserabelt hverdagsliv. Det skaber hurtigt sympati for den nedslidte mor og hendes fire børn, der rammes af brutale og uhyggelige kræfter.

Pacingen i The Conjuring 2 virker rigtig godt de første 2/3 af filmen og skuespillet er i top på alle planer. Især den 11-årig pige (spillet af Madison Wolfe), der er omdrejningspunkt for uhyrlighederne, leverer en præstation på niveau med Exorcistens Linda Blair – hun er præcis den blanding af uskyld og aggressiv vrede, der gør at man tror på dæmoniseringen af hende og hendes omgivelser.

Filmen formår som sagt at bygge rigtig godt op og med solide chok undervejs er der tale om en god film, der blot er en anelse for lang. Klimakset virker lidt klodset og er lidt for søgt, men når alt kommer til alt er det en tilfredsstillende slutning. Stemningen i filmen holder nemlig hele vejen, og jeg håber Wan fortsætter i denne dur, da der er tale om højkvalitetsgyserfilm, hvilket jeg personligt elsker, selvom min aften i biografsædet til tider føltes lidt for presset.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

The Conjuring 2


Produktionsår: 2016
Alternativ titel: Nattens dæmoner 2
Instruktion: James Wan
Manuskript:
Komponist: Joseph Bishara
Fotograf: Don Burgess
Skuespillere: Patrick Wilson, Vera Farmiga, Madison Wolfe, Frances O'Connor, Lauren Esposito, Benjamin Haigh, Patrick McAuley, Simon McBurney, Maria Doyle Kennedy, Simon Delaney, Franka Potente, Bob Adrian, Robin Atkin Downes, Bonnie Aarons, Javier Botet.
Spilletid: 134 min
Filmstudie: New Line Cinema

Detaljeret info om The Conjuring 2 på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'The Conjuring 2'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
The Predator
The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork
Der skal en vis portion selvtillid til for at bygge videre på en franchise, som begyndte med to gode film i henholdsvis 1987 og 1 ...
Læs anmeldelsen
The Equalizer 2
The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork
Den gamle 80er serie ligner ikke de indtil videre to film i Equalizer-serien. Den første film var intens og effektiv, og denne op ...
Læs anmeldelsen
The Meg
The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork
Film om hajer har af en eller anden grund altid fascineret filmgængere, naturligvis med Spielberg’s klassiker Jaws (1975) som y ...
Læs anmeldelsen
Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork Sicario: Day of the Soldado, Sicario 2: Soldado, Stefano Sollima, film, plakat, poster, artwork Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork Hereditary, Ondskabens hus, Ari Aster, film, plakat, poster, artwork Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (26 film)

2018