filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

The Cabin in the Woods

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

The Cabin in the Woods, Drew Goddard, film, plakat, poster, artwork

© AFX Studios

Af 15. maj. 2012

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til The Cabin in the WoodsThe Cabin in the Woods on IMDb

2 kommentarer | Info om filmen | Trailer The Cabin in the Woods Trailer

En perle af en slasherfilm, der formår at gøre grin med genren, behandle den kærligt og med respekt og at vende alting op og ned!

I 2009 besluttede et eller andet studiehoved, at ”The Cabin in the Woods” ikke skulle udsendes i biograferne, selvom den var færdig og klar til distribution. Først i 2012 blev den sat op i biograferne, hvor såvel biografgængere og anmeldere har været mere begejstrede end negative.Filmen blev således lagt på hylde i 3 år!Hvorfor, må man spørge sig selv, især efter at have set filmen, der tager en gammelkendt (og også misbrugt og fortærsket!) genre og fornyer den ved at vende alting op og ned med kraftig brug af humor, meta og ikke mindst gode effekter!Jeg kan nok godt svare på, hvorfor studiebossen valgte at sende den ud netop nu. Chris Hemsworth ("Thor" og "The Avengers") er nu et household-navn, så hans navn øverst på en plakat, ser godt ud. Det gjorde det måske ikke i samme omfang for 3 år siden. Desuden er det den altid underfundige og fantastiske fanboy-favorite instruktør Joss Whedon, der sammen med Drew Goddard ("Cloverfield") har stået bag manuskriptet. Whedons navn er i øjeblikket fastklistret til den yderst succesfulde "The Avengers"-film, der kører sin sejrsgang over hele verden netop nu - med masser af dollars til følge!Studiebossen har givetvis regnet rigtigt i sin økonomiske kalkule af, at det NU var et godt tidspunkt at sende filmen ud, men for satan da, hans kreative hjerne har da været helt slået fra, hvis den overhovedet eksisterer!For "The Cabin in the Woods" er en fantastisk underholdende film, hvor både gode skuespilspræstationer, effekter og humor virker fortrinligt sammen med et plot, der helt sikkert ikke er set før.Filmens præmis er det gammelkendte med en gruppe teenagere, der tager ud til et forladt sted for at ryge, drikke, knalde og hygge uden voksne, og hvor en grum skæbne venter dem i form af død, gru og blod. Vi har set det med Jason, Freddie, Evil Dead og mange andre, og genren er som nævnt tidligere blevet (mis)brugt utallige gange!Også de normale stereotyper er til stede. Muskelmanden, hans promiskuøse kæreste, den kloge, hashhovedet og "the final girl", pigen, der altid står til sidst, når rædslerne er overstået!Men her stopper lighederne!Filmens præmis og plot er simpelthen djævelsk godt fundet på, og de meta-niveauer, Whedon og Goddard har lagt ind, fungerer perfekt og giver filmen både ro og dybde nok til, at den engagerer meget, trods det umiddelbart smalle plot!

...Filmens effekter er forrygende, og Whedon og Goddard valgte bevidst IKKE, at filmen skulle være 3D – way to go!
Samlet set er der tale om en fantastisk underholdende film, der formår at rykke tæppet væk under tilskueren masser af gange undervejs. Det er en slasherfilm, der er en homage til de gamle (og ofte dårlige!) film, men som tilføjer genren vitalitet og styrke, fordi den vælger den skæve vinkel, i stedet for den lige vej. Det er en film, der om end den ikke nødvendigvis bliver em klassiker, stadig vil blive drøftet meget rundt omkring, ikke mindst på grund af alle de referencer der er til popkulturen indenfor gyser/horror genren.Se den før din nabo, og hvis din nabo ser den før dig, så sig til ham, at han intet skal fortælle om plottet, for så risikerer du at ødelægge oplevelsen for dig selv!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

The Cabin in the Woods


Produktionsår: 2011
Instruktion: Drew Goddard
Manuskript:
Komponist: David Julyan
Fotograf: Peter Deming
Skuespillere: Kristen Connolly, Chris Hemsworth, Anna Hutchison, Fran Kranz, Jesse Williams, Richard Jenkins, Bradley Whitford, Brian White, Amy Acker, Tim De Zarn, Tom Lenk, Dan Payne, Jodelle Ferland, Dan Shea, Maya Massar.
Spilletid: 95 min
Filmstudie: AFX Studios

Detaljeret info om The Cabin in the Woods på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'The Cabin in the Woods'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019