filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

The Bourne Legacy

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

The Bourne Legacy, Tony Gilroy, film, plakat, poster, artwork

© Universal Pictures

Af 29. aug. 2012

Karakter 2 ud af 6 stjerner (Dårlig) til The Bourne LegacyThe Bourne Legacy on IMDb

1 kommentarer | Info om filmen | Trailer The Bourne Legacy Trailer

Endnu en forglemmelig omgang bulder og brag.

Jeg har et problem!Jeg kan ikke skelne de enkelte Bourne-film fra hinanden. Måske skyldes det, at historien – lille og ubetydelig som den er - i dem alle, også dette nye skud på stammen, drukner i alt alt for meget action. Måske skyldes det, at filmene simpelthen ikke er interessante nok eller måske skyldes det, at de er alt for ens, samme film, lavet fire gange med nye skurke, samme helte og en formular, der virkede i den første film, men som efterhånden mistede glansen!Denne nye film i serien har ikke Matt Damon i den bærende hovedrolle. I stedet har Jeremy Renner overtaget de overmenneskelig kampsportsevner og han udfylder rollen som ”übersoldat” ganske udmærket. Filmen er også fint instrueret og selve håndværket fejler ikke noget.Faktisk formår denne film, i modsætning til de øvrige tre, at være lidt interessant i den første time. Man aner et større netværk af supersoldater, Bourne var ikke den eneste, og det politiske rænkespil får lidt plads at boltre sig på. En Edward Norton på autopilot er ok som helt/skurk, alt efter, hvem man holder med, men nogen engageret performance er der ikke tale om.Renners kærlighedsinteresse er den altid dygtige og smukke Rachel Weisz, der leverer en fin præstation i et manuskript, der ikke overlader meget plads til hende!

...Efter en lille time overtager ”bourne-manien”, og alenlange og ligegyldige actionscener fylder skærmen den sidste time, så man til sidst er helt træt og igen mister overblikket over den bagvedliggende historie.
Især en biljagt i filmens slutning er så træls og lang, at man ikke orker den halvt inde i den. Det hjælper ikke, at den er forsynet med knallerter, der har en så irriterende lyd, at man græmmes.Dette filmkoncept har måske indtjent millioner af dollars og bliver nok ved med det, men gode film, det er det altså ikke!De er alt for lange, plottet forsøger at være kompliceret, men får aldrig lov til at udfolde sig ordentligt, fordi overdreven action og ligegyldige slåskampe skal dominere. Det kan være, at der er et publikum for denne slags underholdning, men hvis jeg skal overbevises, skal det laves ordentligt, med mere indfølelse og så skal historien altså have mere plads, for at det bliver rigtig interessant!Og næste gang, undgå knallertjagten, mine ører ringer stadig efter 25 minutters knallertræs.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

The Bourne Legacy


Produktionsår: 2012
Instruktion: Tony Gilroy
Manuskript:
Komponist: James Newton Howard
Fotograf: Robert Elswit
Skuespillere: Jeremy Renner, Scott Glenn, Stacy Keach, Edward Norton, Donna Murphy, Michael Chernus, Corey Stoll, Alice Gainer, Prue Lewarne, Howard Leader, James Joseph O'Neil, Rachel Weisz, Tony Guida, Sonnie Brown, Neil Brooks Cunningham.
Spilletid: 135 min
Filmstudie: Universal Pictures

Detaljeret info om The Bourne Legacy på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'The Bourne Legacy'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019