filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

The Book of Eli

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

The Book of Eli, Albert Hughes, Allen Hughes, film, plakat, poster, artwork

© Alcon Entertainment

Af 3. jul. 2010

Karakter 2 ud af 6 stjerner (Dårlig) til The Book of EliThe Book of Eli on IMDb

19 kommentarer | Info om filmen | Trailer The Book of Eli Trailer

Visuelt imponerende actionfilm formår ikke at behandle sit eget emne intelligent.

Det er sjældent, at jeg bliver direkte "fornærmet" over en film, men det er ikke desto mindre tilfældet med 'The Book of Eli', der har den ellers fremragende Denzel Washington i hovedrollen.'The Book of Eli' er et postapokalyptisk drama om en mand, der har brugt 30 år af sit liv på at vandre mod vest, hvor han er blevet beordret hen af en stemme i sit hovede for at aflevere en speciel bog. Verden som vi kender den eksisterer ikke mere, og alle religiøse skrifter er blevet brændt, da man mente, at de var den direkte årsag til at alting gik galt.På sin rejse møder vores hovedperson - med det bibelske navn Eli - flere hedenske mennesker, der forsøger at røve, spise eller slå ham ihjel. Hvad angriberne ikke ved er, at Eli er yderst behændig med sin medbragte machette, hvilket fører til flere voldsomme scener, hvor der ikke lægges fingre imellem, når lemmer skilles fra torso.


Filmens hovedskurk; Carnegie - vanligt overspillet af Gary Oldman - styrer en lille by, der lige så vel kunne have eksisteret i det vilde vesten, men hvor sprut er udskiftet med vand som vigtigste indtægtskilde. Carnegies største passion er jagten på en helt speciel bog (ja, den!), som han kender til, da han ligesom Eli har levet i tiden før den altødelæggende krig. Carnegie er overbevist om, at bogen vil kunne give ham ubegrænset magt over de svageste mennesker på jorden. Hvordan? Ved at bruge ordene i bogen til at give folk noget at tro på. Gættet det nu?'The Book of Eli' er stemningsfuld, visuelt gennemført og tro mod sit eget oplæg. Og det er det oplæg, som jeg tillader mig at blive "fornærmet" over. Jeg har svært ved at opfatte historien som andet end to timers kristen propaganda, der forsøger at fortælle os, at vi mennesker har brug for at tro på noget, hvis ikke vi skal ende som primitive, blodtørstige og uintelligente væsener.


Jeg har som sådan ikke noget mod kristendom eller kristen symbolik - folk må tro på, hvad de vil - men jeg har noget imod, at filmen så ensporet antyder, at vi mennesker ikke er i stand til at handle fornuftigt uden gamle religiøse foreskrifter til at guide os - i dette tilfælde den kristne.

...
I modsætning til 'The Road' (2009) der forsøgte at lære os noget om os selv, hvilket ofte er den største styrke ved science fiction, har 'The Book of Eli' ikke rigtigt noget interessant at fortælle.
Historien forsøges nuanceret flere steder, men detaljerne drukner i bulder og brag og religiøse floskler. Den berører meget kort faren ved religiøs fanatisme, og at der altid vil være mennesker, som forsøger at udnytte de svageste i religionens navn, men ingen af disse observationer fører til noget brugbart. Så er 'The Wicker Man' fra 1973 langt mere interessant. Den opstiller et tilsvarende skisma, der ikke kun fortæller noget om os mennesker, men gør det uden at vælge side.Hughes-brødrene påstår selv, at filmen ikke er synderligt kristen, og at Elis mission ikke handler om en bestemt tro, men blot om at tro på noget - det fungerer bare ikke i min bog. Dertil er filmens historie alt for ulige vægtet og uintelligent skruet sammen.Actionscenernes effektivitet fornægter sig imidlertid ikke. Der er optil flere meget intense og velafviklede kamp- og skudscener med en fantastisk lydside, men det er ikke nok til at hæve 'The Book of Eli' over tidligere film i genren. Resultatet er en visuelt flot, men også temmelig ligegyldig og kedelig actionfilm - religiøs eller ej.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

The Book of Eli


Produktionsår: 2010
Instruktion: Albert Hughes, Allen Hughes
Manuskript:
Komponist: Atticus Ross, Leopold Ross, Claudia Sarne
Fotograf: Don Burgess
Skuespillere: Denzel Washington, Gary Oldman, Mila Kunis, Ray Stevenson, Jennifer Beals, Evan Jones, Joe Pingue, Frances de la Tour, Michael Gambon, Tom Waits.
Spilletid: 118 min
Filmstudie: Alcon Entertainment

Detaljeret info om The Book of Eli på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'The Book of Eli'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019