filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

The Artist

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

The Artist, Michel Hazanavicius, film, plakat, poster, artwork

© La Petite Reine

Af 16. mar. 2012

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til The ArtistThe Artist on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer The Artist Trailer

En kærlig hyldest til en svunden tid.

Netop som filmindustrien synes at have nået et teknologisk højdepunkt med digitale filmfremvisninger, 3D og computergenerede billeder dukker en film som "The Artist" op og minder os om, hvor det hele startede.Som fotografen der fokuserer på at have det bedste udstyr frem for at blive en bedre fotograf, er filmindustrien godt i gang med at bilde publikum ind, at det er teknologien der skaber de magiske øjeblikke på film.Problemet er bare, at uden en god historie kan du smide nok så mange effekter efter en film, uden at de nødvendigvis hjælper til med at tryllebinde publikum.Teknologi kan virkeliggøre en films univers, det så vi jo med "Jurassic Park", der vel nok er den seneste film, som trods en banal historie fik biografpublikummet til at tabe kæben, men det vil altid være den gode historie, som fanger publikum og får dem til at glemme verden omkring sig.Det er "The Artist" et glimrende eksempel på.

...
Med en hjertevarm historie om stumfilmstjernen George Valentin, hvis storhed og fald vi følger gennem en kort årrække, erklærer "The Artist" sin kærlighed til eget medie - billeder, musik og skuespil går ganske enkelt op i en højere enhed.

Hvor Martin Scorseses "Hugo" hyldede pionererne inden for filmkunsten og især fokuserede på den magi teknologien kan tilføre mediet, er "The Artist" ude i et andet ærinde.Som en gammel forstokket filmanmelder, der harcelerer over, at de ikke længere laver film som i de gode gamle dage, synes "The Artist" at fortælle os, at det gør de skam stadigvæk.Historien er enkel og bringer intet nyt med sig, hvis man har set "A Star is Born" fra 1937 og 1954, men det er heller ikke nødvendigt. "The Artist" vil blot fortælle os en god, universel historie og minde os om, hvorfor det er, vi elsker at gå i biografen.Man forføres øjeblikkeligt af den fantastiske kemi mellem de to (tre med Uggie the dog) elskværdige hovedrolleindehavere, hvis udstråling brænder igennem lærredet ved hjælp af stumfilmens karakteristiske fagter og mimik.


Jean Dujardin som spiller George Valentin har i den grad fortjent sin Oscar, og Bérénice Bejo der spiller Peppy Miller blev i den grad snydt for sin. Synd, for hun leverer en vanvittigt, charmerende præstation, som pigen der ved et uheld bliver en stor Hollywood-stjerne.Det er altså endnu ikke for sent Hollywood. "The Artist" beviser, at der stadigvæk er damp på kedlen og liv i de gamle klude. Pudsigt, at vi skulle så langt tilbage i tiden for at blive mindet om det.Med en meget gennemført genskabelse af en svunden tid formåede "The Artist" at tryllebinde mig med sin enkle historie og sin afvæbnende charme.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

The Artist


Produktionsår: 2011
Instruktion: Michel Hazanavicius
Manuskript:
Komponist: Ludovic Bource
Fotograf: Guillaume Schiffman
Skuespillere: Jean Dujardin, Bérénice Bejo, John Goodman, James Cromwell, Penelope Ann Miller, Missi Pyle, Beth Grant, Ed Lauter, Joel Murray, Bitsie Tulloch, Ken Davitian, Malcolm McDowell, Basil Hoffman, Bill Fagerbakke, Nina Siemaszko.
Spilletid: 100 min
Filmstudie: La Petite Reine

Detaljeret info om The Artist på IMDBTilladt for alle

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'The Artist'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019