filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

The Amazing Spider-Man

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

The Amazing Spider-Man, Marc Webb, film, plakat, poster, artwork

© Columbia Pictures

Af 8. aug. 2012

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til The Amazing Spider-ManThe Amazing Spider-Man on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer The Amazing Spider-Man Trailer

Overraskende god.

Det skortede ikke på grove skældsord, da Columbia Pictures annoncerede, at Spider-Man stod over for et reboot. Hvorfor nu det? Havde Sam Raimi ikke just lavet et par glimrende film med Toby Maguire i rollen som den mest populære superhelt i de danske børnehaver?Jo, men da forhandlingerne brød sammen mellem Columbia Pictures og Raimi om en mulig fjerde film i serien, besluttede topcheferne i Columbia Pictures sig for at starte helt forfra; glemme alt om den forrige trilogi, hyre en ny ung skuespiller som edderkoppemand og lave en ny historie. Eller det vil sige historien har de faktisk ikke ændret særligt meget ved. Den er praktisk talt identisk med den første Spider-Man film af Raimi. Skurken er skiftet ud. Peter Parker har ikke længere nogen bedste ven og hans kærlighed er ikke Mary Jane, men Gwen Stacy, som vi kort stiftede bekendtskab med i den skrækkeligt overlæssede "Spider-Man 3".Jeg havde egentlig forberedt mig på at skrive noget i retningen af, hvor unødvendig den nye Spider-Man film er, hvor dårlig Andrew Garfield er i forhold til Toby Maguire og at "The Amazing Spider-Man" da kun kan være lavet for at score kassen.Men jeg tog fejl. Ikke grueligt fejl, men ikke desto mindre fejl.

..."The Amazing Spider-Man" er slet ikke nogen dårlig film. Spider-Mans skabelsesberetning er stadig voldsomt underholdende, rørende og vedkommende, og med Andrew Garfield i hovedrollen både troværdig og jordnær.
Den dreng kan spille røven ud af bukserne på de fleste af sine jævnaldrende kolleger. Det er pompøst og teatralsk, men for fanden, hvor passer han godt i rollen som Spider-Man, og for fanden, hvor er Emma Stone skide hamrende sexet og intelligent som Gwen Stacy. Sorry Kirsten Dunst, men der kan du altså ikke følge med.Plottet vil jeg ikke komme ind på. Interesserer du dig den mindste smule for genren kender du det allerede, og godt det samme. "The Amazing Spider-Man" vinder ikke på sin originalitet, men på det gode håndværk, det gode skuespil og den gode historie, som jeg aldrig bliver træt af. Noget mere dyster en Raimis Spider-Man univers, og det klæder den. Det føles mere tidssvarende (ikke flere telefonbokse!) og dermed genkendeligt."The Amazing Spider-Man" er hverken bedre eller dårligere end Raimis første Spider-Man film, men den står fint alene.Hvor er der egentlig sket meget på de 10 år, der er gået siden Toby Maguires Spider-Man så dagens lys kort tid efter 11. september 2001.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

The Amazing Spider-Man


Produktionsår: 2012
Instruktion: Marc Webb
Manuskript:
Komponist: James Horner
Fotograf: John Schwartzman
Skuespillere: Andrew Garfield, Emma Stone, Rhys Ifans, Denis Leary, Martin Sheen, Sally Field, Irrfan Khan, Campbell Scott, Embeth Davidtz, Chris Zylka, Max Charles, C. Thomas Howell, Jake Keiffer, Kari Coleman, Michael Barra.
Spilletid: 136 min
Filmstudie: Columbia Pictures

Detaljeret info om The Amazing Spider-Man på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'The Amazing Spider-Man'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019