filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

The Amazing Spider-Man 2

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

The Amazing Spider-Man 2, Marc Webb, film, plakat, poster, artwork

© Marvel Enterprises

Af 28. apr. 2014

Karakter 3 ud af 6 stjerner (Middelmådig eller kedelig) til The Amazing Spider-Man 2The Amazing Spider-Man 2 on IMDb

1 kommentarer | Info om filmen | Trailer The Amazing Spider-Man 2 Trailer

Ujævn opfølger til rebootet franchise starter stærkt og ender med for meget bulder og brag.

Hollywood mangler da i den grad fantasi efterhånden. Det blev helt klart, da den ellers succesfulde Spider-Man-trilogi af Sam Raimi, der i øvrigt indspillede millioner af dollars, blev rebootet ganske få år efter den tredje film i serien.Nu skulle Spider-Man, der blev tilføjet et ”Amazing” til titlen, spilles af en anden, Grønne goblin af en anden og Gwen Stacy af en anden. Der skulle også en anden instruktør til og så gentog man stort set plottet fra de tidligere film.Bevares, jeg må sige, at den første trilogi aldrig har været min kop the, men det stod jeg ret alene med, og derfor virkede det bare som en massiv pengemaskine at gentage det, der lige havde været, for at presse yderligere dollars ud af konceptet og rettigheden, som Sony grisk holder fast i overfor Marvel, der nok siden har fortrudt salget af såvel retten til Spider-Man OG X-Men til andre studier, før Marvel vidste, at de var bedst til at lave film med deres elskede figurer.Den første ”Amazing Spider-Man” var faktisk et bedre bud på helten. Strammere plot, bedre casting og en mere voksen instruktion gjorde, at den første film var underholdende, selvom den stadig føltes som en gentagelse i store dele.

... Med "The Amazing Spider-Man 2" får vi mere af det samme. Mere som 1'eren, mere som de oprindelige tre og flere skurke. Genkendelighed, konformitet og ikke mindst kedsomhed!
Det virker i starten, og Electro – strømførende superskurk i form af Jamie Foxx, der gør det rigtig godt – virker godt som skurk (og vi har ikke set ham før!).Men filmen tror ikke rigtig på sig selv, det er jo en 2'er, så den smider lige ”Rhino” (en spildt Paul Giamatti) og ”Green Goblin” ind i folden, for good measure.Efter ca. halvejs ryger det rolige og faktisk interessante plot ud til fordel for en masser bulder og brag, og selvom filmen stadig er mere voksen i sin stil (set i forhold til de første 3 film), så virker den stadigvæk som en gentagelse af noget, der allerede er lavet.Så, Sony, sælg rettighederne tilbage til Marvel og lad dem genrejse deres helt i samme kategori som Avengers, Iron Man og den seneste Captain America, og lad os så få lidt mere fantasi fra Hollywood.Der MÅ være nogen i Hollywood, der kan tænke selvstændigt og kan indse, at filmmediet har brug for mere end gentagelser, CGI, biljagter og eksplosioner. Jeg tror faktisk også, at der kan tjenes penge på originalitet, men det er selvfølgelig et gæt – indtil videre har Hollywood valgt at satse på det ”sikre”. Det er måske en klog forretningsmæssig disposition, men interessant bliver det altså sjældent.Og slet ikke, når man lige har set det hele før – så keder man sig faktisk lidt, selvom både instruktion, skuespil og plot er ok.Stram op!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

The Amazing Spider-Man 2


Produktionsår: 2014
Instruktion: Marc Webb
Manuskript:
Komponist: Johnny Marr, Pharrell Williams, Hans Zimmer
Fotograf: Daniel Mindel
Skuespillere: Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx, Dane DeHaan, Colm Feore, Felicity Jones, Paul Giamatti, Sally Field, Embeth Davidtz, Campbell Scott, Marton Csokas, Louis Cancelmi, Max Charles, B.J. Novak, Sarah Gadon.
Spilletid: 142 min
Filmstudie: Marvel Enterprises

Detaljeret info om The Amazing Spider-Man 2 på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'The Amazing Spider-Man 2'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019