filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

The Adjustment Bureau

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

The Adjustment Bureau, George Nolfi, film, plakat, poster, artwork

© Universal Pictures

Af 10. mar. 2011

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til The Adjustment BureauThe Adjustment Bureau on IMDb

1 kommentarer | Info om filmen | Trailer The Adjustment Bureau Trailer

Vellykket romantisk tankespind.

Philip K. Dicks bøger har fungeret som inspiration for mange Hollywood-film gennem tiderne. Som regel ved at bygge videre på Dicks vilde tankespind frem for at følge novellerne slavisk. Det har medført en række mere eller mindre heldige film, hvor 'Blade Runner' og 'Total Recall' må betragtes som de absolut bedste og makværket 'Next' som en af de absolut værste.

'The Adjustment Bureau', som er baseret på novellen 'Adjustment Team' fra 1954, hører til blandt de bedste Dick-filmatiseringer. Med den debuterende instruktør George Nolfi ved roret er Dicks novelle blevet til et romantisk, intelligent, udfordrende og spændende bekendtskab med masser af stemning.

Matt Damon og Emily Blunt har en fantastisk kemi på lærredet, som er med til gøre den utrolige historie troværdig og effektiv. De to forelsker sig nemlig hovedkuls i hinanden efter et kort, tilfældigt møde på et herretoilet, hvor Damons karakter er ved at ruste sig til at holde en vigtig tale. Mødet gør et usletteligt indtryk på dem begge og er omdrejningspunkt for resten af filmen, hvor de to skæbner mødes på forskellige tidspunkter i deres liv. Hvert møde er lige dele stormfuldt og skæbnesvangert - og uønsket af højere magter.

Hvis ikke de to hovedpersoner blev spillet så overbevisende ville filmens præmis om, at vores skæbne styres af hemmelige kræfter, hurtigt føles ligegyldig og spændingsmomentet udeblive. Fantasy-delen ville muligvis fungere med et mindre interessant par, men næppe på samme niveau som her, hvor man frygter for de to elskende, opsluges af deres romance og nyder deres fine (og flere steder vittige) dialog.

...'The Adjustment Bureau' er en skæbnefortælling, hvor der sættes spørgsmålstegn ved om vi i virkeligheden har en fri vilje, eller om vores liv er et prædestineret forløb bestemt af større magter.
Stort og eksistentielt, men fortalt med en subtil fortællers rolige hånd. En imponerende bedrift, når man tænker på, at det er instruktørens debut. Han kunne nemt have tyet til et overdrevet effekt-orgie, som det er set så mange før, men i stedet for at fokusere på banebrydende effekter og ligegyldig billedlir har han valgt at koncentrere sig om at få historien til at fungere. Det er ikke fordi filmen er uden effekter, men ligesom historien er de subtile og kun med til at underbygge fortællingen, der bedst kan beskrives som et udvidet afsnit af 'The Twilight Zone'.

Desværre mister filmen lidt pusten hen mod slutningen, der virker påklistret og forhastet. Det er fint nok, at der ikke svares på samtlige spørgsmål, som stilles undervejs, men man sidder med en følelse af, at der bliver bygget lidt for meget op i forhold til, hvad der besvares. Tematikker kastes med andre ord op i luften, men gribes aldrig igen, og det er ærgerligt.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

The Adjustment Bureau


Produktionsår: 2011
Instruktion: George Nolfi
Manuskript:
Komponist: Thomas Newman
Fotograf: John Toll
Skuespillere: Matt Damon, Lisa Thoreson, Florence Kastriner, Phyllis McBryde, Natalie Carter, Chuck Scarborough, Jon Stewart, Capt. Gregory P. Hitchen, Darrell Lenormand, Kar, Michael Kelly, RJ Konner, Susan D. Michaels, Anthony Mackie, Gregory Lay.
Spilletid: 106 min
Filmstudie: Universal Pictures

Detaljeret info om The Adjustment Bureau på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'The Adjustment Bureau'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
The Predator
The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork
Der skal en vis portion selvtillid til for at bygge videre på en franchise, som begyndte med to gode film i henholdsvis 1987 og 1 ...
Læs anmeldelsen
The Equalizer 2
The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork
Den gamle 80er serie ligner ikke de indtil videre to film i Equalizer-serien. Den første film var intens og effektiv, og denne op ...
Læs anmeldelsen
The Meg
The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork
Film om hajer har af en eller anden grund altid fascineret filmgængere, naturligvis med Spielberg’s klassiker Jaws (1975) som y ...
Læs anmeldelsen
Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork Sicario: Day of the Soldado, Sicario 2: Soldado, Stefano Sollima, film, plakat, poster, artwork Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork Hereditary, Ondskabens hus, Ari Aster, film, plakat, poster, artwork Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (26 film)

2018