filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Terminator Genisys

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Terminator Genisys, Alan Taylor, film, plakat, poster, artwork

© Paramount Pictures

Af 10. jul. 2015

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til Terminator GenisysTerminator Genisys on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Terminator Genisys Trailer

Solid fornyelse af franchisen.

James Cameron har sagt god for den og officielt kaldt den for den "rigtige" fortsættelse til hans egne to Terminator-film, der startede det hele. Vi ved vist alle, at der for år tilbage kom en Terminator 3, som var fælt dårlig, og så var der McG-makværet "Terminator - Salvation", hvor det de fleste husker er Christian Bales vredesudbrud under optagelserne, som blev fanget på kamera og lagt på YouTube.

Nu er Arnold så tilbage (igen!) - det har han jo sådan set advaret os om en del gange gennem årene - og han er mere end velkommen. Terminatoren er blevet gammel, hvilket får en plausibel forklaring i filmen, da Arnolds model T-800 jo er legeret med rigtigt menneskevæv, der ældes lige som menneskers. Det jokes der en del med. Og det er ret morsomt.

Historien er dejligt kompliceret. Det er jo sci fi, så der tales om parallelle tidslinier, ændrede skæbner og tidsrejseparadokser. De første to Terminator-film vendes på hovedet, rystes og anrettes på helt nye måder, så alt, hvad vi troede vi vidste om Terminator-universet ikke længere er så fasttømret. Terminator er blevet rebootet i "Star Treks" ånd, og det er de sluppet ret godt fra.

Terminator-filmene er jo i grunden katten-efter-musen-film. To timers flugt fra uhyggelige modstandere. Opgraderede Terminators der synes umulige at besejre og som har givet special effects-afdelingen overarbejde. I "Terminator 2" var det den stadigvæk imponerende T-1000 lavet af flydende metal. Denne gang er vi oppe imod noget endnu mere sofistikeret, som jeg ikke vil afsløre her.

... "Terminator Genisys" formår for første gang siden "Terminator 2" at forny franchisen. Historien gør brug af elementer fra de to første film, men føles frisk og er ikke mindst spændende, da både plot og karakterer fungerer godt.
Især Sarah Connor, der spilles af vores alle sammens dragedronning Emilia Clarke, har masser af pondus og er en værdig efterfølger til Linda Hamilton, der udødeliggjorde rollen i de første to film.

Jeg skulle lige vænne mig til at Kyle Reese ikke bliver spillet af undervurderede Michael Biehn og at Sarah Connor ligeledes har skiftet udseende, men når først filmen tager fart og plottet udvikler sig glemmer man alt om tidligere tiders ikoniske roller og glider med historien, der trods de mange lag fungerer rigtigt godt.

Og Arnold? Han er bedre end nogensinde. Afdæmpet, cool og ikke mindst morsom.

Actionscenerne er til for historien og ikke omvendt. Det gør dem interessante og elementært spændende, så filmens to timers spilletid flyver afsted.

"Terminator Genisys" er en overraskende vellykket første del af en ny trilogi. Jeg håber den bliver en succes, for fornyelsen af universet er interessant, og så håber jeg at den kommer i en unrated udgave på dvd og blu-ray, for en Terminator-film skal altså ikke være PG13.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Terminator Genisys


Produktionsår: 2015
Instruktion: Alan Taylor
Manuskript:
Komponist: Lorne Balfe
Fotograf: Kramer Morgenthau
Skuespillere: Arnold Schwarzenegger, Jason Clarke, Emilia Clarke, Jai Courtney, J.K. Simmons, Dayo Okeniyi, Matt Smith, Courtney B. Vance, Byung-hun Lee, Michael Gladis, Sandrine Holt, Wayne Bastrup, Gregory Alan Williams, Otto Sanchez, Matty Ferraro.
Spilletid: 126 min
Filmstudie: Paramount Pictures

Detaljeret info om Terminator Genisys på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Terminator Genisys'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork
Genrefilm har ofte et skær af b-film over sig, som kommer til udtryk i tilforladeligt skuespil, uinspirerende klipning og en svin ...
Læs anmeldelsen
Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (30 film)

2018