filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Super 8

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Super 8, J.J. Abrams, film, plakat, poster, artwork

© Paramount Pictures

Af 25. jul. 2011

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til Super 8Super 8 on IMDb

4 kommentarer | Info om filmen | Trailer Super 8 Trailer

Rendyrket 80'er-nostalgi fra J. J. Abrams.

Nostalgi er et dejligt begreb. En menneskelig tilstand der giver os evnen til at se tilbage i tiden, hvor vores selektive hukommelse idealiserer de minder, vi bærer rundt på.Når jeg tænker på 1980'erne er det oftest med nostalgiske øjne. Verden var endnu uskyldig, og forventningens glæde stor når den lokale biograf havde sat nye plakater op af kommende film. Hvis man var heldig blev plakaterne fulgt op af en trailer, der pirrede nysgerrigheden endnu mere - og gjorde de kommende måneder op til premieren ulidelige.Hovedmanden bag de mest ventede spillefilm var Steven Spielberg, der som producer og instruktør stod bag nogle af de mest mindeværdige Hollywood-film i slutningen af 1970'erne og starten af 1980'erne - i hvert fald set med en teenagers øjne.Magiske film der imponerede mig dybt, og som stadigvæk kan mærkes i kroppen - også selv om de ikke alle er ældet lige vel.Spændende var det derfor, da J.J. Abrams med sit sædvanlige hemmelighedskræmmeri varslede den film jeg netop har set - ‘Super 8'. En hyldest til den ånd der gennemsyrede Spielbergs tidlige film, og som gjorde den ydmyge instruktør til verdens mest succesfulde.J.J. Abrams kender tydeligvis sin mentor til fingerspidserne, for ‘Super 8' emmer nemlig af tidlig Spielberg. Nogen vil måske kalde den en kopi af Spielbergs forskellige film, hvilket på sin vis er rigtigt, men jeg synes Abrams formår at gøre filmen til sin egen.

...‘Super 8' ligner en film fra 1980'erne, men Abrams har klogeligt valgt at opdatere den velkendte skabelon på flere områder, så filmen føles frisk og ægte uden at forfalde til plat ironiseren og åbenlyse referencer, som man har set det i tidligere 80'er-hyldestfilm.
Joel Courtney og Elle Fanning er fantastiske som de to børn, der sammen med deres venner er vidne til en voldsom togulykke, som flyvevåbnet prøver at hemmeligholde, og som er starten på en række mystisk hændelser i den lille, søvnige by Lillian, hvor nogen eller noget er løs. Mystikken og uhyggen breder sig stille og roligt mens vi følger den lille gruppe af venner, der midt i alt kaosset er ved at indspille en zombie-film med deres Super 8 kamera.Spændende, sjov, sød, rørende og flere steder voldsom. Faktisk noget mere voldsom end de film Abrams har set op til, da han skrev historien til ‘Super 8'. Jeg har f.eks. svært ved at forestille mig en lige så effektivt skildret togulykke, som den ‘Super 8' disker op med. Effekt- og lyddesignet er ganske enkelt lysår fra det man var i stand til at lave i de gode gamle dage.Jeg troede ikke, det var muligt, men ‘Super 8' fik mig tilbage til barndommen igen. Som et gensyn med en elsket film, der også fungerer set med nutidens øjne, og hvis charme smitter så meget af, at man forlader biografen opløftet af den gode oplevelse. Det er ikke sket siden et nyligt gensyn med ‘Goonierne'.Er den et mesterværk? Overhovedet ikke! Og det er da også tydeligt, at Abrams ikke når op på Spielbergs niveau, da han var aller bedst, men det gør intet, for ‘Super 8' er nemlig vanvittigt underholdende på sine egne simple præmisser, og meget mere kan man ikke ønske sig som barn og stor tilhænger af 1980'ernes magiske film.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Super 8


Produktionsår: 2011
Instruktion: J.J. Abrams
Manuskript:
Komponist: Michael Giacchino
Fotograf: Larry Fong
Skuespillere: Joel Courtney, Kyle Chandler, Elle Fanning, Riley Griffiths, Ryan Lee, Gabriel Basso, Zach Mills, Jessica Tuck, Joel McKinnon Miller, Ron Eldard, Amanda Michalka, Andrew Miller, Jade Griffiths, Jakob Miller, Britt Flatmo.
Spilletid: 112 min
Filmstudie: Paramount Pictures

Detaljeret info om Super 8 på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Super 8'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019