filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Sucker Punch

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Sucker Punch, Zack Snyder, film, plakat, poster, artwork

© Cruel & Unusual Films

Af 19. apr. 2011

Karakter 2 ud af 6 stjerner (Dårlig) til Sucker PunchSucker Punch on IMDb

4 kommentarer | Info om filmen | Trailer Sucker Punch Trailer

Visuel tour de force uden hjerte.

Zack Snyder viste første gang tænder med 'Dawn of the Dead' fra 2004. En ultra effektiv zombie-thriller, der beviste, at Snyder kunne instruere andet end reklamefilm. Sidenhen har han lavet flere visuelt overrumplende film, hvor især '300' fra 2006 er en opvisning i velkoreograferet billedlir.Med 'Sucker Punch' er Snyder igen ude på at forkæle vores øjne, og det går ikke stille for sig.Historien er Snyders egen, og den er meget enkel. Den unge pige Baby Doll flyttes til en anstalt for piger, der ikke lever op til datidens normer. Datiden er i dette tilfælde et sted i 1940'erne eller 1950'ernes USA, hvor det hvide snit var en rutineoperation, der i uhyggelig grad blev udført på unge og raske mennesker. Med fem dage til Baby Dolls indgreb er tiden knap, så hun beslutter sig for at flygte sammen med fire andre piger fra anstalten. De fire pigers opgave er at skaffe forskellige ting, som skal bruges til flugten, imens Baby Doll via nogle ekstravagante dansetrin afleder fangevogternes opmærksomhed. Under dansen fantaserer Baby Doll sig væk til forskellige verdener, hvor pigernes planer manifesterer sig i fantastiske kampe mod drager, nazi-zombier og dødsrobotter.

…'Sucker Punch' bygger på en fantastisk præmis, og der skal sluges mange kameler, før man overgiver sig til det vanvittige og rodede univers.
Historien er banal og i sin grundform set mange gange før. En klassisk fortælling om en lille gruppe mennesker, der kæmper mod en uretfærdig overmagt, og som skal gå grueligt meget igennem før deres skæbne afgøres. Nyskabelsen i denne sammenhæng er historiens indpakning. Frem for at genskabe et realistisk miljø, hvor man skal få sympati med pigerne ved at fokusere på deres daglige ydmygelser, vælger Snyder at visualisere deres fælles kamp via absurde krigsscenarier, hvor de med overmenneskelig styrke og adræthed kæmper for at nå deres mål. En modig og original måde at behandle et velkendt emne på, men også filmens største problem.Mod og originalitet er nemlig ikke nok til at skabe en vellykket film. Den skal også engagere på det følelsesmæssige plan, og det gør 'Sucker Punch' ikke. For det første fordi flere af pigerne er lige så udtryksløse som en hvid plastikpose, og for det andet fordi man aldrig kommer under huden på nogen af dem. De forbliver 1-dimensionale og ligegyldige, og det er temmelig uheldigt, når der flere steder leges med de helt store følelser. Snyder har tydeligvis glemt, hvor vigtigt det er for publikums indlevelse, at der er nogle karakterer, man kan identificere sig med og holde af. I stedet fremstår flere scener nu ufrivilligt komiske, hvor man tager sig selv i at grine, selv om filmen lægger op til noget helt andet.'Sucker Punch' er Snyders våde drengedrøm. En visuel tour de force i vold og computergrafik med letpåklædte skolepiger, der kæmper mod alverdens monstre. Hvor Snyder tidligere har filmatiseret andres værker, har han denne gang lavet lige præcis, hvad han havde lyst til, og det er der kommet en unik, men ikke særligt god film ud af.


Vælger man at bedømme 'Sucker Punch' ud fra de præmisser Snyder opstiller for sig selv, er der ingen tvivl om, at den visuelt er ekstremt vellykket, men visuelle effekter gør det ikke alene, dertil er historien for rodet, skuespillet for dårligt og Baby Dolls fantasiunivers for dumt.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Sucker Punch


Produktionsår: 2011
Instruktion: Zack Snyder
Manuskript:
Komponist: Tyler Bates, Marius De Vries
Fotograf: Larry Fong
Skuespillere: Emily Browning, Abbie Cornish, Jena Malone, Vanessa Hudgens, Jamie Chung, Carla Gugino, Oscar Isaac, Jon Hamm, Scott Glenn, Richard Cetrone, Gerard Plunkett, Malcolm Scott, Ron Selmour, Alan C. Peterson, Revard Dufresne.
Spilletid: 110 min
Filmstudie: Cruel & Unusual Films

Detaljeret info om Sucker Punch på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Sucker Punch'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019