filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Stories We Tell

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Stories We Tell, Sarah Polley, film, plakat, poster, artwork

© National Film Board of Canada (NFB)

Af 20. aug. 2013

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til Stories We TellStories We Tell on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Stories We Tell Trailer

Stories We Tell er en yderst vellykket dokumentarfilm, der giver stof til eftertanke.

Hvor godt kender du egentlig din egen familie, din families historie, din egen fortid?

Er der en klar narrativ struktur i den måde dit liv er forløbet på, eller føles det som at være fanget i en hvirvelvind, der tilfældigt kaster dig fra den ene usammenhængende begivenhed til den anden?

Kan vores liv overhovedet sammenfattes til en historie før vi har levet det helt, og dermed - hvis vi er heldige - er i stand til at danne os det fulde overblik? Og hvordan stemmer vores historier overens, når vi som familie reminiscerer over vores liv sammen?

"Stories We Tell" er en dokumentarfilm af skuespiller og instruktør Sarah Polley, der i filmen fungerer som interviewer og som sig selv i rekonstruktioner af forskellige begivenheder i Polley-familiens liv.

Vi møder Sarahs far, hendes søskende, halvsøskende og andre familiemedlemmer og venner, der hver især fortæller deres udgave af familien Polleys historie.

... Omdrejningspunktet er Sarah Polleys mor. En livsglad og energisk kvinde som er død år tilbage, og som de alle mindes med glæde og tårer.
Men også en kvinde med hemmeligheder der langsomt afsløres for os, i takt med at Sarah sammenstykker dele af moderens historie og i processen får nye, overraskende detaljer frem om sig selv.

Familien Polleys historie er i sig selv et interessant bekendtskab, men en af filmens største styrker er, hvor alment gældende den er som fortælling, og hvor meget man kan spejle sig i familien Polleys beretning, der som alle andre familiers historie er lige så unik, som den er ordinær.

Med et sikkert greb om sin fortælling guider Sarah Polley os sømløst frem og tilbage mellem fortid og nutid, hvor de små og store nuanceforskelle i familie og venners minder om moderen er med til at skabe en engagerende dynamik i filmen, som konstant pirrede min nysgerrighed.

"Stories We Tell" udfordrer den måde vi tænker tilbage på vores eget liv. Et liv som ikke nødvendigvis huskes på samme måde af de mennesker vi deler det med, og som derfor aldrig kan afdækkes til fulde.

Husk at se med under rulleteksterne, hvor der kommer en ikke helt uvæsentlig lille krølle på historien.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Stories We Tell


Produktionsår: 2012
Instruktion: Sarah Polley
Manuskript:
Komponist: Jonathan Goldsmith
Fotograf: Iris Ng
Skuespillere: Pixie Bigelow, Deirdre Bowen, Geoffrey Bowes, John Buchan, Susy Buchan, Tom Butler, Andrew Church, Wayne Curnew, Peter Evans, Justin Goodhand, Cathy Gulkin, Harry Gulkin, Alex Hatz, Rebecca Jenkins, Robert Macmillan.
Spilletid: 108 min
Filmstudie: National Film Board of Canada (NFB)

Detaljeret info om Stories We Tell på IMDBTilladt for alle

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Stories We Tell'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
The Predator
The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork
Der skal en vis portion selvtillid til for at bygge videre på en franchise, som begyndte med to gode film i henholdsvis 1987 og 1 ...
Læs anmeldelsen
The Equalizer 2
The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork
Den gamle 80er serie ligner ikke de indtil videre to film i Equalizer-serien. Den første film var intens og effektiv, og denne op ...
Læs anmeldelsen
The Meg
The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork
Film om hajer har af en eller anden grund altid fascineret filmgængere, naturligvis med Spielberg’s klassiker Jaws (1975) som y ...
Læs anmeldelsen
Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork Sicario: Day of the Soldado, Sicario 2: Soldado, Stefano Sollima, film, plakat, poster, artwork Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork Hereditary, Ondskabens hus, Ari Aster, film, plakat, poster, artwork Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (26 film)

2018