filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Star Trek Into Darkness

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Star Trek Into Darkness, J.J. Abrams, film, plakat, poster, artwork

© Paramount Pictures

Af 7. jun. 2013

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til Star Trek Into DarknessStar Trek Into Darkness on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Star Trek Into Darkness Trailer

Velsmurt, larmende og velgennemført bidrag til verdens største science fiction-saga!

Da J.J. Abrams for nogle år siden re-bootede den hedengangne og lidt trætte Star Trek-saga var jeg lidt ængstelig!Jeg er nørd. Nørd med stort N, og alt hvad der hedder Star Trek elsker jeg. Jeg har set alle serierne, flere gange, har set filmene og ved godt, at de bestemt ikke alle er af samme kvalitet. Jeg er også enig i, at Star Trek-biblioteket indeholder næsten ligeså mange missere som hits, og at der er stor stor kvalitetsforskel på forskellige afsnit, serier og film.Men som samlet produkt er universet det mest sammentømrede, gennemførte og fantastiske i filmhistorien – alt hænger rigtig godt sammen og alt giver mening i en serie af serier og film, hvis fokus generelt er at mennesket er godt og fremtiden lys, og at videnskab og respekt for ting og andre levende væsner er vejen frem, og i øvrigt går hånd i hånd for at bedre verden og galakserne i fremtiden.J.J. Abrams tog hele universet og vendte på hovedet, og han formåede at genskabe og genoplive franchisen på en måde, så alt forblev nyt, samtidig med, at det var velkendt. Det i sig selv var en stor bedrift. Den første film var effektiv og underholdende, men led af få skønhedsfejl som en uinteressant skurk og skuespillere, der skønt det var smukt castet, lige skulle finde ind i deres roller.Til gengæld havde filmen et plot der respekterede og nuancerede franchisen og universet, og resultatet var både interessant og særdeles underholdende.

... Jeg har med spænding ventet på 2'eren, der nu er kommet, og lad mig sige med det samme : Nørden er tilfreds, meget tilfreds!
For i modsætning til 1'eren (der faktisk var en 11'er!) er 2'eren (der jo så er film nr. 12!) mere helstøbt. Skuespillerne har fundet deres pladser, det nye take på universet er velkendt og velfungerende og plottet er simpelthen bare fantastisk godt og meget effektivt udført – i øvrigt akkompagneret af et vildt, smukt, dramatisk og buldrende soundtrack, der dog nogen gange overtager scenen lidt for meget JPlottet er et reboot af gammelt Star Trek materiale, mere skal ikke siges her, men J.J. Abrams formår igen at gøre scenen både velkendt og fremmed på samme tid. Persongalleriet er kendt, plottet det samme, men tingene vendes på hovedet, hovedpersoner skifter plads og actionscener og humor veksler sømløst i skøn forening og skaber en virkelig fantastisk science fiction-film til filmelskere og en kærlig homage til alle os (Star Trek)-nørder derude.Benedict Cumberbatch (fra BBC serien Sherlock Holmes bl.a.)er den nye skurk, og han leverer en nuanceret og god præstation, med enkelte overspilninger undervejs, dog uden at det gør noget.Det øvrige cast har fundet deres pladser og fungerer smukt som gamle kendinge i form af Kirk, Spock og Sulu.Eneste skuespiller, der har lidt svært ved at finde sig til rette er Karl Urban, der spiller Dr. McCoy aka. Bones – han forsøger at efterligne Deforest Kelleys performance, men hvor de øvrige skuespillere rammer tonen uden at blive kopier, lykkes det ikke helt for Urban.Alt dette gør dog absolut ingenting. Filmen er et hæsblæsende rumeventyr med bulder og brag, et kærligt bidrag til en franchise der aldrig vil dø – J.J. Abrams har igen formået at gøre det umulige og leverer endnu en pragtpræstation af en film.Jeg glæder mig ekstremt meget til at se, hvad han kan få ud af en anden hæderkronet franchise, nemlig Star Wars-universets 3 (måske) sidste film, der kommer fra 2015.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Star Trek Into Darkness


Produktionsår: 2013
Instruktion: J.J. Abrams
Manuskript:
Komponist: Michael Giacchino
Fotograf: Daniel Mindel
Skuespillere: Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Karl Urban, Simon Pegg, John Cho, Benedict Cumberbatch, Anton Yelchin, Bruce Greenwood, Peter Weller, Alice Eve, Noel Clarke, Nazneen Contractor, Amanda Foreman, Jay Scully.
Spilletid: 132 min
Filmstudie: Paramount Pictures

Detaljeret info om Star Trek Into Darkness på IMDBTilladt over 7

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Star Trek Into Darkness'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019