filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Srpski film

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Srpski film, Srdjan Spasojevic, A Serbian Film - uncensored, film, plakat, poster, artwork

© Contra Film

Af 17. feb. 2011

Karakter 6 ud af 6 stjerner (Fremragende) til Srpski film - A Serbian Film - uncensoredSrpski film on IMDb

17 kommentarer | Info om filmen | Trailer Srpski film Trailer

Rendyrket ondskab.

Lad os starte med en advarsel. 'Srpski film' er skræmmende og ubehagelig på flere forskellige planer. Jeg vil fraråde de fleste at se den, for det er en ond, ond film. Jeg blev flere gange nødt til at kigge væk eller grine nervøst igennem filmen, og jeg var ubehageligt til mode i flere timer efter den var slut.Filmen består af en grotesk blanding af vold, sex, pædofili, nekrofili og det der er værre. Man kan nemt trække konnotationer til de forhold der har været - og er - i Serbien. Filmen udbygger selv disse linjer, primært igennem filmens vanvittige ”kunstner” Vukmir. Om det filmen viser er værre end det forfærdelige, der har forgået lige ude foran døren til det Serbiske hjem, er svært at sige.'Srpski film' er åben for fortolkning. Man kan vælge at se hovedpersonen som en soldat, der bliver hjernevasket og tvunget til ting, som han ikke vil kendes ved bagefter. Man kan også se filmen som et oprør imod censur, hvor man bliver nødt til at se volden, for at forholde sig til den. Det får de færreste lov til, da filmen er blevet censureret i de fleste lande, hvor den er blevet frigivet - deriblandt England, hvor man har valgt at fjerne mere end 4 minutter af filmen, hvilket gør det til den mest censurerede film i landet siden 1995.

...Lige meget hvad man vælger at læse ind som filmens budskab og underliggende tematik, så er der i mine øjne ingen tvivl om, at filmen handler om at chokere og provokere.
Filmen ved, hvad den vil, og den skruer fuldt op for de virkemidler, der understøtter dette formål. Den spiller på det visuelle, det etiske og det psykologiske, og er svær at distancere sig fra. Det på trods af, at den enkelte steder bliver lidt for fjollet, så illusionen brydes.'Srpski film' er fermt skruet sammen. Kameraføringen er solid, belysningen er i top og effekterne er udpenslede og for det meste skræmmende realistiske. Skuespillet er alt for troværdigt. Specielt Milos, spillet af Srdjan Todorovic, har en meget markant screen-presence, men også de andre skuespillere er fænomenale. Hvis jeg skulle lave en film om smerte, ville jeg bruge serbiske skuespillere.'Srpski film' er væsentligt bedre end de fleste andre film indenfor genren - deriblandt makværket 'Hostel'. Filmen adskiller sig også fra SAW-serien. For det første fordi skuespillet er væsentligt bedre, og for det andet fordi den i langt højere grad arbejder med vores samfundsmoral, hvilket gør den til en meget mere interessant film. Tag dog ikke fejl. 'Srpski Film' er ligeså meget voldsporno som SAW-serien, hvis ikke mere, men den kan også ting som 'SAW' ikke kan. Den kan påvirke os på andre måder end blot at give os opkast-fornemmelser.Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal mene om denne film, men jeg er ikke i tvivl om, at det er en film, jeg ikke kommer til at se igen. Det er den ganske enkelt for ubehagelig til. Uden tvivl den meste ubehagelige oplevelse, jeg har haft med en film siden 'Off-Screen'. Filmen sidder fast i mit hovede!Om det er en god idé at se denne film er op til dig. Jeg synes personligt, det er interessant at undersøge mine egne grænser, og reflektere over hvorfor jeg bliver forarget. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at denne film ikke er for alle, og at den vil støde en masse mennesker, som vil hade og foragte den.Filmen skal have en høj karakter på grund af det fine håndværk, og ikke mindst fordi det er den bedste film jeg har set i denne sub-genre. Den ved hvad den vil og gør det med noget, der minder om perfektion. Om man kan lide denne type film eller ej er en subjektiv vurdering.Den serbiske rapper Sky Wikluh har iøvrigt lavet et sindssygt godt soundtrack til filmen.Jeg vil foreslå, at du lader være med at se den…Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Srpski film


Produktionsår: 2010
Alternativ titel: A Serbian Film - uncensored
Instruktion: Srdjan Spasojevic
Manuskript:
Komponist: Sky Wikluh
Fotograf: Nemanja Jovanov
Skuespillere: Srdjan Todorovic, Sergej Trifunovic, Jelena Gavrilovic, Katarina Zutic, Slobodan Bestic, Ana Sakic, Lena Bogdanovic, Luka Mijatovic, Andjela Nenadovic, Nenad Herakovic, Carni Djeric, Miodrag Krcmarik, Lidija Pletl, Tanja Divnic, Marina Savic.
Spilletid: 104 min
Filmstudie: Contra Film

Detaljeret info om Srpski film på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Srpski film'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019