filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Spotlight

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Spotlight, Tom McCarthy, film, plakat, poster, artwork

© Anonymous Content

Af 1. mar. 2016

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til SpotlightSpotlight on IMDb

2 kommentarer | Info om filmen | Trailer Spotlight Trailer

Intenst, underspillet drama om en helt utilgivelig politisk handling fra den katolske kirke.

Jeg elsker film, der er underspillede, hvor dramaet ligger i historien og ikke drives frem af ligegyldige personrelationer, overspillet skuespil og ligegyldige klichéer, hvor historien bliver utroværdig og dermed uinteressant.
 
"Spotlight" er præcis sådan en film -  et underspillet drama, hvor et perfekt castet ensemble-cast leverer hvad jeg mener er den bedste film, jeg har set det seneste stykke tid. Den vandt også Oscar for bedste film i går, og det er faktisk fuldt fortjent.

Filmen handler om den lille journalistiske "graver-gruppe" Spotlight, der i Boston Globe leverer dybdegående journalistik om vigtige emner for 10-15 år siden. De afdækkede ved en af deres artikelserier den katolske kirkes løbende og kontinuerlige dækning over, accept af og lægge låg på gentagne og systematiske overgreb mod børn begået af adskillige præster verden over. Det er en historie, der fortjener at blive fortalt, en historie, der bærer spændingen i sig selv og en historie, der bør behandles med respekt og fortælles med så få filmiske krumspring, som muligt!
 
OG det gør "Spotlight" i høj grad!

...  
Castet inkluderer dygtige kræfter som Michael Keaton og Marc Ruffalo, og alle leverer fremragende underspillede præstationer. Manuskriptet er nøgternt uden at blive kedeligt, og hel herligheden er perfekt pacet.


Ingen steder bliver vi udsat for andet end den basalt spændende historie, ingen forsøger at påtvinge os følelser, og filmens omdrejningspunkt er at fortælle historien så basalt, den kan. Og skuespillerne får lov til at spille op ad det flotte manuskript på en måde, så det hele bliver særdeles troværdigt. Detaljerne ligger som bekendt i detaljen, og i denne film er detaljer subtilt hintet uden at fremtvinge pathos hos tilskueren. Filmen handler om overgreb mod børn, og dette anes hele vejen igennem, den underliggende smerte er med hele vejen, men det bliver aldrig melodramaet og alt det grimme forbundet hermed, der får lov til at fylde.
 
Små fine hentydninger bringer historien fremad, mens det perfekte cast spiller op ad hinanden på forbilledlig vis.

Denne film har i sandhed meget at takke blandt andet film som "Alle Præsidentens Mænd" for, da den behandler en basalt spændende historie på den mest rolige og interessante måde overhovedet.

Instruktion, manuskript og skuespil virker  rigtig godt, og filmen er hverken for lang eller for kort, den er lige tilpas.

Jeg er glad for at denne type håndværk honoreres som bedste film af Oscar-institutionen, fordi den er så basal i sin fortællestil og så effektiv i sit underspillede skuespil og manuskript.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Spotlight


Produktionsår: 2015
Instruktion: Tom McCarthy
Manuskript:
Komponist: Howard Shore
Fotograf: Masanobu Takayanagi
Skuespillere: Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams, Liev Schreiber, John Slattery, Brian dArcy James, Stanley Tucci, Elena Wohl, Gene Amoroso, Doug Murray, Sharon McFarlane, Jamey Sheridan, Neal Huff, Billy Crudup, Robert B. Kennedy.
Spilletid: 128 min
Filmstudie: Anonymous Content

Detaljeret info om Spotlight på IMDBTilladt over 7

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Spotlight'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019