filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Spies & Glistrup

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Spies & Glistrup, Christoffer Boe, Spies og Glistrup, film, plakat, poster, artwork

© AlphaVille Pictures Copenhagen

Af 13. aug. 2013

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til Spies & Glistrup - Spies og GlistrupSpies & Glistrup on IMDb

6 kommentarer | Info om filmen | Trailer Spies & Glistrup Trailer

Store personligheder fra en svunden tid portrætteres på forrygende vis i Hr. Boes delvist fiktive film om Spies & Glistrup.

I alle henseender et umage par, Glistrup og Spies, og derfor er historien om de to også et både spændende og særdeles interessant bekendtskab. Der er masser af godt filmisk stof i venskabet, der strakte sig over lang tid på trods af åbenlyse forskelle mellem de to.Filmen er et hyggeligt og varmt portræt af en svunden tid, hvor man kunne knalde damer offentligt og få ros for det, ja, sågar respekt, og hvor de unge piger nærmest stod i kø for at møde og knalde en mand, der måske ikke ligefrem lignende en, der kunne fremkalde den slags dyrkelse!Det er et portræt af Spies' geniale formåen af at brande sig selv, at bruge pressen som gratis reklamesøjle til at sælge griserejser til Mallorca på et tidspunkt, hvor flyrejser og udlandsrejser især blev allemandseje.Både Pilou Asbæk og Nicholas Bro spiller fremragende og leverer levende og nuancerede portrætter af de to giganter, der på hver deres vis satte tydelige spor i samtiden i 60'erne og 70'erne, men så sandelig også formåede at placere sig i Danmarkshistorien som to af de mere kulørte personligheder gennem tiden.

... Filmens tempo er fint. Den begynder rigtig hyggeligt og sjovt, og man er straks med, når de to hovedpersoner hygger sig med deres fælles projekter.
Efterhånden som tiden går, bliver Spies' excentriciteter mere og mere almindelige, og filmen mister som følge heraf lidt af sit fokus, meget som sin hovedperson. Men instruktøren formår at trække filmen tilbage på sporet ved i højere grad at fokusere på Glistrup, der uanset hvad må siges at være ret interessant."Spies & Glistrup" finder sit fodfæste igen efter en 15-20 minutters roden rundt, og filmens hyggelige og care-free atmosfære skifter til fordel for et reelt persondrama, hvor der er masser på spil, ikke mindst for de to hovedpersoner, der mister deres uskyld, som filmen nærmer sig sin ende."Spies & Glistrup" er klædeligt befriet for overdramatisering, og de to herrer Asbæk og Bro portrætterer som deres figurer troværdigt og underspillet (hvis det giver mening at sige, at Spies og Glistrup kan spilles underspillet).Alt i alt er filmen både hjertevarm, interessant og sørgelig. Den giver et spændende indkig i en svunden tid, hvor livet var mere simpelt og verden mindre. Hvad der er fakta, og hvad der er fiktion, tror jeg ikke er så vigtigt i denne sammenhæng. "Spies & Glistrup" rammer en helt unik tidsånd - som vi nok aldrig får tilbage - lige på kornet.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Spies & Glistrup


Produktionsår: 2013
Alternativ titel: Spies og Glistrup
Instruktion: Christoffer Boe
Manuskript:
Komponist: Jonas Struck
Fotograf: Manuel Alberto Claro
Skuespillere: Pilou Asbæk, Nicolas Bro, Jesper Christensen, Jacob Højlev Jørgensen, Kasper Leisner, Trine Pallesen, Thomas L. Corneliussen, Martin Hestbæk, Ditte Arnth, Marie Tourell Søderberg, Inge Lise Goltermann, Camilla Cornelia Lehmann, Ferdinand Glad Bach, Signe Skov, Mathias Seneca.
Spilletid: 110 min.
Filmstudie: AlphaVille Pictures Copenhagen

Detaljeret info om Spies & Glistrup på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Spies & Glistrup'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019