filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Spider-Man: Homecoming

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Spider-Man: Homecoming, Jon Watts, film, plakat, poster, artwork

© Columbia Pictures

Af 12. jul. 2017

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til Spider-Man: HomecomingSpider-Man: Homecoming on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Spider-Man: Homecoming Trailer

Spider-Man er kommet hjem.

Endelig har Marvel fået kontrol over deres mest populære og bredest funderede superhelt – og det er blevet rigtig godt!

Jeg var ikke fan af de oprindelige tre Toby Maguire film om netslyngeren, selvom jeg var underholdt af den klart bedste af de 3, nemlig nr. 2, der pga. især skurkene er mindeværdig på flere punkter, og hvor 1’eren led under at være en origin-historie og 3’eren under at være, let’s face it, en 3’er!

Man forsøgte at reboote superhelten med Andrew Garfield med et – synes jeg – lidt bedre resultat, men stadig ikke af den kvalitet, som Marvel for de fleste af sine films vedkommende har leveret.

Resultatet var 5 film, der var underholdende til tider, flot produceret og til tider overproducerede, og et samlet forløb, der fremstod ganske uskønt, især fordi det lugtede langt væk af grådighed og jagten efter penge, især da man valgte, kun 10 år efter den første trilogi at reboote med tre nye film, hvoraf man så kun nåede 2.

Nuvel, dette klodsede forløb skyldes ikke mindst, at Marvel for mange år siden solgte rettighederne til Spider-Man til Sony, der hårdt og kontant har holdt fast på deres præmieko, der har været særdeles indbringende for Sony.

Men… Nu har Sony valgt at dele glæderne med Marvel, der for første gang har mulighed for at introducere deres super-superhelt i deres efterhånden ret sammentømrede og veludbyggede univers, og de begyndte med filmen Captain America : Civil War, hvor Spider-Man i skikkelse af Tom Holland var et kært gensyn, og i øvrigt en herlig bekræftelse af, at Marvels indflydelse på netslyngeren allerede gav pote, da Tom Holland passede som fod i hose til til helten!

... Nu har Marvel så fået ret til – dog sammen med Sony – at bruge figuren i film, og det er der kommet en rigtig underholdende film ud af.


Filmen er ikke en origin-historie, da den fortsætter præcist hvor Captain America: Civil War slap, og derfor er figuren allerede introduceret og etableret i universet. Filmen handler derfor om Spider-Man/Peter Parker, der forsøger at finde sin plads og især sin identitet som superhelt, samtidig med at han jonglerer alle hormonerne som 14-årig, highschool og den ene trussel efter den anden.

Gammelkendte ansigter fra især Iron Man filmene er der rigeligt af, Robert Downey Jr. er især cool som relativt uvillig og charmerende nestor og mentor, og filmens plot er underholdende og dejligt simpelt, så fokus er på karakterudviklingen.

Actionscenerne er passende og passer især godt til en 14-årig superhelt-in-spe, og der føles som om der er meget på spil hele tiden – hvilket der også er!

Det er ikke et mesterværk, og den står ikke helt på egne ben endnu, da det blot er den første film, der for alvor etablerer helten i Marvels univers, men det er en helvedes god start, og jeg glæder mig til at se, hvordan Spider-Man fremover håndteres nu, hvor Marvel for alvor har tøjlerne igen. Tak for det, det har været påkrævet og er i særdeleshed godt for især figuren Spider-Man, der til tider har virket lidt træt i net-koderne!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Spider-Man: Homecoming


Produktionsår: 2017
Instruktion: Jon Watts
Manuskript:
Komponist: Michael Giacchino
Fotograf: Salvatore Totino
Skuespillere: Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Zendaya, Donald Glover, Jacob Batalon, Laura Harrier, Tony Revolori, Bokeem Woodbine, Tyne Daly, Abraham Attah, Hannibal Buress.
Spilletid: 133 min
Filmstudie: Columbia Pictures

Detaljeret info om Spider-Man: Homecoming på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Spider-Man: Homecoming'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork
Genrefilm har ofte et skær af b-film over sig, som kommer til udtryk i tilforladeligt skuespil, uinspirerende klipning og en svin ...
Læs anmeldelsen
Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (30 film)

2018