filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Source Code

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Source Code, Duncan Jones, film, plakat, poster, artwork

© Vendôme Pictures

Af 16. jun. 2011

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til Source CodeSource Code on IMDb

2 kommentarer | Info om filmen | Trailer Source Code Trailer

Underholdende science fiction-film er ikke så smart, som den selv tror.

'Source Code' bygger på en fantastisk præmis. Jeg vil ikke afsløre den her, men der skrues ikke så lidt op for techno-snakken, når den forsøges forklaret i filmen. Efter min mening er forklaringen ikke 100% overbevisende og introducerer flere teoretiske huller, end den lukker.Ser man bort fra disse indvendinger er 'Source Code' imidlertid en ganske underholdende lille science fiction-film. Den bliver aldrig nervepirrende spændende, men formår at pirre ens nysgerrighed under hele dens forholdsvis korte spilletid.Jake Gyllenhaal er i centrum for løjerne, der udspiller sig på et meget begrænset geografisk område. Han spiller overfor den yderst charmerende Michelle Monaghan, der ikke har meget at arbejde med i sin rolle, men som alligevel formår at tilføje den så meget karakter, at hendes møde med Jake er både troværdigt og sødt.'Source Code' bevæger sig mellem to verdener. I den ene forsøger Colter Stevens (Jake Gyllenhaal) at forhindre en bombeeksplosion ombord på et tog, og i den anden kæmper nogle forskere (Vera Farmiga og Jeffrey Wright) med et specielt program, der skal forhindre fremtidige terrorangreb.

...De to historier er naturligvis forbundet, og der lægges flere steder op til overraskelser, som desværre falder til jorden, da filmens plot er temmelig forudsigeligt.
Det er ikke noget der for alvor ødelægger oplevelsen, men det er aldrig fedt, at være foran plottet i en film.På trods af filmens alvorlige tone, er der også plads til lidt humor. Ikke på komedie-niveau, men Jeffrey Wright imponerer med sin spændevidde i en fin (og morsom) rolle som den iltre Dr. Rutledge. Han har tidligere imponeret som latinoskurk i 'Shaft' og Vietnam-veteran i 'The Manchurian Candidate'.Hvis man kobler hjernen fra og ikke stiller for store krav til filmens videnskabelige fiktions-elementer er 'Source Code' en udmærket underholdningsfilm. Dens logiske univers hænger måske ikke så godt sammen, men den formår alligevel at sige noget om os mennesker, og de håb og ønsker vi har for en fremtid, der måske allerede er løbet fra os. Ting vi ikke nåede at sige eller var for stolte til at indrømme - aspekter filmen sagtens kunne have dyrket meget mere.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Source Code


Produktionsår: 2011
Instruktion: Duncan Jones
Manuskript:
Komponist: Chris Bacon
Fotograf: Don Burgess
Skuespillere: Jake Gyllenhaal, Michelle Monaghan, Vera Farmiga, Jeffrey Wright, Michael Arden, Cas Anvar, Russell Peters, Brent Skagford, Craig Thomas, Gordon Masten, Susan Bain, Paula Jean Hixson, Lincoln Ward, Kyle Gatehouse, Albert Kwan.
Spilletid: 93 min
Filmstudie: Vendôme Pictures

Detaljeret info om Source Code på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Source Code'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019