filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Somewhere

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Somewhere, Sofia Coppola, film, plakat, poster, artwork

© American Zoetrope

Af 2. nov. 2010

Karakter 3 ud af 6 stjerner (Middelmådig eller kedelig) til SomewhereSomewhere on IMDb

2 kommentarer | Info om filmen | Trailer Somewhere Trailer

Sofia Coppola genbruger opskriften fra 'Lost in Translation'.

Det er sgu ærligt talt lidt svært med film som 'Somewhere', der ikke træder forkert en eneste gang og har en fin pointe. Skuespillet er sublimt på den der jeg-er-med-i-en-seriøs-film-så-derfor-underspiller-jeg-helt-vildt-agtige måde, og der er masser af atmosfære og stemning. En rigtig prisvinder.Jeg burde med andre ord falde på halen og klappe ærbødigt af Coppola for at give mig en så berigende oplevelse. Det gør jeg bare ikke.Filmen giver - tror jeg - ganske vist et realistisk indblik i en ensom Hollywood-skuespillers liv, hvor kameraet dvæler i enddog meget lang tid af gangen på skuespilleren Johnny Marco (Stephen Dorff), der ryger en cigaret, ser på vel nok verdens mest usexede strippere (to gange), knalder et par piger eller spiller Guitar Hero med sin datter, som vist nok står uden mor, da denne pludselig har brug for tid alene.De langsomme, dvælende billeder skal vise os, hvor ensom og isoleret vores hovedperson er, og hvor vissent græsset er på den anden side. Det står allerede klart efter de første fire minutter af filmen, hvor Marco kører i ring med sin Ferrari på en lille racerbane i ørkenen. Eller da han til sin egen fest render formålsløst rundt mellem gæsterne, der enten bliver forlegne over at være i stue med en stjerne eller har svært ved at starte en samtale med ham, da hans isolerede liv har gjort ham lettere socialt handicappet.Disse og lignende pointer gentages på forskellig vis gennem hele filmen - og det bliver altså lidt kedeligt i længden...

...
Jeg er dog ikke et øjeblik i tvivl om, at det der udspiller sig på lærredet, er det Sofia Coppola har villet vise os. Det er i sig selv en kvalitet i en tid, hvor penge og testpublikum ofte er med til at strømline de personlige film.


'Somewhere' fremstår da også som en intim, usentimental og ægte oplevelse, der handler om mennesket Johnny Marco og ikke så meget andet. Der er intet drama og ingen påtaget komik.
På papiret en fin lille film, der lægger op til selvrefleksion, men som trækkes ned af påtaget filmskolesymbolik, som da eksempelvis far og datter spiller Guitar Hero til 'So Lonely' af The Police. Ikke videre subtilt. Vi har fattet pointen!Skuespillet er godt over hele linien, men det er uden tvivl Elle Fanning (Dakota Fannings lillesøster), der skiller sig ud. Hun spiller så naturligt og ægte, at den ellers glimrende Stephen Dorff blegner, så snart hun er med i billedet.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Somewhere


Produktionsår: 2010
Instruktion: Sofia Coppola
Manuskript:
Komponist: Phoenix
Fotograf: Harris Savides
Skuespillere: Michelle Monaghan, Elle Fanning, Chris Pontius, Stephen Dorff, Laura Ramsey, Robert Schwartzman, Eliza Coupe, Karissa Shannon, Angela Lindvall, Becky O'Donohue.
Spilletid: 98 min
Filmstudie: American Zoetrope

Detaljeret info om Somewhere på IMDBTilladt over 7

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Somewhere'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019