filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Solo: A Star Wars Story

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Solo: A Star Wars Story, Ron Howard, film, plakat, poster, artwork

© Disney

Af 31. maj. 2018

Karakter 2 ud af 6 stjerner (Dårlig) til Solo: A Star Wars StorySolo: A Star Wars Story on IMDb

1 kommentarer | Info om filmen | Trailer Solo: A Star Wars Story Trailer

Der er ikke meget charme eller fordums storhed at finde i Disneys seneste forsøg på at slå Star Wars franchisen ihjel.

Lad mig slå det fast med det samme, den skepticisme jeg havde, da jeg hørte at Lucas havde solgt rettighederne til Star Wars universet mv. til Disney er bestemt ikke blevet gjort til skamme. Tværtimod har Disney bekræftet mine værste anelser, bare ikke på den måde, jeg frygtede, men på en helt anden, ubønhørlig, økonomisk drevet og kynisk måde.

Jeg var bange for, at Disney ville udvande universet med søde figurer, børnefilm uden dybde og substans og ikke mindst uden den kant, de bedste film i universet har.

De valgte at ødelægge oplevelsen for mig på en anden måde, nemlig ved at bombardere os med film på film på film, at kyle merchandise i alle retninger og generelt fylde alle medier med for meget, konstant og trivielle bidrag til universet - Det er simpelthen for mange film, og Disneys forsøg på at indkassere så mange penge som muligt på franchisen har skabt en Star Wars træthed, ikke mindst hos mig men hos rigtig mange, hvilket blandt andet indtjeningerne på denne film indikerer.

Vi orker næsten ikke mere Star Wars, man glæder sig ikke længere til den næste film, da de kommer flere gange årligt nu, og man kan ikke huske de nye figurer fra hinanden i nævneværdig grad, og slet ikke på den måde, som man kunne med de gamle film, selv Lucas' egen udskældte prequel-trilogi skabte mere hype og var mere tilfredsstillende.

... 'Solo: A Star Wars Story' er en ligegyldig film, der fra start til slut, hvilket også understøttes af et generisk og aggressivt soundtrack, kører i 5 gear med action, CGI og stort set ingen karakterudvikling undervejs.
Den er flot, bevares, og der er faktisk ganske habilt skuespil fra de fleste i filmen, men det er sigende, at de eneste steder, hvor filmen virker nogenlunde er der, hvor den refererer de gamle film, soundtracket fra de oprindelige film høres i glimt eller hvor nostalgien får overtaget og man rent faktisk bliver lidt glad af at se hvordan Han Solo og Chewbacca bliver venner.

Men disse flygtige gode takter drukner i et manuskript, hvor der skal være tryk på konstant uden hæmning, med forudsigelige plottwists og kedelige kampe mellem CGI og CGI.

I gamle dage ventede man 3 år mellem hver ny film, nu kommer de 1-2 gange årligt, og vi orker ikke rigtig mere.

Skuespillerne er som sagt udmærkede, og de unge versioner af kendte karakter som Han Solo og Lando m.fl. gør det faktisk ganske fint og rammer stilen og tonen, men manuskriptet er noget juks og forsøger for meget på en for ligegyldig facon. Humoren er umorsom og de spændende steder er mere nå end wow, og det duer ikke med film i dette univers.

De seneste mange film, faktisk også dem, der følger de oprindelige, har alle været svagt generiske, hvor kun 'The Last Jedi' skiller sig en anelse ud, dog uden på nogen måde at imponere.

Denne film, Solo: A Star Wars Story, er en forglemmelig og ligegyldig omgang med kun ganske få positive takter undervejs, men den er et særdeles godt bud på, hvordan Disney endegyldigt kan tage livet af denne elskede franchise og dermed knuse årevis af barndoms glæde og forventning med et økonomisk, kalkuleret og kynisk slag.

Øv!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Solo: A Star Wars Story


Produktionsår: 2018
Instruktion: Ron Howard
Manuskript:
Komponist: John Powell
Skuespillere: Alden Ehrenreich, Woody Harrelson, Emilia Clarke, Donald Glover.
Spilletid: 135 min
Filmstudie: Disney

Detaljeret info om Solo: A Star Wars Story på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Solo: A Star Wars Story'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Booksmart
Booksmart, Olivia Wilde, film, plakat, poster, artwork
Der er langt mellem snapsene, når Hollywood spytter ungdomskomedier ud. Ofte ender det med plat fald på halen komik, dårlige ro ...
Læs anmeldelsen
Captain Marvel
Captain Marvel, Anna Boden, Ryan Fleck, film, plakat, poster, artwork
Kan Marvel overhovedet lave dårlige film? Ja, det så vi med Thor 2, der var tåkrummende dårlig, og den først Captain America, ...
Læs anmeldelsen
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (2 film)

2019