filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Smølferne 2

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Smølferne 2, Raja Gosnell, The Smurfs 2, film, plakat, poster, artwork

© Columbia Pictures

Af 23. sep. 2013

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til Smølferne 2 - The Smurfs 2Smølferne 2 on IMDb

2 kommentarer | Info om filmen | Trailer Smølferne 2 Trailer

Overraskende god og dejligt smølfet film leverer humor til både børn og voksne.

Jeg var ganske nervøs for, hvordan mine næste 1½ time skulle forløbe, da jeg satte mig i biografmørket sammen med min 6-årige søn for at se den nye yndlingsfilm, ”Smølferne 2”. Jeg har ikke set 1'eren, faktisk undgik jeg den med nød og næppe, trods føromtalte barns opmærksomhed i den retning, og jeg forventede absolut intet andet end sødsuppe, ligegyldig og triviel børneunderholdning af laveste skuffe, uden bid, humor eller underholdningsværdi.Bevares, jeg forventede bestemt, at min søn ville more sig, hvilket han også gjorde, og det var en dejlig fælles oplevelse, vi havde sammen. Det har vi hver gang, vi er af sted i biografen sammen, men denne gang var jeg faktisk ganske underholdt – den var jo ret sjov!Jeg har altid synes smølferne var god underholdning. Både som tegneserie og tegnefilm, men har ikke brudt mig om den måde, amerikanerne har ændret konceptet på. Den er gået fra at være pudsig euro-underholdning til mainstream-amerikansk børnemasseproduktion med tilhørende massive franchiserettigheder.Det var derfor med stor skepsis, jeg satte mig ned.

... Men fra starten af filmen kunne man mærke, at filmen var lavet med bid og humor, der appellerede til både børn og voksne.
Musikken er tilpas upbeat til, at man rocker med undervejs, og filmens plot om familiens styrker virker fint og ikke forceret overhovedet.Der er masser af den klassiske fald-på-halen komik undervejs, og det er jo det, børnene elsker, ligesom de ikoniske smølfearketyper repræsenteres sjovt af ”pyntesmølf”, ”arrigsmølf” og ”klodsetsmølf”, der ved en fejl tager med ”Gammelsmølf” til Paris for at redde Smølfine, der er kidnappet af en storspillende og forrygende underholdende Hank Azaria i rollen som troldmanden ”Gargamel”.Der er humor, der fik mig til decideret at grine højt, også af den lidt mere latrinære, og der er humor, der fik salen til at boble.Filmen er en af de film, jeg som barn ville have KNUSelsket, og jeg nød den i fulde drag på grund af den fælles oplevelse med andre børn, men jeg nød den også som en sjov fortælling med skæv humor og et lystigt og festligt plot, der gav anledning til eftertanke, også blandt de små i salen.Filmens pointe om, at familie er vigtig, og at man ikke skal gøre sig fortjent til kærlighed, er jo altid relevant, og filmens musikalske vener gav løbende anledning til en dejlig stemning i salen, også med slutnummeret, der mindede meget om klassisk ”Shrek” komik/musikalitet, en filmserie, denne film bestemt har skelet til, samtidig med at den dog stadig er sin egen helt og aldeles smølfede og meget smølfede historie!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Smølferne 2


Produktionsår: 2013
Alternativ titel: The Smurfs 2
Instruktion: Raja Gosnell
Manuskript:
Komponist: Heitor Pereira
Fotograf: Phil Meheux
Skuespillere: Hank Azaria, Neil Patrick Harris, Brendan Gleeson, Jayma Mays, Jacob Tremblay, Nancy O'Dell, Karim Babin, Gaston Morrison, Jocelyn Blanchard, Erika Rosenbaum, Carolina Bartczak, James A. Woods, Henri Pardo, Vanessa Matsui, Dusan Dukic.
Spilletid: 105 min
Filmstudie: Columbia Pictures

Detaljeret info om Smølferne 2 på IMDBTilladt for alle

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Smølferne 2'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019