filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Sinister

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Sinister, Scott Derrickson, film, plakat, poster, artwork

© Alliance Films

Af 2. nov. 2012

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til SinisterSinister on IMDb

5 kommentarer | Info om filmen | Trailer Sinister Trailer

Effektiv og gennemført uhyggelig film, der forlader sig på den gode historie frem for det lette gys.

Alt for ofte er vi i de seneste år blevet præsenteret for gyserfilm, hvor stemning og plot er blevet groft tilsidesat til fordel for effektjageri, billige gys og lette valg. Det har betydet, at vi har set en masse gyserfilm, der hverken holder når de kommer ud eller for eftertiden.Film som ”Saw”, ”Hostel” eller lignende voldsporno er ikke uhyggelige, men derimod bare ulækre. I takt med at der laves flere og flere af den slags, bliver de dårligere og dårligere. Film som ”Paranormal Activity” forsøgte at vende tilbage til det klassiske gys, med blandet held, men den virkede faktisk okay i mine øjne.Med ”Sinister” mener jeg, at genren har fundet sine ben igen.Filmen handler om en familie, hvor far er forfatter og skriver bøger om grusomme drab og deres (manglende) efterforskning af politiet og manglen på opklaringen deraf. Der er tale om modbydelige historier, som hans familie ufrivilligt inddrages i, fordi han skriver bøgerne tæt på det sted, hvor grusomhederne har fundet sted. Sammen med sin familie flytter han (uden af fortælle sin kone noget!) ind i et hus, hvor en familie grusomt er blevet hængt og dræbt på nær en datter, som er sporløst forsvundet. På loftet finder han en kasse med smalfilm, der hurtigt åbenbarer, at drabet i huset måske ikke var det eneste begået af gerningsmanden, og at gerningsmanden måske ikke er et normalt menneske.

...Filmen leverer en langsom, klædelig og meget anspændt opbygning, hvor man langsomt kommer ind under huden på hovedpersonerne, så man føler den connection der kræves, for at man går op i deres skæbne.
Filmen er stærkt plotdrevet, og plottet er djævelsk godt. Man sidder konstant og gætter, håber og gyser ved tanken om, hvad der er sket i forbindelse med mordene, og langsomt udvikler plottet sig i en retning, så man kun ængstelig kan følge med på sidelinjen.Det der er filmens klare styrke, udover stærke skuespilspræstationer og det gode plot, er at filmens gysereffekt skyldes opbygningen, forbindelsen til de troværdige hovedpersoner i den og ikke mindst, at historien er så godt skruet sammen. Den forlader sig ikke i opbygningen til billige gys eller teaterblod, og da de effekter endelig kommer er ens nerver så flossede, at man oprigtig skræmmes af dem (more so, hvis der sidder to teeangetøser bagved, der skriger HØJT, hver gang det sker).Filmens start er solid og skaber det fundament der gør, at slutningen, klassisk og ond, som den bør være i en god gyser, virker stærkt og effektivt.Der er tale om en film, der giver sig tid til at fortælle en god historie, den slags man husker fra sin barndom rundt om lejrbålet på lejrturen, og det er en film, der klædeligt går udenom alle de billige tricks, vi er blevet udsat for gennem tiden i form af standardgys og det der var værre, hvilket er dejligt.Jeg elsker gysergenren, og denne film er en klassisk tilbagevenden til det rene, gode og nervepirrende gys, der virker på alle de planer, den forsøger at virke på.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Sinister


Produktionsår: 2012
Instruktion: Scott Derrickson
Manuskript:
Komponist: Christopher Young
Fotograf: Chris Norr
Skuespillere: Ethan Hawke, Juliet Rylance, Fred Dalton Thompson, James Ransone, Michael Hall D'Addario, Clare Foley, Rob Riley, Tavis Smiley, Janet Zappala, Victoria Leigh, Cameron Ocasio, Ethan Haberfield, Danielle Kotch, Blake Mizrahi, Nicholas King.
Spilletid: 110 min
Filmstudie: Alliance Films

Detaljeret info om Sinister på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Sinister'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019