filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Sin Nombre

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Sin Nombre, Cary Fukunaga, film, plakat, poster, artwork

© Scion Films

Af 4. dec. 2009

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til Sin NombreSin Nombre on IMDb

6 kommentarer | Info om filmen | Trailer Sin Nombre Trailer

Uforudsigelig og intens. Usentimental og intelligent.

Den amerikanske instruktør Cary Fukunaga brugte to år på at researche til sin debutfilm 'Sin Nombre'. Det kan mærkes. Den er kompromisløs som 'City of God'. Nøgtern som 'Maria Full of Grace' og autentisk som bare fanden.I filmen følger vi pigen Sayra, der sammen med sin far vil flygte til USA. En farefuld rejse gennem store dele af Sydamerika, hvor de er vidner til lyse og mørke sider af den verden, de lever i.Parallelt med denne histore følger vi Casper, som er en del af den ekstreme bande Marero, der med vold og trusler skaber rædsel og utryghed for alle andre end dem selv. Mareros medlemmer tilbydes derimod et fællesskab ud over landegrænser, hvor ingen går sultne i seng og alle passer på hinanden som brødre. Ganske betryggende for unge fattige knægte uden mening med livet. Det eneste man skal gøre for at blive medlem, er at at slå en fra den rivaliserende bande ihjel. Som lederen af Marero udtrykker det til den 12-årige dreng Smiley, går der ikke så lang tid, fra man har slået sit første menneske ihjel, til man er oven på igen...En række episoder jeg ikke vil afsløre her, får bandens ledere til at tvivle på Caspers bandepotentiale, og det ender med, at han bliver smidt ud - det samme som en dødsdom.De to parallelle historier flettes sammen, og Casper og Sayra mødes. Casper på flugt fra sin bande og Sayra på jagt efter et nyt liv i USA. Sayra, der godt ved hvilken baggrund Casper flygter fra, bliver fascineret af det menneske, der gemmer sig inde bag den hårde skal, og Casper får afløb for en undertrykt godhed ved at hjælpe Sayra og hendes far på rejsen.Édgar Flores spiller Casper med stor overbevisning og intensitet mens Sayra spilles med ynde og følsomhed af billedskønne Paulina Gaitan. De to karakterer opbygger, i den korte periode de er sammen, en gensidig respekt og afhængighed af hinanden. Det er det tætteste man kommer på en egentlig forelskelse mellem de to, da Fukunaga klogeligt har valgt at nedtone det romantiske aspekt ved deres møde. Han lader det lure under overfladen.'Sin Nombre' træder ikke forkert på et eneste tidspunkt. Den balancerer hele tiden fint mellem den nøgterne fremstilling af flygtninges vilkår og den klassiske thrillers spændingsopbygning. Den har mange pointer, der serveres på fornem og usentimental vis, og den forfalder på intet tidspunkt til nemme løsninger, men er derimod kompromisløs og uforudsigelig til det sidste.En imponerende debutfilm der for altid vil ændre mit syn på flygtninge.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Sin Nombre


Produktionsår: 2009
Instruktion: Cary Fukunaga
Manuskript:
Komponist: Marcelo Zarvos
Fotograf: Adriano Goldman
Skuespillere: Marco Antonio Aguirre, Leonardo Alonso, Karla Cecilia Alvarado, Juan Pablo Arias Barr.
Spilletid: 96 min
Filmstudie: Scion Films

Detaljeret info om Sin Nombre på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Sin Nombre'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019