filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Sin City: A Dame to Kill For

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Sin City: A Dame to Kill For, Frank Miller, Robert Rodriguez, Sin City 2, film, plakat, poster, artwork

© Aldamisa Entertainment

Af 27. aug. 2014

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til Sin City: A Dame to Kill For - Sin City 2Sin City: A Dame to Kill For on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Sin City: A Dame to Kill For Trailer

Mere af samme skuffe. Heldigvis.

Hvis du kunne lide den snart 10 år gamle “Sin City” kan du godt glæde dig til fortsættelsen. Eller fortsættelse er nu så meget sagt. Som i den første film består “Sin City: A Dame to Kill For” af tre historier. To af dem foregår efter den første film, mens en foregår før.Igen handler det om kærlighed, magt og vold. Og igen var jeg som opslugt af det slibrige univers, hvor alle taler med dybe, skurrende stemmer, få er hvad de giver sig ud for, og alle har noget på spil.De fleste roller er besat af de samme skuespillere som i den første film. Über-skurken er igen senatoren Roark, der spilles med en skræmmende kølighed og intensitet af Powers Boothe. Mickey Rourke er endnu engang lammetæveren Marv og Bruce Willis er blot et spøgelse af sig selv som Hartigan.Desværre er Michael Clarke Duncan ikke længere i blandt os, så Manute spilles af Dennis Haysbert i denne omgang, og han gør det glimrende, men det er desværre ikke den eneste rolle, der er besat til anden side. Clive Owen er erstattet af Josh Brolin (og det er der en god forklaring på), mens little deadly Miho mildest talt ikke ligner sig selv. Det er ikke noget, der som sådan ødelægger filmen, men det forstyrrede alligevel lidt, da den første film og dens karakterer er så ikoniske, at jeg lige skulle vænne mig til de nye ansigter.

... Kompositorisk er “Sin City: A Dame to Kill For” lige så lækker som den første. Næsten hver eneste frame er lige til at smide en ramme om og ind i et tegneseriehæfte.
Nyhedsværdien må jo ellers siges at være falmet siden den første films premiere i 2005, men det gør intet. Selv om vi sidenhen har været velsignet med visuelt overrumplende film som “300” er “Sin City”-filmene stadigvæk i en liga for sig med deres sort/hvide, kollageagtige univers, hvor motorcykler og biler bevæger sig som udskårne papfigurer, og hvor huse og mennesker kolliderer i eksplosioner af glas og blod. Om man bliver grebet af historien eller ej, er der rigeligt til at mætte øjnene.“Sin City: A Dame to Kill For” er endnu et herligt, beskidt kapitel i Frank Millers dampende univers om rigtige mænd, modbydelige skurke og smækre femme fatales. På dette års Comic Con lovede Robert Rodriguez og Frank Miller os flere film, hvis der blev taget godt i mod denne. Med en indtjening på sølle 7 millioner dollars i åbningsweekenden i USA, er der noget der tyder på, at det desværre ikke bliver tilfældet.Personligt håber jeg på, at filmen på verdensplan tjener sig hjem og mere til, for jeg er i den grad klar til endnu et kapitel fra syndens by på det store, hvide lærred.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Sin City: A Dame to Kill For


Produktionsår: 2014
Alternativ titel: Sin City 2
Instruktion: Frank Miller, Robert Rodriguez
Manuskript:
Komponist: Robert Rodriguez, Carl Thiel
Fotograf: Robert Rodriguez
Skuespillere: Mickey Rourke, Jessica Alba, Josh Brolin, Joseph Gordon-Levitt, Rosario Dawson, Bruce Willis, Eva Green, Powers Boothe, Dennis Haysbert, Ray Liotta, Christopher Meloni, Jeremy Piven, Christopher Lloyd, Jaime King, Juno Temple.
Spilletid: 102 min
Filmstudie: Aldamisa Entertainment

Detaljeret info om Sin City: A Dame to Kill For på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Sin City: A Dame to Kill For'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019