filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Silver Linings Playbook

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Silver Linings Playbook, David O. Russell, film, plakat, poster, artwork

© Weinstein Company, The

Af 29. apr. 2013

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til Silver Linings PlaybookSilver Linings Playbook on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Silver Linings Playbook Trailer

Silver Linings Playbook nærmer sig feel good, men stikker et spadestik dybere end normalt.

"Silver Linings Playbook" fangede mig øjeblikkeligt med sin velskrevne dialog, interessante personer og simple historie, der ikke udgiver sig for mere end den er, og som giver sine personer plads til at ånde. Karaktererne skaber fortællingen, der bygger på et spinkelt skelet af en historie, hvis eneste opgave er, at holde fortællingen sammen. Det er nemlig ikke historien man skal finde overraskelser i, men i dialogen som formår at overraske i selv de mest ordinære scener, hvor de ofte upassende og sarkastiske bemærkninger har mere at sige om os mennesker, end den velskrevne dialog umiddelbart giver udtryk for.

... Kemien mellem Tiffany (Jennifer Lawrence) og Pat (Bradley Cooper) er helt klart tilstede og troværdig, og de er begge overbevisende i deres roller, men jeg synes faktisk Bradley Cooper har fortjent det største bifald for sin præstation, selvom det var Lawrence der løb med en Oscar-statuette.
Mr. nice-looking-guy, som ikke just har været kræsen med sine rollevalg, er glimrende som den semi-aggressive og humørsvingende tidligere historielærer, der efter 8 måneders ophold på den lukkede skal bevise overfor alt og alle, at han kan fungere i det virkelige liv blandt normale mennesker.Lige netop det "normale" er nemlig slet ikke så normalt i selskab med Tiffany og Pat, der begge har et forlist forhold bag sig, og som uden filter siger, hvad de synes om hinanden og deres venner, som har de bedste intentioner om at hjælpe de to, men ikke nødvendigvis opskriften på, hvad de to har brug for. Tiffany og Pat siger, hvad de fleste tænker, men ikke tør sige højt af frygt for at bryde med normer og forventninger til det liv, vi lever. Et liv, hvor illusionen om "det lykkelige liv" nedbryder os stille og roligt, fordi vi i vores iver efter at leve perfekt, glemmer at leve."Silver Linings Playbook" er tilnærmelsesvis en feelgood-film, der stikker lidt dybere end, hvad man normalt kan forvente af genren. Den er interessant fra start til slut og fik mig til at glemme alt om tid og sted, hvilket efterhånden er en sjældenhed, når jeg går i biografen, hvor skabelon-film alt for ofte dominerer biografernes udvalg.Jeg siger ikke, at filmen er uendeligt dyb, at personkarakteristikken er præcis, at den griber alvorligt nok fat om emnet, at den holder tonen hele vejen eller styrer 100% udenom det konventionelle, forudsigelige og klichefyldte. Men, det er også ligegyldigt, når filmen fungerer så godt, som den gør. Og som hovedpersonen udtrykker det efter i arrigskab at have kylet Ernest Hemmingways "Farewell to Arms" ud af vinduet; hvad er der i vejen med en lykkelig slutning?Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Silver Linings Playbook


Produktionsår: 2012
Instruktion: David O. Russell
Manuskript:
Komponist: Danny Elfman
Fotograf: Masanobu Takayanagi
Skuespillere: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro, Jacki Weaver, Chris Tucker, Anupam Kher, John Ortiz, Shea Whigham, Julia Stiles, Paul Herman, Dash Mihok, Matthew Russell, Cheryl Williams, Patrick McDade, Brea Bee.
Spilletid: 122 min
Filmstudie: Weinstein Company, The

Detaljeret info om Silver Linings Playbook på IMDBTilladt over 7

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Silver Linings Playbook'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019