filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Side Effects

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Side Effects, Steven Soderbergh, film, plakat, poster, artwork

© Di Bonaventura Pictures

Af 3. maj. 2013

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til Side EffectsSide Effects on IMDb

1 kommentarer | Info om filmen | Trailer Side Effects Trailer

Side Effects er en effektiv, men rutinepræget thriller med enkelt fine twists undervejs.

Thrillers fra Hollywood er en metervare, der er lavet alt for mange gange. Oftest virker de ikke helt, fordi de simpelthen er for hurtigt lavet, håndværket er for dårligt eller plottet fænger ikke.Med "Side Effects" har Hollywood leveret en af de bedre thrillers, dog ikke uden skønhedsfejl undervejs.Filmen har store stjerner som Jude Law og Catherine Zeta-Jones på rollelisten, og de leverer også ganske udmærkede præstationer.Filmen handler om en ung kvinde, Roony Mara, der lider af depression, fordi hendes mand Martin, spillet helt anonymt af Channing ”min overkrop er mit bedste kort” Tatum har siddet i fængsel i 5 år for insiderhandel. For at tøjle depressionen, især i forbindelse med, at Martin løslades, går hun i gang med en ny psykiater, Jude Law, der forsøger sin med diverse anti-depressiver. Uheldigvis har disse piller ganske voldsomme bivirkninger på kvinden, der oplever alt fra manglende sexlyst, søvngængeri og på et tidspunkt voldelige tendenser, idet hun under en søvngængerepisode stikker Martin ned og dræber ham, uden – tilsyneladende – hukommelse om episoden.Filmens plot er faktisk ganske interessant, og undervejs skifter filmen dramatisk spor på en måde, der sørger for, at man ikke falder af undervejs. Filmen bevæger sig slagent, men relativt effektivt frem mod klimakset, der ligger langt fra den film, man tror man så i starten.Jeg synes filmens stærke sider er plottet og skuespillet fra Jude Law og Mara, mens den nogle gange er lidt træg og til tider også lidt forudsigelig.Uanset hvad, så var jeg ganske underholdt, undervejs særdeles godt, men den mangler lige de sidste 10% for at komme op på 5-6 stjerner, og derfor ender vi på en 4'er – ganske udmærket, men ikke en film, der bliver hængende på nethinden.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Side Effects


Produktionsår: 2013
Instruktion: Steven Soderbergh
Manuskript:
Komponist: Thomas Newman
Fotograf: Steven Soderbergh
Skuespillere: Rooney Mara, Carmen Pelaez, Marin Ireland, Channing Tatum, Polly Draper, Haraldo Alvarez, Jude Law, James Martinez, Vladimi Versailles, Jacqueline Antaramian, Michelle Vergara Moore, Catherine Zeta-Jones, Katie Lowes, David Costabile, Mamie Gummer.
Spilletid: 106 min
Filmstudie: Di Bonaventura Pictures

Detaljeret info om Side Effects på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Side Effects'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork
Genrefilm har ofte et skær af b-film over sig, som kommer til udtryk i tilforladeligt skuespil, uinspirerende klipning og en svin ...
Læs anmeldelsen
Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (30 film)

2018