filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Shutter Island

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Shutter Island, Martin Scorsese, film, plakat, poster, artwork

© Paramount Pictures

Af 18. feb. 2010

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til Shutter IslandShutter Island on IMDb

8 kommentarer | Info om filmen | Trailer Shutter Island Trailer

Matin Scorsese er tilbage i sin mest isnende thriller siden Cape Fear.

Der males med brede penselstrøg i Scorseses 'Shutter Island'. Musikken er frygtindgydende, og hver eneste billedkomposition ubehagelig og ildevarslende. Det regner, tordner, lyner og stormer, og ingen er, hvad de giver sig ud for. Den perfekte setting for et kriminaldrama. Nærmest overdrevet perfekt, men tag ikke fejl. Scorsese er en mester, hvilket han beviser med 'Shutter Island', som driver af klicheer, men alligevel aldrig selv bliver en.Leonardo DiCaprio spiller US Federal Teddy Daniels, som bliver sendt til det psykiatriske hospital Shutter Island for at hjælpe med at finde en forsvunden patient. På øen møder han både patienter og ansatte, men ingen vil tilsyneladende samarbejde som Teddy ønsker det. Med sig har han sin nye partner, som han mødte for første gang på færgeturen ud til øen. Partneren virker underligt afmålt overfor Teddy, men formår alligevel at medvirke til at opklare dele af øens mange mysterier. Efterhånden som Teddy og hans partner dykker dybere og dybere ned i mysteriet om den forsvundne patient, finder de ud af, at der ud over øens 66 officielle patienter findes yderligere en patient, som ingen vil tale om. Den 67. patient!Scorsese hylder især Hitchcock med dette 50'er-inspirerede kriminaldrama. Fra de dårlige bagprojektioner til det Bernard Herrmann inspirerede soundtrack emmer filmen af den gamle mesterinstruktør. Plottet er kringlet, men flyder let med strømmen af det ene fængende optrin efter det andet. Man undres, prøver at gætte med, tror man har fundet plothuller for til sidst at blive belønnet med en bitter og mørk, men fuldt ud tilfredstillende slutning, der varmer denne anmelders hjerte. Ingen happy ending på Shutter Island. Tak for det!'Shutter Island' er en glimrende, atmosfæremættet, gennemtænkt og intelligent film om de mørkeste afkroge af det menneskelige sind. At jeg alligevel ikke giver filmen topkarakter skyldes en lettere tung (læs: kedelig) midte og et par David Lynch-agtige drømmesekvenser for meget.Scorsese er ikke desto mindre tilbage i storform og har i mine øjne lavet sin mest intense film siden 'Cape Fear'.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Shutter Island


Produktionsår: 2010
Instruktion: Martin Scorsese
Manuskript:
Fotograf: Robert Richardson
Skuespillere: Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo, Ben Kingsley, Max von Sydow, Michelle Williams, Emily Mortimer, Patricia Clarkson, Jackie Earle Haley, Ted Levine, John Carroll Lynch.
Spilletid: 138 min
Filmstudie: Paramount Pictures

Detaljeret info om Shutter Island på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Shutter Island'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019