filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Sherlock: Season One

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Sherlock: Season One, Paul McGuigan, A Study in Pink, The Blind Banker, The Great Game, film, plakat, poster, artwork

© Hartswood Films

Af 4. sep. 2010

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til Sherlock: Season One - A Study in Pink, The Blind Banker, The Great GameSherlock: Season One on IMDb

3 kommentarer | Info om filmen | Trailer Sherlock: Season One Trailer

Fremragende opdatering af den legendariske detektiv. BBC står bag endnu et hit.

Vi skal ikke mere end et år tilbage, før der sidst blev blev gjort et forsøg på at føre den berømte detektiv Sherlock Holmes ind i det 21. århundrede. Guy Ritchies 'Sherlock Holmes' fra 2009 valgte at blive i 1900-tallets London, men fjernede Sherlock Holmes aristokratiske fremtoning og forvandlede ham til lidt af en gadedreng. Et underligt valg, der fik den i forvejen mærkværdige casting af Robert Downey Jr. til at fremstå endnu mere absurd. Hvis man vil opdatere en så veletableret figur skal det gøres meget mere intelligent, og ikke blot ved at forstærke nogle af de laster og evner, der hentydes til i de originale historier. Nuvel, filmen var rimeligt underholdende, men føltes aldrig som et rigtigt Sherlock Holmes eventyr.I 2010 kom BBC så på banen med en ny tv-serie kaldet 'Sherlock'. Skabt af Steven Moffat og Mark Gatiss, der som henholdsvis producer/forfatter og skuespiller begge er involveret i BBC's opdatering af 'Dr. Who'. Moffat og Gatiss har ført Sherlock Holmes og Dr. Watson op til vor tid, gjort begge karakterer væsentligt yngre end man kender dem fra bøgerne og skrevet helt nye historier. Første sæson der består af 3 afsnit i spillefilmslængde er allerede afsluttet, og en ny er på vej.'Sherlock' er ikke bare en værdig arvtager til den velrenomerede Sherlock Holmes-serie Granada Televison sendte i 1980'erne og 90'erne med den fremragende Jeremy Brett i hovedrollen, men den er også en værdig opdatering af Sir Arthur Conan Doyles 1900-tals detektiv, som nu er ført ind i det 21. århundrede med alt, hvad det indebærer af SMS, nikotinplastre og moderne retsmedicinere....I modsætning til Robert Downey Jr. og Jude Law som aldrig fandt fodfæste i deres roller, er både Benedict Cumberbatch som Holmes og Martin Freeman som Watson overbevisende fra første afsnit af den nye tv-serie.
Folkene bag serien har nemlig forstået essensen af en god Sherlock Holmes historie og dens karakterer, hvilket de beviser ved ubesværet at flytte detektiven ind i vores tidsalder, hvor han har bibeholdt alle sine særtræk uden på nogen måde at virke forældet eller malplaceret.Benedict Cumberbatch imponerer som Sherlock Holmes. Hans specielle udseende og energiske spil gør, at hans version af detektiven føles lige præcis så levende, skarp, intelligent og arrogant som den skal, samtidig med at han gør karakteren til sin egen ved at tilføre en mild grad af selvironi.Historierne i de tre afsnit fungerer rigtig godt, og byder på veldoseret humor og en række fine overraskelser, der fik smilet frem på mine læber. Mysterierne er på en gang enkle og komplicerede og Holmes deduktioner lige så imponerende og skarpe, som da Sir Arthur Conan Doyle førte pennen.En fremragende og yderst velproduceret første sæson, der lover godt for serien, og som forhåbentlig har vist Guy Ritchie, hvor elementært det kan gøres.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Sherlock: Season One


Alternativ titel: A Study in Pink, The Blind Banker, The Great Game
Instruktion: Paul McGuigan
Manuskript:
Komponist: David Arnold, Michael Price
Fotograf: Steve Lawes
Skuespillere: Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, Una Stubbs, Loo Brealey, Rupert Graves, Zoe Telford, Vinette Robinson, Mark Gatiss.
Spilletid: 90 min
Filmstudie: Hartswood Films

Detaljeret info om Sherlock: Season One på IMDB

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Sherlock: Season One'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019