filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Sherlock Holmes

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Sherlock Holmes, Guy Ritchie, film, plakat, poster, artwork

© Warner Bros. Pictures

Af 25. dec. 2009

Karakter 3 ud af 6 stjerner (Middelmådig eller kedelig) til Sherlock HolmesSherlock Holmes on IMDb

13 kommentarer | Info om filmen | Trailer Sherlock Holmes Trailer

Tomme tønder buldrer mest...

Sir Arthur Conan Doyle har med garanti vendt sig i sin grav et par gange, da Guy Ritchie fik ideen til 'Sherlock Holmes'. Som stor fan af Sherlock Holmes, og især af nu afdøde Jeremy Bretts fortolkning af verdens første superhelt, vendte jeg mig da også i biografsæddet adskillige gange under filmen. Ikke fordi filmen er direkte dårlig, men fordi den har meget lidt med Sherlock Holmes at gøre.

Det er en Guy Ritchie film ud over alle grænser, hvilket indebærer den obligatoriske blanding af slow og fast motion i én uendelighed. Det fungerer sådan set okay et par gange, men med et oplæg som Sherlock Holmes, der lever og ånder for den raffinerede og subtile historie, nytter det ikke noget at opdateringen kun består af mere action og flere slåskampe. Essensen af en god Sherlock Holmes historie er det fængende og intelligente plot, det fine og varme spil mellem Holmes og Dr. Watson, samt alle de mystiske hændelser, der får læseren til at gætte med indtil den storslåede finale, hvor Holmes lægger alle kort på bordet og hiver tæppet væk under både forbryder og læser.

Bevares, Ritchies Holmes har bevaret visse af disse elementer, men det hele drukner i førnævnte bulder og brag, som er med til at skjule den tynde historie, der, når den er kogt ind til benet, er både kedelig og utroværdig. Man gider dårligt nok gætte med på mysteriet.

... Robert Downey Jr. er i mine øjne relativt anonym i rollen som Holmes, og det samme gælder Jude Law som Dr. Watson. Deres spil er intenst, men de falder aldrig i et med deres karakterer, og det kan mærkes.
Mark Strong er indledningsvis interessant som skurken Lord Blackwood, men han løber hurtigt tør for krudt og reduceres til en parodi blottet for den uhygge og intensitet, han introduceres med i filmens første 10 minutter - der er filmens mest effektive, velfungerende og originale. Derefter bliver handlingen redundant, da flere af de samme scener gentages. Som når Holmes tankeproces illustreres i en slow-motion-gennemgang af hans næste træk, der efterfølgende udføres præcis som Holmes forudså. Genialt den første gang, men trættende når det gentages.

Bedst er Hans Zimmers score, der gør alt, hvad det kan for at skabe den rette stemning. Genskabelsen af det gamle London er også ganske overbevisende.

Jeg tør slet ikke tænke på, hvad der kunne være kommet ud af denne opdatering, hvis Tarantino havde stået for den. I stedet har vi fået Guy Ritchie på automatpilot (hvilket ikke nødvendigvis er dårligt i andre sammenhænge). Man får følelsen af, at han gerne har villet lave en smart actionfilm, hvilket da tildels også er lykkedes, men ikke har kunnet finde på en original karakter selv, og derfor har måttet snylte på Sir Arthur Conan Doyles geniale opfindelse.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Sherlock Holmes


Produktionsår: 2009
Instruktion: Guy Ritchie
Manuskript:
Komponist: Hans Zimmer
Fotograf: Philippe Rousselot
Skuespillere: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams, Mark Strong, Eddie Marsan, Robert Maillet, Geraldine James, Kelly Reilly, William Houston, Hans Matheson.
Spilletid: 128 min
Filmstudie: Warner Bros. Pictures

Detaljeret info om Sherlock Holmes på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Sherlock Holmes'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
The Predator
The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork
Der skal en vis portion selvtillid til for at bygge videre på en franchise, som begyndte med to gode film i henholdsvis 1987 og 1 ...
Læs anmeldelsen
The Equalizer 2
The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork
Den gamle 80er serie ligner ikke de indtil videre to film i Equalizer-serien. Den første film var intens og effektiv, og denne op ...
Læs anmeldelsen
The Meg
The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork
Film om hajer har af en eller anden grund altid fascineret filmgængere, naturligvis med Spielberg’s klassiker Jaws (1975) som y ...
Læs anmeldelsen
Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork Sicario: Day of the Soldado, Sicario 2: Soldado, Stefano Sollima, film, plakat, poster, artwork Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork Hereditary, Ondskabens hus, Ari Aster, film, plakat, poster, artwork Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (26 film)

2018