filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Sherlock Holmes: A Game of Shadows

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Sherlock Holmes: A Game of Shadows, Guy Ritchie, Sherlock Holmes 2: Skyggespillet, film, plakat, poster, artwork

© Warner Bros. Pictures

Af 30. dec. 2011

Karakter 1 ud af 6 stjerner (Tragisk) til Sherlock Holmes: A Game of Shadows - Sherlock Holmes 2: SkyggespilletSherlock Holmes: A Game of Shadows on IMDb

1 kommentarer | Info om filmen | Trailer Sherlock Holmes: A Game of Shadows Trailer

Guy Ritchie voldtager Conan Doyles magiske og legendariske detektivhelt.

Dette er en 2'er!

Den har alt det, en 2'er som regel har. Mere action, flere eksplosioner, færre højdepunkter og et langt mindre interessant plot!

Jeg vil gerne stå ved, at jeg var uenig med Gabriel (den anden filmanmelder på denne side!), da han gav den første Sherlock Holmes film af Guy Ritchie en lunken anmeldelse. I modsætning til Gabriel, var jeg ikke så distraheret af Guy Ritchies moderniserede actionportræt af den kendte London-detektiv. Jeg fandt den første film underholdende, og jeg kunne sagtens se, hvordan Ritchie forsøgte at opdatere figuren til et mere actionpræget publikum (det publikum, Ritchie kan, og kun kan, appellere til!). Jeg syntes hans brug af slowmotion, selvom det var lidt overdrevet, virkede i actionscenerne, hvor Holmes deducerede slagets gang forud for første slag, og på den måde besejrede selv de største og hårdeste modstandere.

Men!

Nu har vi fået en 2'er, og den klarer sig godt i biffen, tjener masser af dollars, men!

Lad mig starte med at gennemgå handlingen i filmen.

Eksplosion!

Lidt plot, lidt dårlig humor og en slåskamp.

Flere eksplosioner.

En mindre eksplosion.

Endnu en dårlig vits, lidt homoerotisk spil mellem Watson og Holmes.

Eksplosion.

Eksplosion, et plothul og endnu en eksplosion!

Så kommer der lidt plot igen; der mangler dog stadig lidt handling, men filmen er ved at være slut.

Slåskamp og en eksplosion.

Lidt kæk dialog frem og tilbage mellem Holmes og Watson.

Eksplosion og slåskamp og bombe, der ikke sprænger, lidt skyderi og så en eksplosion, og nogle der dør.

Filmen slutter...

Helt ærligt!

...Hvor 1'eren i min optik var tilforladelig popcorn-underholdning, så er 2'eren i den grad en decideret voldtægt af Sir Arthur Conan Doyles oplæg.
Denne film handler IKKE om Sherlock Holmes, men derimod om en slags superhelte-detektiv, der er lige dele skør og lige dele kriger. Der er en total mangel på de klassiske deduktioner, Holmes er så kendt for, og filmen har så mange plothuller, at man simpelthen må græmme sig.

Filmens skurk, den berygtede Professor Moriarty, spilles med stor overbevisning og underholdende indlevelse af Jarred Harris (Mad Men), men er alt for lidt på skærmen. Filmens fokus på forholdet mellem Holmes og Watson fremfor en decideret dyrkelse af det klassiske arvefjendeopgør mellem Moriarty og Holmes, er faktisk filmens største brøler. Kun i de sidste 15 minutter af filmen aner man, hvor godt det kunne være blevet, og først i slutningen af filmen leverer Robert Downey Jr. et ordentligt portræt af Holmes, og har faktisk indtil da været decideret irriterende undervejs.

Dette er IKKE en Sherlock Holmes film, det er en Guy Ritchie actionfilm, der er absolut blottet for skuespillerkemi, et ordentligt plot, interessante actionscener og charme!

Spild af tid, det kommer jo an på, om man kan lide en film, bygget op som skitseret ovenfor. Jeg gider ikke bruge tiden på det, og det er synd og skam, at man ikke laver en ordentlig 2'er, når nu 1'eren faktisk havde spor af noget større.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Sherlock Holmes: A Game of Shadows


Produktionsår: 2011
Alternativ titel: Sherlock Holmes 2: Skyggespillet
Instruktion: Guy Ritchie
Manuskript:
Komponist: Hans Zimmer
Fotograf: Philippe Rousselot
Skuespillere: Robert Downey Jr., Jude Law, Noomi Rapace, Rachel McAdams, Jared Harris, Stephen Fry, Paul Anderson, Kelly Reilly, Geraldine James, Eddie Marsan, William Houston, Wolf Kahler, Iain Mitchell, Jack Laskey, Patricia Slater.
Spilletid: 129 min
Filmstudie: Warner Bros. Pictures

Detaljeret info om Sherlock Holmes: A Game of Shadows på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Sherlock Holmes: A Game of Shadows'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
The Predator
The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork
Der skal en vis portion selvtillid til for at bygge videre på en franchise, som begyndte med to gode film i henholdsvis 1987 og 1 ...
Læs anmeldelsen
The Equalizer 2
The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork
Den gamle 80er serie ligner ikke de indtil videre to film i Equalizer-serien. Den første film var intens og effektiv, og denne op ...
Læs anmeldelsen
The Meg
The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork
Film om hajer har af en eller anden grund altid fascineret filmgængere, naturligvis med Spielberg’s klassiker Jaws (1975) som y ...
Læs anmeldelsen
Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork Sicario: Day of the Soldado, Sicario 2: Soldado, Stefano Sollima, film, plakat, poster, artwork Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork Hereditary, Ondskabens hus, Ari Aster, film, plakat, poster, artwork Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (26 film)

2018