filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Scott Pilgrim vs. the World

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Scott Pilgrim vs. the World, Edgar Wright, Scott Pilgrim mod verden, film, plakat, poster, artwork

© Universal Pictures

Af 26. okt. 2010

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til Scott Pilgrim vs. the World - Scott Pilgrim mod verdenScott Pilgrim vs. the World on IMDb

13 kommentarer | Info om filmen | Trailer Scott Pilgrim vs. the World Trailer

Teenagedrama forklædt som platformsspil på steroider.

Den klassiske Batman-tv-serie der kørte over skærmene i slutningen af 1960'erne har ikke levet forgæves. I 'Scott Pilgrim vs. the World' er der i hvertfald rigeligt med KAPOW!, PUNCH!, BANG! og SWOOSH! når hovedpersonen Scott Pilgrim kæmper mod sin nyvundne kærligheds syv ekskærester, der hver især repræsenterer de egenskaber Scott føler han skal hamle op med for at imponere den ultra cool og lidt mystiske Ramona Flowers.'Scott Pilgrim vs. the World' et et sandt overflødighedshorn af gyldne metaforer over alle de forhindringer, som kærligheden fører med sig, hvad enten det er i form af uregerlige og irrationelle hormoner eller uforudsigelige omgivelser. I rollen som Scott Pilgrim kunne man ikke have valgt en bedre skuespiller end Michael Cera til at personificere den evigtgyldige post-teenager, der bogstaveligt talt kæmper med indre og ydre dæmoner alt imens han prøver at holde styr på verden omkring sig.Det er et genialt take på det klassiske teenagedrama, som instruktør Edgar Wright har skruet sammen. Sat op som et platformsspil med bonuspoint, end-of-level bad guys, ekstra liv og supervåben sendes man på en forrygende rejse ind i hormonmalstrømmen i en teenagers hjerne.

...Det lyder vildt og vanvittigt, og det er det også, men det er aldrig uden at miste hjertet i fortællingen, som er den skæve kærlighedshistorie mellem Ramona og Scott, der sikkert kan få mange til at nikke genkendende med hovedet.
Det er nemlig ikke det gængse klichefyldte teenagedrama man udsættes for. Tværtimod er Scotts mange kvaler langt mere troværdige og genkendelige end man er vant til, hvis altså man evner at se igennem den visuelle candy floss.Scotts mange modstandere er ikke bare platformsskurke, men almindelige mennesker med forskellige evner, der hver især repræsenterer de ting, som kan medføre jalousi, misundelse og følelsen af utilstrækkelighed, når forelskelsen er på sit højeste.Det er hamrende frækt og originalt klippet, og det er hamrende godt tænkt. Jeg kan ikke mindes at have set en film, der bare minder om 'Scott Pillgrim vs. the World'. Når det er sagt, er jeg ikke et øjeblik i tvivl om, at det er en film der vil dele vandene. Mange vil sikkert finde den overfladisk, larmende og ligegyldig, og fred være med det. I mine øjne er det en af de mest originale film jeg længe har set. Den låner med arme og ben fra pop-kulturen, men den gør det på sin helt egen orginale måde, og skaber sit helt eget fede univers. Hele tiden overraskende og hele tiden foran sit publikum. Hvad mere kan man ønske sig? WHOOOP!!!Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Scott Pilgrim vs. the World


Produktionsår: 2010
Alternativ titel: Scott Pilgrim mod verden
Instruktion: Edgar Wright
Manuskript:
Komponist: Nigel Godrich
Fotograf: Bill Pope
Skuespillere: Michael Cera, Alison Pill, Mark Webber, Johnny Simmons, Ellen Wong, Kieran Culkin, Brie Larson, Anna Kendrick, Aubrey Plaza, Mary Elizabeth Winstead.
Spilletid: 112 min
Filmstudie: Universal Pictures

Detaljeret info om Scott Pilgrim vs. the World på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Scott Pilgrim vs. the World'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019