filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Safe House

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Safe House, Daniel Espinosa, film, plakat, poster, artwork

© Intrepid Pictures

Af 23. feb. 2012

Karakter 4 ud af 6 stjerner (God) til Safe HouseSafe House on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Safe House Trailer

Denzel Washingtons lumske smil og Ryan Reynolds trænede overkrop tørner sammen i actionthriller, der ville gøre Tony Scott stolt.

Det er ikke svært at se, hvilken instruktør, svenske Daniel Espinosa er inspireret af. Denzel Washingtons mangeårige ven og samarbejdspartner Tony Scotts billedsprog og tempo er meget tydeligt i ”Safe House”, der starter i 4. gear og slutter i 5.!

Filmens handling finder sted i Sydafrika, hvor Ryan Reynolds – der må siges at være kommet ret langt siden sin tid som den dvaske Berg i ”To fyre og en Pige” - fungerer som vagtmand i et såkaldt CIA-safehouse, huse, der ligger rundt omkring i verden til brug for CIA til mere eller mindre lyssky handlinger. Reynolds er ambitiøs, og keder sig bravt i den stille og ganske begivenhedsløse position. En dag sker der dog noget. En kendt forræder – Tobin Frost, spillet af Washington – er anholdt på konsulatet i Cape Town, og transporteres til Reynolds Safe house til afhøring, indtil han kan transporteres ud af landet til USA.

Men Frost har en skjult dagsorden, og han er i besiddelse af noget meget dyrebart, der kan få selv kølige mænd, til at eksplodere. Verden er ikke sikker, jorden brænder under Tobin Frost, og snart er livet ikke en leg for unge, ambitiøse Reynolds' CIA-mand.

Der er forrædere, skuddueller, biljagter og masser af twists and turns undervejs. Filmen er baseret på spillet mellem Reynolds og Washington, og det fungerer faktisk godt. Er der mere til Washingtons figur end bare ondskab og forræderi? Hvem er den eller de rigtige skurke og er Reynolds CIA-mand på den rigtige side?

...Turen er hektisk, og billederne er flotte og veludførte i actionscenerne, der som sagt minder meget om det, Tony Scott plejer at levere.
Man må dog sige, at filmens pacing, især den første halvdel, er ganske sublim, og man suges godt og grundigt ind i filmens univers. Til sidst i filmen drukner de gode intentioner dog lidt i actiondunder og bulderbrag, men det gør ikke noget.

Filmen formår at holde publikum fanget i spænding, altid gættende på, hvem skurkene er, om Washington er god eller ond, og ikke mindst, hvad Reynolds CIA-mand finder på.

Det er god popcornunderholdning, flot håndværk og godt udført. Der er masser af point for stil, actionscenerne og plottet, men det trækker ned, at filmen ikke rigtig ved, hvornår nok er nok actionmæssigt.

Samlet set er der dog tale om en gedigen actionfilm, der passer til både actionhungrende mænd og til kærestepar, der har brug for at mærke adrenallinen pumpe lidt, håndfladerne fugtes og at få en chance for at rykke sammen og gisne om, hvem der dog kan stå bag de forræderier, vores uheldige CIA-mand må slås med undervejs.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Safe House


Produktionsår: 2012
Instruktion: Daniel Espinosa
Manuskript:
Komponist: Ramin Djawadi
Fotograf: Oliver Wood
Skuespillere: Denzel Washington, Ryan Reynolds, Vera Farmiga, Brendan Gleeson, Sam Shepard, Rubén Blades, Nora Arnezeder, Robert Patrick, Liam Cunningham, Joel Kinnaman, Fares Fares, Jenna Dover, Stephen Rider, Daniel Fox, Tracie Thoms.
Spilletid: 115 min
Filmstudie: Intrepid Pictures

Detaljeret info om Safe House på IMDBTilladt over 15

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Safe House'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
The Predator
The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork
Der skal en vis portion selvtillid til for at bygge videre på en franchise, som begyndte med to gode film i henholdsvis 1987 og 1 ...
Læs anmeldelsen
The Equalizer 2
The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork
Den gamle 80er serie ligner ikke de indtil videre to film i Equalizer-serien. Den første film var intens og effektiv, og denne op ...
Læs anmeldelsen
The Meg
The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork
Film om hajer har af en eller anden grund altid fascineret filmgængere, naturligvis med Spielberg’s klassiker Jaws (1975) som y ...
Læs anmeldelsen
Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork Sicario: Day of the Soldado, Sicario 2: Soldado, Stefano Sollima, film, plakat, poster, artwork Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork Hereditary, Ondskabens hus, Ari Aster, film, plakat, poster, artwork Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (26 film)

2018