filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Sådan træner du din drage

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Sådan træner du din drage, Dean DeBlois, Chris Sanders, How To Train Your Dragon, film, plakat, poster, artwork

© DreamWorks Animation

Af 19. apr. 2010

Karakter 5 ud af 6 stjerner (Meget god) til Sådan træner du din drage - How To Train Your DragonSådan træner du din drage on IMDb

10 kommentarer | Info om filmen | Trailer Sådan træner du din drage Trailer

Sød og charmerende animationsfilm med gode danske stemmer.

Det er nogen gange svært, hvis man skal vælge en film, der kan tilfredstille både barn og voksen, når familien skal i biografen. Underlødig underholding i stil med 'Alvin og de frække jordegern' og 'Far til fire på japansk', er oftest den pest og kolera man kan vælge mellem.'Sådan træner du din drage' blev filmen vi valgte at løse billet til i denne omgang, og heldigvis for det. Hvad 'Valhalla Rising' mangler af tegneserieagtige vikinger og modbydelige drager har 'Sådan træner du din drage' så rigeligt af. Og det er jo sejt, når man som 4-årig synes, at vikinger og drager er mega spændende.'Sådan træner du din drage' er historien om drengen Hikke, der bor i en lille vikingelandsby, hvor han har svært ved at blive accepteret, da alle omkring ham er opsat på, at han skal blive en stor og stærk viking lige som sin far. Når landsbyen med jævne mellemrum angribes af drager, ønsker Hikke at deltage i kampen mod dragerne på sin egen opfindsomme måde, men han bliver hele tiden skubbet væk og hånet, da ingen tror på, at den lille spinkle dreng kan klare mosten. De tager fejl. Det lykkes nemlig Hikke at fange en af de sagnomspundne natskyggedrager, som ingen nogensinde har set, men som alle frygter. Ikke overraskende bliver drengen venner med dragen, som han lærer at flyve på, og som han finder ud af ikke er den eneste drage vikingerne, og han selv har fejlbedømt. Et fantastisk eventyr kan begynde.

...
Historien er både spændende, sød og lærerig. Den handler om venskab, om tolerance og om at tro på sig selv og finde sin egen identitet.

Det bliver til tider temmelig voldsomt, og jeg kunne da godt have ønsket, at filmen havde fokuseret lidt mere på venskabet mellem drengen og dragen - som i øvrigt er smukt designet - fremfor de lidt for mange slag mellem vikinger og drager. Det er dog kun en detalje, og at dømme efter min datters evne til at sidde stille i biografsædet under kampscenerne, synes hun prioriteringen var helt fin.'Sådan træner du din drage' er mesterligt animeret. Med en blanding af simple og detaljerede karaktertræk kommer personerne til live, og man er ikke et øjeblik i tvivl om, hvem der er hvem. De mange flyvescener giver et sug i maven, og de hærdebredde vikingers kampe mod dragerne er intenst og dynamisk klippet. De danske stemmer er fine og forfalder aldrig til enerverende skrigeri eller ulideligt tonefald, som man kender det fra morgen-tegnefilm på især TV2.Alt i alt en fin eventyrfilm, med en spændende historie og nogle fine moraler, som muligvis flyver hen over hovedet på de mindste, men som især større børn (og voksne) kan lære noget af i disse polariserede tider.
Og så er det i øvrigt dejligt forfriskende, at folkene bag filmen har formået at styre uden om diverse postmoderne referencer, som nyere tegnefilm har været overlæsset med lige siden 'Shrek' havde premiere i 2001.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Sådan træner du din drage


Produktionsår: 2010
Alternativ titel: How To Train Your Dragon
Instruktion: Dean DeBlois, Chris Sanders
Manuskript:
Komponist: John Powell
Skuespillere: Jay Baruchel, Gerard Butler, Craig Ferguson, America Ferrera, Jonah Hill, Christopher Mintz-Plasse, T.J. Miller, Kristen Wiig, Robin Atkin Downes, Philip McGrade.
Spilletid: 98 min
Filmstudie: DreamWorks Animation

Detaljeret info om Sådan træner du din drage på IMDBTilladt over 7

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Sådan træner du din drage'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019