filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Rogue One

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Rogue One, Gareth Edwards, Rogue One: A Star Wars Story, film, plakat, poster, artwork

© Lucasfilm

Af 15. dec. 2016

Karakter 3 ud af 6 stjerner (Middelmådig eller kedelig) til Rogue One - Rogue One: A Star Wars StoryRogue One on IMDb

1 kommentarer | Info om filmen | Trailer Rogue One Trailer

Ligegyldigt stop på vejen til den næste rigtige Star Wars film.

Disney har købt Star Wars-franchisen for rigtig mange millioner af dollars, og det er da klart, at de gerne vil presse alt det, de kan ud af deres investering.

Sidste år kom episode 7, der, for mit vedkommende, var en succes, selvom historien var stort set kopieret fra episode 4.

Jeg glæder mig til episode 8, ikke mindst for at se et af mine yndlingsfilmuniverser udvikle sig.

Derfor burde Rogue One også ramme plet, da den jo placerer sig flot mellem episode 3 og episode 4 i én af filmhistoriens mest indbringende sagaer.

Rogue One har det hele. Et kæmpebudget på 200 millioner dollars, store stjerner som Forrest Whittaker og Mads Mikkelsen, og et plot der er meget Star Warsk med masser af god gammeldags ramasjang og effekttrylleri fra Industrial Light and Magic. Problemet er bare, at det ikke rigtig virker. Jeg blev aldrig grebet af historien.

... Det hele virker så forceret, at man ikke får lov til at dyrke historiens personer, at man ikke får lov til at mærke filmens egen identitet.
På den ene side forsøger Rogue One at være sin egen med et nyt soundtrack, der hele tiden forvirrer ved at twiste de genkendelige stykker fra John Williams' ikoniske score fra de rigtige film og ved at introducere helt nye figurer uden at blande det sammen med de gamle velkendte, mens den på den anden side bliver et underligt homage til de gamle film, der anes i glimt i historien, og hvor netop disse hints til fordoms storhed og disse ikoniske film paradoksalt nok er det bedste, Rogue One har at byde på.

Rogue One er en ujævn film, der er drabeligt kedelig og uinteressant den første time, dør helt i midtersektionen og som så får lidt gang i den til sidst, hvor slutningen rammer helt plet, ikke mindst fordi den direkte linker til de gamle film.

Der er skam masser af gode ting i filmen.

Darth Vader er med i form af 85-årige James Earl Jones, hvis stemme ikke lyder så magtfuld som tidligere, og der er lavet en computergenereret Admiral Tarkin i form af afdøde Peter Cushing, hvilket efter min mening er noget af det fedeste i filmen, selvom mimikken stadigvæk afslører, at vi har med et computergenereret menneske at gøre.

Filmens plot og slutning ryger ligeledes fint i hak med de gamle film.

Alt i alt virker det dog som om Rogue One ikke rigtig ved, hvad den skal være, og dens skuespillere kæmper mod manuskriptets ligegyldighed og pacingens ujævnhed. Det er trist, og selvom man bliver underholdt i små bidder undervejs, føles Rogue One mere som en TV-film end et 200 millioner dollars filmprojekt.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Rogue One


Produktionsår: 2016
Alternativ titel: Rogue One: A Star Wars Story
Instruktion: Gareth Edwards
Manuskript:
Komponist: Michael Giacchino
Fotograf: Greig Fraser
Skuespillere: Felicity Jones, Diego Luna, Alan Tudyk, Donnie Yen, Wen Jiang, Ben Mendelsohn, Forest Whitaker, Riz Ahmed, Mads Mikkelsen, Jimmy Smits, Alistair Petrie, Genevieve O'Reilly, Ben Daniels, Paul Kasey, Stephen Stanton.
Spilletid: 133 min
Filmstudie: Lucasfilm

Detaljeret info om Rogue One på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Rogue One'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
The Predator
The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork
Der skal en vis portion selvtillid til for at bygge videre på en franchise, som begyndte med to gode film i henholdsvis 1987 og 1 ...
Læs anmeldelsen
The Equalizer 2
The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork
Den gamle 80er serie ligner ikke de indtil videre to film i Equalizer-serien. Den første film var intens og effektiv, og denne op ...
Læs anmeldelsen
The Meg
The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork
Film om hajer har af en eller anden grund altid fascineret filmgængere, naturligvis med Spielberg’s klassiker Jaws (1975) som y ...
Læs anmeldelsen
Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork Mamma Mia! Here We Go Again, Ol Parker, film, plakat, poster, artwork Sicario: Day of the Soldado, Sicario 2: Soldado, Stefano Sollima, film, plakat, poster, artwork Skyscraper, Rawson Marshall Thurber, film, plakat, poster, artwork Hereditary, Ondskabens hus, Ari Aster, film, plakat, poster, artwork Den skyldige, The Guilty, Gustav Möller, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (26 film)

2018