filmkorndk

Vi bliver MEGA glade, hvis du Liker vores side.

Robocop (2014)

filmkorn.dk grafik kolonFILMANMELDELSE

Robocop (2014), José Padilha, film, plakat, poster, artwork

© Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)

Af 7. feb. 2014

Karakter 2 ud af 6 stjerner (Dårlig) til Robocop (2014)Robocop (2014) on IMDb

Skriv kommentar | Info om filmen | Trailer Robocop (2014) Trailer

Sayonara, Robocop!

José Padilhas “Robobcop” har ingen af de kvaliteter, som gjorde Paul Verhoevens original fra 1987 så vellykket. Den skarpe satire er afløst af klodsede allegorier, historien er noget rod og actionscenerne er intetsigende omend fermt skruet sammen.Jeg er stor fan af Verhoevens “Robocop”, der gjorde et usletteligt indtryk på mig den gang i slutningen af 1980'erne. Hverken før eller siden har en Hollywood-film efterladt mig i et lignende stadie af chok og ærefrygt. Med sin blanding af subtil og direkte satire over datidens mediebillede, og en skræmmende præcis vision af fremtidens privatisering og nyliberalisme, kunne “Robocop” ikke bare fejes af vejen, som den ultra voldelige actionfilm den også er.I den originale “Robocop” blev der ikke brugt meget krudt på at introducere politibetjenten Alex Murphy, før han efter en brutal likvidering genopstår som Robocop. Det synes Padilha at ville kompensere for. Han bruger tid på at præsentere Murphys familie før Murphy dør, men man kommer ikke mere ind under huden på karakteren af den grund. Tværtimod. I Verhoevens version lærte man Murphy at kende i takt med at Robocop genvandt sin menneskelighed og begyndte at huske ting fra sit tidligere liv. En væsentlig del af filmens emotionelle kerne og styrke. Menneskets sejr over maskinen.

... I Padilhas udgave er Robocop reduceret til en hævngerrig dræbermaskine uden de sympatiske træk, som Peter Weller tilføjede robotten i originalen.
Joel Kinnaman er i sammenligning alt for anonym i rollen og formår ikke at skabe den samme emotionelle forbindelse til publikum. Hans skiften mellem våde hundeøjne når han er sammen med sin familie, og smart ass attitude når han står overfor en forbryder, gør det ikke alene.Der er nu ellers stærke kræfter foran kameraet. Abbie Cornish er troværdig som Murphys (stortudende) kone og Gary Oldman gør, hvad han kan med sin karakter, men har ikke meget at arbejde med. Michael Keaton er slesk i rollen som direktør for Omnicorp (OCP), men blegner i forhold til Ronny Cox fra originalen. Keaton har ikke den samme farlighed over sig som Cox. Og så er ikke en eneste af forbryderne i samme mindeværdige liga som Clarence Boddicker, der i Kurtwood Smiths skikkelse var en skræmmende, brutal modstander uden skrupler."Robocop" fra 1987 har ikke uden grund opnået klassikerstatus. En genindspilning burde derfor være enten bedre end eller på niveau med originalen for at kunne retfærdiggøre sig selv. En genindspilning er jo som sådan ikke en dårlig ide. Satiren kan opdateres til vor tid, og de lidt mere kiksede 80'er-elementer kan fjernes. Desværre lykkes det ikke for Padilha og hans hold at komme på banen med noget nyt eller originalt. Der prikkes til USA's aktuelle brug af droner og deres intervention i mellemøsten, men pointerne er for åbenlyse, usammenhængende og temmelig fortærskede. Science fiction er jo netop kendetegnet af sine fremtidsvisioner. Dem er der ingen af her. Ambitionsniveauet er lavt.


Robocop anno 2014 er blottet for den farlighed, intelligens, energi og fantasi som gjorde originalen så mindeværdig og underholdende, men værst af alt; den er virkelig kedelig!


Nakkehårene rejser sig stadig på mig, når Robocop i originalen for første gang vises frem på politisstationen, hvor lyden af hans tunge skridt kombineret med flygtige glimt af hans imposante figur er suveræn filmkunst. I 2014 er der masser af tunge skridt på lydsiden, men der er intet fantastisk over det.Din vurdering:

filmkorn.dk grafik kolonINFO

Robocop (2014)


Produktionsår: 2014
Instruktion: José Padilha
Manuskript:
Komponist: Pedro Bromfman
Fotograf: Lula Carvalho
Skuespillere: Joel Kinnaman, Gary Oldman, Michael Keaton, Abbie Cornish, Jackie Earle Haley, Michael K. Williams, Jennifer Ehle, Jay Baruchel, Marianne Jean-Baptiste, Samuel L. Jackson, Aimee Garcia, Douglas Urbanski, John Paul Ruttan, Patrick Garrow, K.C. Collins.
Spilletid: 118 min
Filmstudie: Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)

Detaljeret info om Robocop (2014) på IMDBTilladt over 11

filmkorn.dk grafik kolonKOMMENTARER

Skriv kommentar til 'Robocop (2014)'.


Navn


Spamkontrol - skriv tallet 4 med bogstaver: 

Kommentar


E-mail - bliv opdateret ved nye indlæg i denne tråd.
Frivilligt felt! - din e-mail benyttes kun til denne service.


filmkorn.dk - Info og kontaktoplysninger

Hvem er vi?
Filmkorn.dk er en seriøs hobbyblog bestyret af de to højpandede filmentusiaster Hugger og Gabriel. Bloggen blev startet i 2009 under navnet navlefnuller.dk

Hvorfor filmkorn?
Det kan synes underligt, at kalde en filmside for filmkorn i en tid, hvor de analoge filmmedier er på kraftigt tilbagetog. Og så alligevel ikke; for det digitale filmmedie bruges sjovt nok ikke kun til at skabe klinisk perfekte billeder, men også til at manipulere med de digitale pixels, som må siges at være filmkornets afløser. Foto-apps som Instagram o.lign. er blevet kæmpe successer fordi de giver brugeren mulighed for at genskabe fordums tids analoge kendetegn, som bl.a. er filmkornet.

Filmkornet lever med andre ord i bedste velgående og bygger på underlig vis bro mellem de gamle og de nye medier. Se blot de mange foraer på internettet, hvor voldsomme diskussioner finder sted, hver eneste gang en filmklassiker er blevet digitalt restaureret, og teknikerne har formastet sig til at fjerne alt, hvad der kan minde om filmkorn i billedet. Den diskussion vil vi nu ikke gå ind i. Vi vil blot konstatere, at filmkornet åbenbart er kommet for at blive.

Hvad vil vi?
På filmkorn.dk vil vi anmelde film, og vi vil diskutere film. Vi håber du vil være med til at skabe et interessant site ved at kommentere vores skriblerier.

Filmkorn.dk er et hobbyprojekt, så forvent ikke en uudtømmelig kilde af anmeldelser, men en hyggelig, lille side, hvor vi skriver om film, når tiden er til det, og når vi synes, der er noget interessant at skrive om.

Hvordan anmelder vi?
Som udgangspunkt ud fra værkets præmisser og kvalitetsmæssige håndværk.
Vi vurderer en film i forhold til genre og formål - er der lagt op til underholdning eller eftertænksomhed og hvordan klarer filmen sig på disse punkter. En anmeldelse vil altid være en subjektiv vurdering - husk det!

Karakterskala:


Fremragende


Meget god


God


Middelmådig eller kedelig


Dårlig


Umådeligt dårlig

Reklamer:
Dem gør vi os ikke rigtigt i. Vi tjener ingen penge på vores anmeldelser. Vi skriver dem udelukkende for sjov - fordi film interesserer os.

Copyright:
Al tekst på siden tilhører de oprindelige forfattere som angivet ved hver enkelt artikel. Du må gerne citere fra filmkorn.dk med kildeangivelse.
Billeder brugt i anmeldelser og lignende tilhører de respektive udgivere i henhold til loven om ophavsret.

Kontakt os:
Ønsker du at kontakte os, kan du skrive en mail til os.

Filmkorn RSS-feed

Blogdesign ©, håndkodning og SEO af Peter Gabriel.

Redaktør: Peter Gabriel.

Optimized for Safari and Firefox web browsers [Valid RSS] 

 
A Star Is Born
A Star Is Born, Bradley Cooper, film, plakat, poster, artwork
A Star Is Born er et remake af et remake af et remake. Ja, Hollywood er ikke særligt opfindsomme længere, og man graver dybere o ...
Læs anmeldelsen
Aquaman
Aquaman, James Wan, film, plakat, poster, artwork
Der lægges hårdt ud med en alt for stramt klippet forhistorie om Aquamans forældre, der i Temuera Morrisons og Nicole Kidmans f ...
Læs anmeldelsen
Den tid på året
Den tid på året, Paprika Steen, film, plakat, poster, artwork
Dysfuktionalitet er ligeså synonymt med jul som brunkager og gløgg. Jeg tror ikke der findes nogen, der ikke kan genkende mi ...
Læs anmeldelsen
Overlord, Julius Avery, film, plakat, poster, artwork Halloween, David Gordon Green, film, plakat, poster, artwork The Predator, Shane Black, film, plakat, poster, artwork The Equalizer 2, Antoine Fuqua, film, plakat, poster, artwork The Meg, Megalodon, Jon Turteltaub, film, plakat, poster, artwork Mission: Impossible - Fallout, MI6, Christopher McQuarrie, film, plakat, poster, artwork

Karakter-gennemsnit (0 film)

2019